StoryEditorOCM
Splitskupa u sudnici

Član DP-a na sudu tumačio zašto je Ivoševiću poručio da je debil četnički: ‘Oni su banda, a nisam ni znao da je Srbin‘

Piše SPLIT SD
19. srpnja 2023. - 12:50

U Splitu se danas sudilo Mateju M., 32-godišnjem kandidatu Domovinskog pokreta na zadnjim lokalnim izborima. Zbog uvredljivog komentara prijavio ga je zamjenik splitskog gradonačelnika Bojan Ivošević, kojemu je Matej M. poručio da je debil četnički kojeg treba polomiti.

U sudnici su danas sjedili na metar udaljenosti, piše Dalmatinski portal.

- Htio bih pojasniti ovo s četnikom. Četnici su banda, a ja njih smatram bandom. Ove na vlasti- prenio je Dalmatinski portal Maslićeve riječi, koje je izrekao pred sutkinjom. Kazao i kako "nije znao da je Ivošević pripadnik srpske manjine":

- Nelogično mi je da se netko rođen u Splitu može deklarirati Srbinom. 

Ivošević je kazao kako je Maslića prijavio jer ga je i ranije vrijeđao, te da neće tolerirati uvrede na nacionalnoj osnovi i samo na temelju imena.

- Strašno je da se nacija izjednačava s četničkim pokretom. Moj otac je pripadnik srpske nacionalne manjine, rođen je u Somboru u Vojvodini. Humanitarno je djelovao tijekom Domovinskog rata, a dva člana moje obitelji poginuli su u tom ratu. Ponosan sam što sam koktel dvije nacije, a ovakve uvrede meni i obitelji teško padaju i vrijeđaju dostojanstvo - kazao je Ivošević, piše Dalmatinski.

Sutkinja će odluku donijeti naknadno.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. srpanj 2024 14:48