StoryEditorOCM
Splitjavite ako ih vidite

Obijesna splitska mularija našla novi način zabave, čovjek je mogao izginuti! Policija upozorava: ‘Ovo je jako opasno!‘

Piše SPLIT SD
2. srpnja 2024. - 18:44

Splitska policija otkrila je kako su u subotu, 29. lipnja u večernjim satima u dva navrata s pješačkog nathodnika u Ulici Matice hrvatske u Splitu na cestu bačeni gumeni baloni napunjeni vodom. Jedan je udario u prednje vjetrobransko staklo autobusa javnog gradskog prijevoza, a drugi u prednje vjetrobransko staklo na osobnom vozilu. 

Na staklu autobusa nisu nastala oštećenja, ali staklo na osobnom vozilu je u cijelosti oštećeno, te je vlasnik vozila upoznat s načinom podnošenja prijedloga vezano uz kazneno djelo oštećenje tuđe stvari.

image
Damir Krajač/Ilustracija/Cropix

- Možda naizgled bezazlena zafrkancija i nepodopština može imati štetne posljedice. Ovaj put je nastala materijalna šteta na jednom vozilu, ali bacanjem predmeta na cestu na kojoj se odvija promet ne možete predvidjeti kolika će i kakva biti šteta i hoćete li ugroziti nekoga radi čega su ovakva ponašanja izuzetno opasna.

U cilju utvrđivanja svih činjenica i sudionika događaja provode se izvidi, pa pozivamo građane koji imaju korisne informacije ili saznanja da nam se s punim povjerenjem obrate na broj 192 ili pristupe u Drugu policijsku postaju Split - poručili su iz PU splitsko-dalmatinske.

image
Neja Markičević/Ilustracija/Cropix

Za pretpostaviti je da se radi o mlađim osobama među kojima je popularna ova vrsta "zabave", mada, moramo priznati da je bacanje vodenih bombi na auto koje se kreće u prometu novi level gluposti. Čuli smo za primjere da su se njima gađali međusobno, bacali su ih čak i s balkona... I da, sve navedneno je isto opasno, glupo i besmisleno...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. srpanj 2024 19:41