StoryEditorOCM
Šibeniksve po starom

Na četiri prigradske linije iduće tri godine vozit će šibenski ‘Autotransport‘, jedini su se javili na natječaj

Piše Ana Petrić
30. studenog 2022. - 14:05

Šibenska tvrtka Gradski parking prošli je mjesec raspisala natječaj za izbor izvršitelja usluge javnog linijskog prijevoza putnika na području prigradskih linija grada Šibenika u vrijednosti od gotovo 13 milijuna kuna s PDV-om.

Podsjetimo, prema riječima direktora Gradskog parkinga Gorana Bulata, zatraženo je šest autobusa u prepoznatljivoj narančastoj boji i deset vozača. Natječaj je raspisan na tri godine s otvorenom mogućnošću produženja, a intencija je na taj način proširiti vozni red, odnosno povećati broj i autobusa i linija. Natječaj je bio otvoren do 21. studenog, a sada otkrivamo i sretnog dobitnika.

Za izvršitelja navedene usluge izabran je, pogađate, Autotransport Šibenik s obzirom na to da drugih ponuditelja nije ni bilo. Koncesionar za javni prijevoz putnika na području Grada Šibenika godinama prije sadašnjeg Gradskog parkinga, bio je upravo ATP, a sada će ugovornim partnerstvom od prvog siječnja naredne godine, zajednički raditi na što boljem, bržem i dostupnijem javnom autobusnom gradskom prijevozu.

- Javna nabava raspisana je za četiri prigradske linije, a to su Šibenik – Grebaštica, Šibenik – Dubrava – Danilo – Slivno – Sitno Donje, Šibenik – Vrpolje – Boraja – Lepenica i Šibenik – Lozovac – Konjevrate. Donesena je odluka o odabiru Autotransporta kao najpovoljnijeg ponuditelja i s njima sklapamo okvirni ugovor na tri godine za prigradske linije na administrativnom području Grada Šibenika – kažu nam iz ureda direktora Gradskog parkinga.

04. svibanj 2024 14:39