StoryEditorOCM
ŠibenikDeložacija Jure Teskere samo pitanje vremena

Najomiljeniji šibenski policajac Novu ipak dočekao u toplini doma na Šubićevcu

1. siječnja 2017. - 10:57

U stanu obitelji Šibenčanima omiljenog kvartovskog policajca Jure Teskere, u Jelačićevoj ulici 6A na Šubićevcu ipak je osvanulo jutro u kojem neće morati na ulicu, premda je prije dva dana iz Ministarstva unutarnjih poslova Teskeri stigao "podsjetnik" da će na Staru godinu "stan trebati osloboditi od ljudi i stvari". Da neće biti deložacije, dalo se zaključiti i iz jučerašnje izjave Marice Kosor, glasnogovornice PU Šibensko-kninske.
- Ruku na srce, nisam očekivao da će nas baš danas iseliti, no zadovoljan sam s druge strane jer je javnost upoznata sa svime, govori Jure. Dodaje kako je prije tri godine potpisao sporazum s MUP-om da će danas izaći iz stana duboko uvjeren da ima poštenja, te da će netko u međuvremenu, konačno reagirati. No, to će se izgleda, dogoditi tek nakon što je svoju priču odlučio iznijeti u javnost, najprije "Šibenskom listu", potom i drugim medijima.
-Da sam danas morao izaći, ne znam gdje bih sa stvarima, osim na ulicu! U dobre ljude, naše Šibenčane, nisam međutim, nimalo sumnjao i ne biste vjerovali koliko mi ih se ovih dana javilo spremno otvarajući vrata svoga doma i na tome im veliko hvala!
Jure, supruga Marija, te sinovi Ivica i Luka – Mario se oženio i odselio – novogodišnje praznike provest će za blagdanskim stolom u stanu koji im je dom još od prognaničkih dana, dodijeljen na čuvanje dok im se ne izgradi porušena kuća u Kijevu. Problem je u tome što kuća nije obnovljena prema ugovoru, premda je država platila izvođaču i vodi je kao useljivu. Zato Teskere moraju iz stana, a sve njihove predstavke Uredu za obnovu u kojima su upozoravali na prevaru, bile su govorenje u vjetar; državne inistitucije svome su branitelju - dragovoljcu i poštenom policajcu zabile nož u leđa. Nitko iz obitelji, tvrde, nije potpisao zapisnik o primopredaji kuće u Kijevu nakon obavljenih radova, a izvođač se naplatio!
Marija i Jure jutros se u toplome liječe od jake prehlade. Stan nije okićen jer za to, razumljivo, nisu imali nikakve volje, svjesni da odgađanje deložacije na Silvestrovo ne znači da je riješen njihov problem s kojim liježu i ustaju zadnjih gotovo 20 godina. Nadu im daje zauzimanje Sindikata policijskih službenika i otvoreno pismo njegova predsjednika Marija Puškarića ministru Orepiću da se osobno zauzme za Teskeru, ali i da istraži obnovu kuće u Kijevu za što je očito, govori Jure, da ima posla za DORH, Uskok i kriminalističku policiju. Sindikat će, ističe optimistički, preuzeti vođenje njihovog slučaja, obećao mu je Puškarić jučer u telefonskom razgovoru.
Međutim, u subotu je predsjednik Sindikata policijskih službenika Mario Puškarić izvijestio javnost da je njegovo otvoreno pismo ministru unutarnjih poslova Vlahi Orepiću, od kojeg je u petak tražio pomoć za Teskeru, bilo ishitreno.

Puškarić ističe da je njegov sindikat u subotu zaprimio odgovor od MUP-a u kojem se navodi da se s kolegom Jurom Teskerom postupalo maksimalno tolerantno i dogovorno te da mu je PU šibensko - kninska izlazila nekoliko puta u susret odgađajući datum napuštanja stana.

- Isto tako razumijemo kolegu Juru Teskeru kojem želimo pomoći i situaciju u kojoj se trenutno nalazi, tj. činjenicu da će iz MUP-ovog stana morati iseliti, stoga smo i dalje spremni pomoći, ukoliko on to želi, kako bi se njegova kuća u Kijevu do trenutka preseljenja dovela u pristojno i za stanovanje pogodno stanje-  piše u priopćenju Marija Puškarića, predsjednika Sindikata policijskih službenika.








 

24. lipanj 2024 13:50