StoryEditorOCM
ObalaZASPALI U GRADU?

Nitko u Makarskoj nije pogledao kalendar? Finala dva međunarodna turnira, ragbija 7 i ženskog tenisa u isto vrijeme!

Piše Mladen Bagić
3. lipnja 2024. - 15:40

Dok će se ovog tjedna "grubi“ ragbijaši (i ragbijašice) na gradskom stadionu u Makarskoj boriti za naslov prvaka Europe, kilometar, dva dalje, na tenis centru Makarska igrat će se ženski, nježni Makarska Open turnir pod visokim pokroviteljstvom Grada Makarske, treći po redu.

Neshvatljivo je da se dva međunarodna događaju praktički preklapaju, da o tome u gradu nitko nije vodio računa, jer, kako, primjerice, objasniti da se finale ragbija 7 igra s početkom u 20 sati, u nedjelju navečer, 9. lipnja, u isto vrijeme kada počinje i finalni teniski meč? Hoće li buka navijača sa stadiona ometati servis djevojaka koje traže apsolutnu tišinu!?

image
Vladimir Dugandžić/Cropix

Uglavnom, turnir WTA kategorije s nagradnim fondom od 125.000 dolara okupit će, između ostaloga, i nikad više domaćih igračica, a posljednja pozivnica uručena je Petri Martić (81. na WTA listi).

Poveznica Petre Martić i Makarske je jaka. Mama Sandra je svojevremeno nekoliko sezona igrala rukomet za ŽRK Makarska i svakodnevno je Petra s njom dolazia na treninge.

Uz nju će nastupiti i Bošković, Fett, Ružić, Ćirić Bagarić, Lukas, Marčinko, Dražić. Prva nositeljica makarskog turnira koji kreće u utorak kvalifikacijama je Amerikanka Emma Navarro (22.)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. lipanj 2024 20:35