StoryEditorOCM
Savjetidilema

Kako vi kuhate krumpir za krumpir salatu? Mnogi se bespotrebno gnjave, ovako je sve puno lakše, a okus je čak i bolji

Piše T.S.M.
6. veljače 2024. - 07:05

Krumpir salata je, nema nikakve sumnje, jedna od najpopularnijih salata uopće i to bez obzira na doba godine - zimi volimo toplu, koja funkcionira i kao prilog, a ljeti je pravi užitak pojesti dobro rashlađenu, osobito ako joj dodamo malo povrća koje lijepo hrska - recimo rotkvice i kristal salatu.

No kako je pripremiti? Recepata je puno, a svi su fokusirani na preljev, no ono oko čega vlada pomutnja je način kuhanja. Mnogi vjeruju kako je za dobru krumpir salatu nužno krumpir skuhati u kori, nokuhanje cijelih krumpira je posao koji zahtijeva nešto više vremena, a mnogima je osobito mrsko zbog muke s guljenjem vrelih krumpira.

image
Shutterstock

Međutim, ovaj postupak nije apsolutno nužan. Mnogi se kuhari slažu kako je sasvim u redu krumpire prethodno oguliti i narezati na komade te ih ubaciti u lonac s hladnom vodom. Na ovaj način nećete samo uštedjeti na vremenu nego ćete također isprati višak škroba, što je ključno za dobru salatu - previše škroba zgusnut će umak pa će salata postati suha.

Takav postupak ima još jednu prednost: kako se krumpiri kiuhaju u dobro posoljenoj vodi, nema šanse da će vam u salati faliti soli.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 09:01