StoryEditorOCM
Receptimože i bez brašna

Recept za polpete od brokule i sira uz koje će čak i mrzitelji tog povrća tražiti još jednu porciju. A lakše ne može...

Piše T. S. M.
6. ožujka 2024. - 14:04

Brokula je zdrava i vrijedna namirnica koju trebamo jesti što češće, ali kako ćete to objasniti onima koji ju redovito miču s tanjura? Pričekajte dok probaju polpetice za koji vam donosimo recept, počet će vam tražiti još jednu porciju!

Ljepota ovog recepta je u jednostavnosti, ali i u tome što brokulu spaja s mozzarellom - vidjet ćete kako će se otopljeni sir lijepo rastezati kad ih pokušate rezati ili gristi.

image
Shutterstock

Dodatni bonus je u tome što pšenično brašno koje zahtijeva ovaj recept možete bez problema zamijeniti pirovim ili nekim drugim po svom izboru, pa čak i gustinom, a možete ga i potpuno izostaviti ako umjesto njega dodate žlicu chia sjemenki koje će preuzeti ulogu zgušnjavanja smjese.

Čak i jaje možete zamijeniti - mljevenim lanom ili  chia sjemenkama pomiješanima s istom količinom vode. 

Polpete od brokule

Sastojci:

110 g mozzarelle
2 režnja češnjaka
1 glavica brokule 
1 jaje
1/2 luka
2 žlice brašna
¼ žličice origana
½ žličice soli
¼ žličice crnog papra
ulje za prženje

Priprema:

Usitnite brokulu u blenderu dok ne dobijete mrvice nalik na kus-kus ili je vrlo sitno nasjeckajte nožem.

Pomiješajte usitnjenu brokulu sa sitno nasjeckanim lukom, usitnjenim češnjakom, naribanim sirom, brašnom i začinima. Miješajte dok se smjesa dobro ne poveže pa oblikujte okrugle polpetice.

Zagrijte ulje u velikoj tavi na srednje jakoj vatri pa pržite polpete dok ne postanu hrskave, oko pet minuta sa svake strane. Izvadite ih na upijajući papir i poslužite uz neki zgodan umak za umakanje i salatu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. travanj 2024 21:03