StoryEditorOCM
SplitKAOS NA LOKVAMA

Bahati vozači ugrožavaju živote djece i pješaka kod splitskog vrtića: ‘Ma pogledajte gdje parkiraju, okupirali su cestu‘

Piše SPLIT SD
20. lipnja 2024. - 22:00

Dok traje izgradnja garaža u Dobrilinoj ulici na Splitu 3, na nešto zapadnijoj lokaicji u Ulici Matice hrvatske, od križanja s Bušićevom prema Kranjčevićevoj, osigurana su dodatna mjesta za parkiranje u dotadašnjem voznom traku uz pločnik prema Lokvama.

Unatoč tome, nekolicina neodgovornih vozača svoja vozila ostavlja čak i 70 metara iza zadnjeg obilježenog mjesta, čime ugrožavaju sigurnost pješaka na obližnjem prijelazu.

Kako ističe naš čitatelj, situacija je takva već mjesecima, te dodaje kako prometnih redara i policije na vidiku - nema. Da bi situacija bila gora, u blizini se nalazi i dječji vrtić. 

image
Jakov Prkić/Cropix

- Dok traju radovi u Dobrilinoj ulici, omogućeno je legalno parkiranje na kolniku Ulice Matice hrvatske, na uzbrdici od križanja s Bušićevom prema zapadu.

Međutim, mnogi to i zlopupotrebljavaju na način da ostavljaju vozila daleko od zadnjeg obilježenog parkirnog mjesta. To čine gotovo do pješačkog prijelaza kod vrtića "Vrapčić" čime ugrožavaju pješake koje nisu lako uočljivi vozačima dok prelaze "zebru" koja je sama po sebi duga i opasna, jer se proteže preko četiri prometna traka između Lokvi i Škrapa.

Da ne govorimo da je pješački prijelaz dosta udaljen od oba semafora između kojih se nalazi, pa su vozila već u velikoj brzini - smatra čitatelj.

image
Jakov Prkić/Cropix
image
Jakov Prkić/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. lipanj 2024 22:01