StoryEditorOCM
Slanodomaće je najbolje

Bublice meke poput pamuka od kojih će zamirisati kuća: dobili smo super recept, možete ga koristiti za sve vrste brašna!

Piše Spiza SD
27. srpnja 2023. - 07:10

Svi ćemo se složiti da je miris domaćeg kruha i peciva jedna od najljepših stvari na svijetu. No je li dovoljno neodoljiv da vas motivira da i u sred ljeta upalite pećnicu? Ako ste odgovorili negativno, niste isprobali ovaj recept za domaće bublice. Dobili smo ga od Dorice koju pratimo na simpatičnom Instagramu Njam i njam.

Dorica poručuje da vam za njihovu pripremu neće trebati puno vremena niti sastojaka te da jke recept savršeno primjenjiv i na druge vrste brašna pored pšeničnog glatkog.

Mekane bublice

Sastojci:

500 g glatkog brašna
180 ml mlijeka
2 jaja
60 ml vode
1 žličica soli
1 žličica šećera
2 žličice suhog kvasca
50 g otopljenog maslaca
1 žumanjak i mlijeko za premaz (2 žlice)

Priprema:

Maslac otopite i ohladite.

U dublju posudu stavite prosijano brašno, sol, šećer i kvasac. Promiješajte pa im dodajte zagrijano mlijeko, toplu vodu, jaja i ohlađeni maslac te smjesu miksajte ili povežite rukama oko 5 minuta, dok se ne počne odvajati od posude. Po potrebi dodajte još malo brašna.

Prekrijte tijesto čistom krpom i pustite da se diže 40 minuta.

Na pobrašnjeloj podlozi kratko premjesite tijesto, podijelite ga u kuglice jednake veličine vodeći računa da će se još dizati. Dobivene loptice stavite na pek papir i pokrijte krpom. Neka se dižu još 15 minuta.

Žumanjak i 2 žlice mlijeka pomiješajte i premažite peciva pa ih stavite u pećnicu zagrijanu na 180 stupnjeva Celzija i pecite 15-20 minuta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
10. svibanj 2024 05:12