StoryEditorOCM
Slanopo‘ ure do hedonizma

Najsočniji, najukusniji, najhrskaviji, naslasniji pečeni krumpir ikad: ovaj recept je zapalio internet, bit je u...

Piše SD SPIZA
30. prosinca 2023. - 12:16

Sočnog, ukusnog, hrskavog, slasnog i pečenog krumpira nikad dosta! Istražili smo dosta recepata, a najhrskaviji pečeni krumpir s dalmatinskim začinima dobit ćete upravo s ovom recepturom. 

Cure li vam već sline? Ne brinite... i nama! Provjerite imate li sve potrebno, obavite spizu i pravac kužina. Za pola ure uživat ćete u hedonističkom ručku...

Pečeni krumpir s dalmatinskim začinima

Sastojci:

6 krumpira
6 režnjeva češnjaka
4 lista svježe kadulje
2 grančice ružmarina
2 grančice timijana
maslinovo ulje
sol, papar

Priprema:

Krumpir ogulite, narežite na veće komade (polovice ili četvrtine, ovisno o veličini; možete ga narezati i na ploške, ali tada skratite vrijeme kuhanja) i stavite ga kuhati u hladnu, posoljenu vodu.

Nakon što voda zakuha, kuhajte krumpir 5-10 minuta, ovisno o veličini. Ne treba se skuhati, bitno je samo da mu vanjski dio omekša. Zatim ga dobro ocijedite, grubo protresite u cjedilu (ovo je bitno za hrskavost) i pustite ga da odstoji kako bi iz njega izišlo što više pare.

Za to vrijeme zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva i ubacite u nju posudu u kojoj ćete peći krumpir.

U zagrijanu posudu za pečenje stavite maslinova ulja, dodajte krumpir, začine i cijele, neoljuštene režnjeve češnjaka. Sve posolite, protresite da se sol i ulje bolje rasporede, pobrinite se da su krumpiri u jednoličnom sloju i posudu vratite u pećnicu.

Pecite ih 20-ak minuta pa ih okrenite i pecite dok ne budu izvana hrskavi, a iznutra mekani.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 12:37