StoryEditorOCM
Slanoisprobajte

Kiflići koji neodoljivo mirišu na jesen: tope se u ustima, a gotovi su puno brže od klasičnih. Nadjev je nevjerojatan...

Piše Spiza SD
28. listopada 2023. - 08:10

Što kažete na porciju vrućih domaćih kiflića? Ideja vam se sigurno sviđa, samo priželjkujete da ih netko drugi napravi misleći kako bi priprema tijesta i nadjeva mogla potrajati barem sat i pol. Greška. Imamo recept za slasne i mekane kifliće koji su daleko brže spremni za konzumaciju. Isprobajte i uvjerite se.

Brzi kiflići s tikvom

Sastojci:

Tijesto:

600g brašna
100 g maslaca
50 g šećera
200 ml mlijeka
1 kiselo vrhnje
1 suhi kvasac 
1 prašak za pecivo
1 vanilin šećer
prstohvat soli

Nadjev:

1 hokkaido tikva
150 g smeđeg šećera
1 vanilin šećer
1 žlica škrobnog brašn
1 jaje
1/2 žlice začina za bundeve (ili pomiješajte cimet, đumbir, klinčiće i muškat)

Priprema:

Najprije ispecite tikvu očišćenu i narezanu na kockice. Želite li biti još brži, skuhajte je, ocijedite, izblendajte pa još malo kuhajte na laganoj vatri da se reducira. Ako ste ju pekli, usitnite ju u pire.

U međuvremenu zamijesite tijesto. Pomiješajte kvasac i mlako mlijeko sa jednom žlicom šećera. Rastopite maslac i ostavite ga da se malo ohladi. Pomiješajte brašno, ostatak šećera, vanilin šećer, prašak za pecivo i sol. Dodjte im vrhnje, maslac i mješavinu s kvascem. Zamijesite tijesto i pustite ga da se diže.

Za nadjev pomiješajte pire od tikve s ostalim sastojcima, tijesto podijelite u tri lopte pa svaku razvaljajte u krug pa ga podijelite u trokute. Nadjevnite kifliće i zamotajte ih pa ih pecite 15-ak minuta na 180 stupnjeva.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 18:52