StoryEditorOCM
ŠibenikU SUBOTU, OD 10,30 DO 13 SATI

U tijeku su prijave za još jedan Azimutov buvljak. Koji je ekološki puno važniji i društveno odgovorniji nego što mislite

Piše Šibenski.hr
8. kolovoza 2023. - 17:49

U tijeku su prijave za još jedan Azimutov buvljak koji će se održati u subotu 12. kolovoza od 10.30 do 13 sati ispred kluba Azimut u Šibeniku. Organizatori su udruge Kolektiv i Fotopoetika, a prijave se vrše putem Facebook stranica Azimuta ili Fotopoetike. -‘Sudjelovanje je besplatno, a broj sudionika ograničen, stoga požurite s prijavama‘ - podsjećaju organizatori koji uporno skreću pozornost da su buvljaci, bilo da se na njima kupuje ili prodaje, odnosno razmjenjuj odjeća jedan od malih, ali važnih koraka u smanjenju ekološkog otiska koji ima negativan učinak na klimatske promjene.

Prijave su moguće u inbox FB Azimut Šibenik ili inbox Fotopoetike. Zašto biste trebali sudjelovati na buvljaku?! - ‘Jer je to ono nešto malo koje može napraviti bilo tko od nas i na taj način dati svoj obol u smanjenju tekstilnog otpada koji je najveći zagađivač na svijetu. Uz to, već smo nekoliko puta kazali, previše se vode troši na proizvodnju samo jedne majice koja nam ‘čuči‘ neodjevena u ormaru ili majice koju ćemo preskupo platiti, a nikad odijenuti dok ne propadne i odlučimo je baciti‘ - upozravaju iz Fotopoetike i Kolektiva 4B.

Zainteresirani sudionici moraju imati par stvari na umu, a to je da ono što misle prodati/razmijeniti mora biti u dobrom stanju, takvom da bi i sami nosili da im nije malo, veliko, dosadilo, izašlo iz đira te da osim djeće/obuće/modnih dodataka, sa sobom ponesu i štender na koji će slagati što su ponijeli za dalje te da je bolje ponijeti pet komada super odjeće/obuće/modnih dodataka nego donijeti nepreglednu hrpu svega. Također, važno je znati da cijene ne smiju prelaziti 15 eura, osim u izuzecima koji onda to zaista moraju biti.

28. travanj 2024 23:40