StoryEditorOCM
ŠibenikDIMI SA SVIH STRANA

Lokaliziran požar u uvali sv. Petar u Mandalini: vatrogasci uz pomoć kanadera zaustavili vatru, pepeo s požarišta padao i po Šibeniku

Piše Šibenski.hr
27. srpnja 2021. - 14:52

Novo: Prema najnovijim informacijama, požar u uvali Sv. Petra u Mandalini lokaliziran je brzom intervencijom jakih vatrogasnih snaga. Požar je buknuo naglo, vatra se brzo širila, no na sreću bez većih posljedica. Naime, u blizini se nalazi remontno brodogradilište, D-Marin Mandalina, a i Lukoilova benzinska postaja zbog čega je u jednom trenutku zavladala panika.

S požarišta u Mandalini povukao se i kanader koji je priskočio u pomoć s požara kod Perkovića. Opožarena površina u Mandalini je oko 150 puta 50 metara, a izgorjela je borova šuma i nisko raslinje.

Inače, pepeo s požarišta, nošen jugom, padao je u samom centru grada Šibenika, što je u jednom trenutku izazvalo neugodu kod građana. Međutim, srećom i zahvaljujući sjajnoj intervenciji vatrogasaca sve je prošlo bez većih problema.

Ranije objavljeno: Oko 14:30 planuo je požar i na putu između uvala sveti Petar i Dumboka u Mandalini u  Šibeniku. Na terenu je nekoliko vatrogasnih vozila, a pomaže im i kanader.

Na intervenciji sudjeluju JVP Šibenik, JVP Vodice, DVD Vodice, DVD Šibenik, DVD Zablaće, DVD Zaton i DVD Bilice.

image
Marija Lončar
image
Marija Lončar
image
Marija Lončar
26. travanj 2024 07:03