StoryEditorOCM
Receptiiznenadit ćete se

Za najukusniji pire koji ste ikad probali trebat će vam i ovaj sastojak. Mnogima je nepoznat pa ne znaju što propuštaju!

Piše T.S.M.
25. siječnja 2024. - 13:24

Želite li osobito ukusan pire od krumpira, iskušajte recept koji vam donosimo u nastavku. Njegova je posebnost u tome što se krumpir kombinira s još jednim vrlo zgodnim povrćem za koje mnogi nikad nisu čuli pa ne znaju što propuštaju. Iskusnijim kuharima dobro je poznato kao sastojak za dobre domaće juhe, a neki ga najviše vole ispeći u škrovadi, samog ili s drugim povrćem i mesom.

Jeste li već pogodili o čemu se radi? O pastrnjaku. Ako se još niste upoznali s tim korjenastim povrćem koje je na prvi pogled teško razlikovati od korijena peršina, ovo vam je super prilika jer u ovom jelu njegova ugodna, slatkasta i orašasta aroma baš dolazi do izražaja.

image
Shutterstock

Pire od krumpira i pastrnjaka

Sastojci:

500 g krumpira
500 g pastrnjaka
4 žlice vrhnja
kockica maslaca
sol, bijeli papar

Priprema:

Krumpir i pastrnjak skuhajte u komadu u puno dobro posoljene vode pa ih ocijedite, ogulite i narežite na veće komade te ih usitnite gnječilicom za krumpire.

Po želji ih možete skuhati odvojeno, kako biste bili sigurni da će biti podjednako mekani, a isto ih tako možete oguliti i narezati prije kuhanja, kako biste bili brže gotovi, no imajte na umu da ćete na taj način izgubiti dio okusa.

Nakon što ste povrće zgnječili, dodajte im vrhnje (možete koristiti slatko ili kiselo, prema svom ukusu) i maslac, po mogućnosti prethodno zagrijane, te sve dobro promiješajte i začinite solju i bijelim paprom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. travanj 2024 16:17