StoryEditorOCM
Slanobrzo i jednostavno

Svi su ludi za ovim receptom za kifliće: ‘Tako su meki, a ništa posla oko njih! Pečem ih sa slanim i slatkim punjenjem‘

Piše Spiza SD
9. kolovoza 2023. - 07:10

Neki su recepti jednostavno tako dobri da se svima svide. Tako je i s receptom za kifliće koji je definitivno jedan od najpoipularnijih na ovim prostorima. Gdje god da smo na njega naišli, a naišli smo na njega na puno mjesta, komentari su mahom pozitivni, na granici divljenja.

Zadovoljni sladokusci pišu da su im svaki put baš savršeno ispali, da su jako meki i fini, oko njih da nema gotovo ništa posla, u uspoređenju s nekim drugim receptima za kifliće te da se, zahvaljujući neutralnom okusu tijesta sjajno slažu sa slatkim i slanim punjenjima.

Spominju se slanina, Nutella, marmelada, ajvar, svježi sir, pikantni sir, šunka, pršut pa čak i pesto. Odaberite što vam se sviđa pa se bacite na posao. A njega nema puno. Još jedan bonus: unatoč tome što sadrže kvasac nećete trebati čekati da se tijesto digne prije nego se bacite na izradu kiflića. 

Brzi i mekani kiflići

Sastojci:

500 g glatkog brašna
180 ml kiselog vrhnja
180 ml mlijeka
80 ml ulja
1 jaje
1 instant suhi kvasac
1 vrećica praška za pecivo
1 žlica šećera
2 žličice soli
2 žličice sezama

Priprema:

Pomiješajte brašno, kvasac, prašak za pecivo, šećer i sol. Posebno izmiješajte ulje, vrhnje i toplo mlijeko. Dodajte smjesu s mlijekom u smjesu s brašnom pa umijesite glatko tijesto.

Podijelite tijesto na četiri dijela pa svaki razvaljajte u krug na otprilike pola centimetra debljine. Svaki krug zatim podijelite na trokute pa na najširi dio svakog trokuta stavite nadjev po izboru te zarolajte prema najužem dijelu.

Dobivene kifliće posložite na lim za pečenje prekriven papirom za pečenje pa ih premažite razmućenim jajem i pospite sezamom.

Pustite kifliće da odstoje dvadesetak minuta do pola sata pa ih pecite u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva 20-25 minuta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. travanj 2024 05:18