StoryEditorOCM
Slanotko bi rekao...

Neočekivani sastojak za najhrskavije pečene krumpire: uz ovaj trik uživat ćete u top rezultatu i fantastičnom okusu

Piše T. S. M.
29. veljače 2024. - 12:19

Volite li hrskave pečene krumpire, dobro će vam doći ovaj trik. Lakši ne može biti, a navodno je zaslužan za neodoljivu hrskavost i još bolji okus. Ne, nije riječ o sodi bikarboni, niti o limunovom soku, premda možete iskušati i jedan i drugi, ako već niste - u ovom slučaju sve što će vam trebati pored krumpira, ulja i malo soli je med.

Tko bi rekao, zar ne? Želite li još bolji okus, ulje ćete zamijeniti otopljenim maslacem, a med ćete prije dodavanja krumpirima pomiješati sa žličicom senfa. Ako niste ludi za slatkastim okusima, umjesto senfa medu dodajte žlicu limunovog soka.

Za još bolji uspjeh jela birajte crvene krumpire jer su upravo takve sorte najbolje kad se pripreme na ovaj način.

Pečeni krumpiri

Sastojci:

1 kg crvenih krumpira
35 g malsaca ili 5 žlica maslinovog ulja
1 žlica meda
1 žlica začinskog bilja
1 žličica senfa (po želji)
1/2 glavice češnjaka
sol, papar

Priprema:

Krumpire ogulite i narežite pa ih ubacite u uzavrelu, posoljenu vodu i kuhajte pet minuta.

Za to vrijeme zagrijte pećnicu na 200 Celzijevih stupnjeva i pomiješajte otopljeni maslac ili maslinovo ulje s medom i začinima.

Krumpire procijedite, malo ih protresite u cjedilu da im se rubovi iskrzaju pa ih pomiješajte sa smjesom meda i začina te ih prebacite u posudu za pečenje i pecite oko pola sata, zatim ih okrenite, dodajte im neoljuštene režnjeve češnjaka i pecite još oko 25 minuta ili malo duže ako želite da se baš dobro zapeku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 05:39