StoryEditorOCM
Slanogotovo za čas

Domaći calzone iz tave: nadjev je božanstven, a tijestu ne treba dizanje. Evo kako ih ispeći da vam ne zagore!

Piše Spiza SD
15. lipnja 2023. - 19:39

Svatko ima dan kad mu se jede nešto ukusno, ali na brzinu jer ga muči manjak vremena i volje, dok s apetitom nema nikakvih problema. Prepoznajete li se, ovo je recept za vas: domaći calzone iz tave, s bogatim punjenjem i tijestom bez kvasca. Bojite li se da će vam calzone u tavi zagorjeti i usmrdjeti cijelu kuću, to samo znači da ne znate za ovu metodu. Pročitajte recept, a u nastavku slijedi video.

Calzone sa sirom i artičokama:

Sastojci:

200 g organskog brašna 
245 g prirodnog jogurta 
1 žlica praška za pecivo
150 g ricotte
1 žlica kozjeg krem ​​sira
1 žlica kiselog vrhnja
2 sušene rajčice
6 žlica narezanih srca artičoka
100 g mozzarelle
100 g edamca
sol, papar

Priprema:

Zamijesite tijesto od brašna, jogurta i praška za pecivo. Dodajte mu malo soli. Razvaljajte ga u oblik kruga pa ga nadjenite navedenim sastojcima i preklopite. Pažljivo zatvorite rub pa pecite calzone u tavi na srednjoj vatri na malo zagrijanog ulja. Detalje doznajte u videu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. svibanj 2024 16:58