StoryEditorOCM
Savjetiodličan trik

Za najbolji pečeni krumpir trebat će vam dvije žlice - brašna. Isprobajte ovu caku, jamči hrskavost i neponovljiv okus

Piše T.S.M.
22. prosinca 2023. - 12:22

Što planirate poslužiti uz pečeno meso? Vjerujemo da će vas većina odgovoriti "Pečeni krumpir, a što drugo?" i skroz ste u pravu (osim ako pazite na zdravlje i težinu, no čak i u tom slučaju mnogi će biti itekako spremni na malu blagdansku iznimku). No da bi pečeni krumpir bio dostojan blagdanskog stola, trebat će vam dobar recept. Jer nije svaki pečeni krumpir jednak, a zašto biste svečani ručak kvarili prosječnim krumpirom.

Postupite radije po receptu koji slijedi i nećete pogriješiti, a sve što vam, osim krumpira, masnoće i soli treba bit će najobičnije - brašno. Kako i zašto doznajte u receptu.

Pečeni krumpir

Sastojci:

1 kg crvenog krumpira
100 g masti ili 90 ml ulja
2 žlice brašna
sol

Priprema:

Krumpir ogulite i narežite na četvrtine pa ih stavite kuhati u hladnu vodu kojoj ste dodali sol. Čim voda prokuha smanjite vatru i pustite da se krumpir kuha oko dvije minute. Zatim ga ocijedite i dobro protresite pa ga ostavite par minuta da se hladi u cjedilu kako bi iz njega isparilo što više vlage.

U međuvremenu zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva i u nju stavite lim za pečenje u koji ste stavili mast ili ulje.

Krumpir pospite brašnom, protresite cjedilo kako bi se brašno rasporedilo po svim krumpirima te dodajte još malo soli. Prebacite krumpire u zagrijani lim pa ga oprezno protresite kako bi se svi krumpiri obložili masnoćom. Pecite 15 minuta, okrenite krumpire pa pecite još 15-20 minuta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. ožujak 2024 10:53