StoryEditorOCM
OstaloFlora Dalmatica

Talijanist Boško Knežić večeras predstavlja novu knjigu o prijateljstvu slavnih Šibenčana - botaničara Visianija i jezikoslovca Tommasea

Piše B. P.
19. travnja 2024. - 09:36

Boško Knežić, Šibenčanin s Odjela za talijanistiku Sveučilišta u Zadru večeras, 19. travnja u rodnom gradu će predstaviti knjigu "Storia di un‘amicizia epistolare - Niccolò Tommaseo e Roberto de Visiani" ili „Priča o jednom prijateljstvu – Nikola Tommaseo i Roberto Visiani“.

To je dio programa festivala prirode Flora Dalmatica posvećenom slavnom šibenskom botaničaru svjetskog glasa – Robertu Visianiju. Razgovor s autorom održat će se u galeriji kluba "Azimut" s početkom u 18 sati.

Uz Knežića, u razgovoru sudjeluju interpretatorice baštine, Sanja Mrša Vukman, Zlatka Rodin i Antonia Slamić. Ulaz je slobodan.

Knežić  večeras u drugom navratu gostuje u programu „Flore Dalmatice“ i ponovno iznosi saznanja o dugogodišnjem prijateljstvu dvojice slavnih Šibenčana koji su za života i rada djelovali izvan rodnog grada, ali ga nikad nisu zaboravili. Knežić, među ostalim, nudi uvid u dopisivanja Visianija i Tommasea, donosi njihove unutarnje borbe i pogled na svijet u kojem žive. - ističe se u objavi kluba "Azimut".

 

01. svibanj 2024 07:03