StoryEditorOCM
SplitUDOMITE

Ima ih raznih, ali svima im je zajedničko da su napušteni i da traže svoje zauvijek domove. Možda ste vi njihov čovjek

Piše Mia Uzinić
11. rujna 2024. - 15:15

Brojni napušteni psići na području naše županije traže dom, a posebno nas je raznježila priča koju je prenijela Udruga Aurora Omiš. Pronašli su malenog psića koji hitno mora na operaciju i potrebna mu je pomoć. 

- Bili smo na RTG-u, obje noge su slomljene, ostao je u ambulanti i čeka operaciju. Znala sam bez obzira na to hoće li se netko javiti za privremeni smještaj da ga ne mogu dati u azil i nosit na duši, ali hvala Bogu javila se dobra žena koja će ga preuzeti nakon operacije...Trošak operacije je trenutno 1300 eura. Veliki broj ljudi se javio i žele pomoći - napisali su u objavi, a i vi možete pomoći donacijom prema podatcima na dnu članka.

image

Potrebna mu je pomoć

Facebook/udruga Aurora Omiš/

U Udruzi "As-Eko" vas čekaju brojne njuške željne pažnje i ljudske dobrote. Među njima je i Peach, mješanka u tipu ptičara koja je stigla jako preplašena. Cijepljena je, čipirana i kastrirana te ima 10-ak kilograma. Peach još nema ni godinu dana, a sigurni smo da bi bila izvrstan kućni ljubimac. 

image

Peach traži dom

Facebook/ As-eko/

U "As-Eku" se nalazi i Zenon koji jako voli ljude, a odlično se slaže i s drugim psima. Zenon ima godinu dana i radi se o mješancu u tipu španijela te je kastriran, cijepljen i čipiran. Ukratko - spreman je konačno pronaći dom.

image

Zenon traži dom

Facebook/ As-eko/

Nessa je pomalo povučena i sramežljiva ženka. Nije naviknuta ni na vodilicu. No prilagođava se, prilazi ljudima i dobro se slaže s drugim psima. Stara je godinu i pol, cijepljena, kastrirana i čipirana. Teška je oko 20 kilograma, idealna za maženje. 

image

Nessa traži dom

Facebook/ As-eko/

Pepsi je stigao u sklonište u teškom stanju, s lošim zubima, potišten, slabog apetita, jedino što je volio raditi je ležati u nekom kutu. Jednostavno teško podnosi boravak u skloništu. No vidi se napredak, Pepsi sad izlazi među druge pse, zainteresiran je za događaje. Radi se o mješancu u tipu srednjoazijskog ovčara, a mi se nadamo da će netko od vas pronaći mjesto u srcu i domu za Pepsija. Radi se o velikom psu, a kao i ostali je cijepljen, kastriran i čipiran.

image

Pepsi traži dom

Facebook/ As-eko/

Vik je umiljat ali i aktivan mladi pas. Ljudsko društvo jako voli, a i dobro se slaže s drugim psima. Radi se o mješancu u tipu goniča koji ima otprilike 18 kilograma. Cijepljen, kastriran i čipiran, nedavno je napunio godinu dana te je spreman postati nečiji zauvijek prijatelj. 

image

Vik traži dom

Facebook/ As-eko/

Kao šećer na kraju ostavili smo Dee Dee i Dextera koji su zajedno stigli u sklonište. Dexter je tipični štenac, aktivan, zaigran, voli ljude i druge štence. Radi se o mješancu u tipu šnaucera koji je cijepljen i čipiran. Dexter, kao i Dee Dee ima tek tri mjeseca. 

image

Dexter traži dom

Facebook/ As-eko/

DeeDee je stigla s Dexterom, ali uopće mu ne sliči tako da nije poznato jesu li braća s različitim očevima ili su jednostavno dva napuštena šteneta koji su pronašli jedno drugo. Dee Dee je zaigrana, voli ljude i dobro se slaže s drugim štencima. Radi se o mješanki u tipu ovčara koja je čipirana i cijepljena. 

image

Dee Dee traži dom

Facebook/ As-eko/

Posjetite i ostala lokalna skloništa i pružite lijep život barem jednom psu. 

Pomoć štencu za operaciju 

Marijana Madunić

OTP banka

HR3124070003234326658

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
11. rujan 2024 15:16