StoryEditorOCM
Slanotko bi rekao!

Najbolja ideja s tortiljama koju smo vidjeli: složite ih u pitu, oduševit ćete se! Tajna je u načinu slaganja i preljevu

Piše T. S. M.
13. travnja 2024. - 20:06

Što vi radite s tortiljama? Da ne bude zabune, mislimo na one okrugle komade tijesta nalik predebelim, loše pečenim palačinkama. Ako ih još uvijek samo punite i rolate kao palačinke, stvarno puno propuštate.

Unatoč tome što je ta namirnica na našim prostorima, ako isključimo obožavatelje meksičke kuhinje, do prije desetak godina bila gotovo nepoznanica u posljednje vrijeme zaista ne fali inovativnih ideja za njeno korištenje, a nas je potpuno oduševio prijedlog food blogera iz BiH kojeg pratimo na Instagram profilu jedi.ba1.

Ibrahim s tortiljama radi pitu, ali ne na način koji biste možda očekivali. Niti ih slaže jednu na drugu, niti ih rola, on ih - gužva. Slično kao što se radi s korama za pitu prilikom izrade takozvane harmonika pite (nedavno smo vam o njoj pisali, ovdje se možete podsjetiti.  

image
Screenshot

Tortilja pita sa šampinjonima

Sastojci:

10 tortilja
košarica sitno nasjeckanih šampinjona

Za preljev:

3 jaja
100 g ribanog sira
250 ml vrhnja za kuhanje
šaka začinskog bilja 
2 režnja češnjaka
prstohvat muškatnog oraščića
prstohvat soli i papra

Priprema:

Zagrijtepećnicu na 180 stupnjeva, savijte tortilje u oblik harmonike i stavite ih u posudu za pečenje. U proreze ubacite šampinjone.

image
Screenshot

U zdjeli pomiješajte sve sastojke za preljev pa ga prelijte preko pite i pecite oko pola sata ili dok ne porumeni.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 13:28