StoryEditorOCM
Slanodivota

Domaći sladoled od tri sastojka: bez gnjavaže, aparata i previše čekanja! Evo i kako će ostati kremast poput kupovnog

Piše Spiza SD
4. kolovoza 2023. - 08:20

Tko je god kod kuće pokušao napraviti sladoled, susreo se s određenim problemima. Ponajprije, recepti su previše komplicirani pa vam već u startu dođe da odustanete ili pak traže sastojke koje se prethodno treba sjetiti staviti u zamrzivač. Nadalje, mnogi recepti zahtijevaju korištenje stroja za sladoled ili pak traže da se smjesa za vrijeme zamrzavanja svako sat-dva dobro promiješa. Tko nije odustao na početku, na ovoj je stavki već sigurno izgubio entuzijazam. I oknačno, kad vidite da nešto treba ostaviti u zamrzivaču preko noći, velika je šansa da ćete dotični recept također ostaviti da prenoći. Na neodređeno.

Mi vam nudimo recept za sladoled koji ne zahtijeva niti previše truda, niti puno sastojaka, niti vremena. Otkrit ćemo vam i caku uz koju će ostati kremast i neće biti tvrd poput kamena. Isprobajte.

Domaći sladoled s Nutellom

Sastojci:

500 ml slatkog vrhnja
400 ml kondenziranog mlijeka (ovdje se možete podsjetiti kako ga lako možete napraviti)
150 g Nutelle

Priprema:

Vrhnje istucite u mekani šlag. Dodajte mu kondenzirano mlijeko.

Nutellu stavite u posudu pogodnu za miksanje (po potrebi teglicu najprije uronite u toplu vodu da se malo opusti). Dodajte joj dio smjese vrhnja i mlijeka. Dobro izmiješajte mikserom uz pokrete od gore prema dolje, kako bi krema postala što prozračnija.

Kad je krema jednolična, dodajte ostatak smjese s vrhnjem i ponovite postupak.

Prebacite u posudu zgodnu za zamrzavanje, po želji površinu malo prošarajte Nutellom te stavite u zamrzivač na tri sata.

Gotovi sladoled dobro zatvorite, a na površinu mu stavite komad prijanjajuće folije koji će ga čuvati od ulaska zraka i spriječiti stvaranje velikih kristala leda pa će ostati kremast i fin.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
09. svibanj 2024 23:43