StoryEditorOCM
Šibeniknema više kašnjenja

Na info totemima na autobusnim stajalištima uvedene promjene: evo što znače nove ikone, brojevi i oznake

Piše A. P.
15. travnja 2024. - 11:32

Na mrežnim stranicama Gradskog parkinga Šibenik, objavljeno je kako su u lokalnom javnom gradskom prijevozu, uvedena nova tehnološka rješenja. 

Naime, korisnici javnog gradskog prijevoza u Šibeniku u zadnje vrijeme su, kažu iz tog poduzeća, mogli primijetiti promjene u načinu prikazivanja podataka na info totemima. Na ekranima su se pojavile neke nove ikone, brojke i oznake.

Najvažnija promjena odnosi se na način praćenja i prikazivanja vremena dolaska autobusa na stajalište. Autobus tijekom vožnje odašilje podatke koji se obrađuju u stvarnom vremenu. Uzimajući u obzir položaj, brzinu kretanja i gužvu na trasi, totem prikazuje realno vrijeme dolaska autobusa na vašu stanicu i položaj autobusa na stajalištima duž linije. Dosad se vrijeme prikazivalo na temelju rasporeda polazaka i procjene trajanja vožnje do stajališta. Takva procjena nije mogla uzeti u obzir zastoje i gužve u prometu, pa su podaci na ekranu ponekad odstupali od stvarnosti. Uvođenjem nove tehnologije, podaci o kretanju autobusa osvježavaju se svakih 60 sekundi, a potom se nove informacije prikazuju i na ekranu totema. 

Prikaz stvarnog vremena dolaska autobusa na stanicu

Vrijeme koje se pojavljuje uz broj i naziv linije predstavlja stvarno vrijeme dolaska autobusa na stanicu.

Prikaz položaja autobusa na liniji

U donjem dijelu ekrana mogu se vidjeti i prikazi linija sa stanicama na trasi. Ikona čovjeka u tamnom krugu označava vašu stanicu. Duž prikaza linije, prema vašoj stanici kreće se ikona autobusa koja se približava i prikazuje stvarnu poziciju autobusa po stanicama.

U slučaju kašnjenja, na dnu ekrana ispisuju se obavijesti i upozorenja.

Prikaz vremena dolaska sljedećeg autobusa na istoj liniji

Na ekranu totema iza vremena dolaska autobusa do vaše stanice može se pojaviti i još jedno vrijeme manje veličine, a radi se o vremenu do dolaska sljedećeg autobusa na toj liniji.

- Implementacijom novih tehnologija i poboljšanjima u organizaciji javnog gradskog prijevoza trudimo se svakodnevno opravdati povjerenje naših sugrađana i unaprijediti sustav kako bi i dalje bio točan, pouzdan i siguran. Na usluzi građanima - ističu u šibenskom Gradskom parkingu.

29. travanj 2024 18:57