StoryEditorOCM
Zanimljivostiizuzetno ukusno

U poznatoj konobi s otoka Kakna otkrili su nam recept za savršenu salatu od hobotnice. Možete ga napraviti i kod kuće

Piše Šibenski.hr
25. prosinca 2024. - 18:06

Kada smo svojevremeno bili na otoku Kaknu, do kojeg se može doći samo brodicom, i posjetili Ninu i Slavena Radovčića s obitelji, u konobi 7. nebo - smještenoj usred maslinika na tom otočiću, pripremili su nam svoju inačicu salate od hobotnice. Jednostavno je to, ali izuzetno ukusno jelo, koje možete pripremiti i za Badnjak, a pogotovo ako je, poput naših domaćina, napravite s domaćim namirnicama.

U nastavku vam ostavljamo recept za jedan od simbola dalmatinske, ali i mediteranske kuhinje. Stoga, ako hobotnicu imate u škrinji, ovih blagdana je odledite i uživajte u jelu koje obožavaju generacije, piše Dobra hrana

SALATA OD HOBOTNICE

Trebat će vam:

1 kg hobotnice

sol

papar

3 češnja češnjaka

svježi peršin

1 žlica kapara

nekoliko crnih maslina

4 žlice maslinova ulja

3 žlice domaće kvasine

Priprema:

Hobotnicu narežite na nekoliko većih komada pa je kuhajte u ekspres-loncu na srednje jakoj vatri oko 45 minuta. Hobotnica je kuhana kad posve omekša, a svi narezani dijelovi pocrvene. Hobotnicu zatim narežite na manje komade i začinite protisnutim češnjakom, svježim peršinom, crnim maslinama, soli, paprom, kaparima, maslinovim uljem i domaćom kvasinom. Sve dobro primiješajte, a salatu ohladite u hladnjaku prije posluživanja, piše Dobra hrana

 

25. prosinac 2024 18:06