Jagode su i dalje po zlato, a to znači da je svaka sočna bobica koja vam propadne pravi gubitak. Piteta li se, poput mnogih, kako da vam što dulje ostanu svježe i sočne, bez plijesni i truleži, uzmite u obzir sasvim jednostavan trik za koji će vam biti dovoljna jedna staklenka, odnosno više njih, radi li se o većoj količini.
Društvene mreže pune su hvale za ovu metodu, a na web stranici The Kitchn pronašli smo članak u kojem je opisano njeno iskušavanje. Nakon podužeg, detaljnog objašnjenja izveden je zaključak da trik itekako pali: nakon tjedan dana u staklenci je više od polovice jagoda ostalo svježe, a objašnjenje za jagode koje su se ipak malo "skašile" je u - sili teži: zgnječile su ih jagode s vrha. Rješenje se nameće samo od sebe pa bi jagode, u slučaju veće količine bilo dovoljno 0podijeliti u više staklenki. Gubitak vremena i prostora ipak bi se trebao isplatti jer smo pronašli svjedočanstva prema kojima ovaj trik omogućuje jagodama da potraju i do dva tjedna. Vrijedi isprobati...