StoryEditorOCM
ZanimljivostiPOSLALA VAŽNU PORUKU

‘Mama mi je Ruskinja, baka Ukrajinka, druga baka Srpkinja, muž Hrvat...‘: novinarka zbog ljubavi napustila Moskvu i došla u Hrvatsku

Piše Šibenski.hr
8. ožujka 2022. - 15:53

Hrvatska novinarka ruskog podrijetla, Maria Grigoryan Vučković, nedavno je imala zanimljivu objavu na svom Instagram profilu. Ondje je, naime, napisala:

"Kad bi barem muškarci znali koliko teško djeca dolaze na svijet! Nikada ne bi započinjali ratove! Meni je mama Ruskinja, baka Ukrajinka, tata Armenac, muž Hrvat, svekrva Bosanka, druga baka Srpkinja. Želimo da nam djeca imaju mirnu budućnost."

Maria je poslala zaista važnu poruku i usput zaintrigirala javnost i za svoju životnu priču.

Ona se, naime, zbog ljubavi prije desetak godina iz Rusije preselila u Zagreb, a šira javnost imala ju je priliku upoznati u HTV-ovoj emisiji "Klub 7".

Zanimljivo je čuti iz njezinog iskustva kolike su razlike između hrvatskih i ruskih muškaraca.

- Hrvatski muškarci su izvrsni, kad prijateljice vide mog supruga koji se bavi djetetom i kuha, oduševljene su, jer su u Rusiji poslovi podijeljeni i muškarci ne žele raditi ‘ženske poslove’.

Radije će zarađivati i neće pomoći u kućanskim obavezama. Zato se i moja najbolja prijateljica udala za Hrvata! Mama Irina je također oduševljena i počela je učiti hrvatski jezik - ispričala je Maria jednom razgovoru za Story prije nekoliko godina.

Maria je sa suprugom boravila u Moskvi početkom siječnja, odakle je poslala idilične fotografije i video.

O iskustvu u Hrvatskoj nakon dolaska ispričala je u intervjuu za Divu:

- Kad sam tek došla, pisala sam volonterski članke za domaće medije i upravo mi je to omogućilo da kasnije dobijem super posao! Ponekad mi se čini da ljudi izgube vjeru u sebe i ne znaju što bi radili, ali treba znati da ništa nije nemoguće.

Ispričala je i što joj se još sviđa kod Hrvata.

- Od 19. godine radim na televiziji i kritike se nikad nisam bojala. Ona je ta koja daje priliku da obratimo pozornost na svoje nedostatke. Ono što smatram problemom su nekonstruktivne kritike, primjerice "Ružna si!", koje najčešće dolaze od osoba koje leže na kauču po cijeli dan i ne trude se ni za što.

Ipak, moram priznati da mi se u Hrvatskoj takvo nešto još nije dogodilo. Hrvati su jako tolerantni, a, moram priznati, tako sam i ja postala tolerantnija na mnogo stvari. 

Maria Grigoryan Vučković u prosincu je objavila i jednu fotografiju iz obiteljskog albuma, pohvalila je modni izričaj svojih roditelja i navela: "Da vidite na koga zapravo ličim - na mamu Ruskinju ili na tatu Armenca. Stil je bio njima u krvi, mada su se rodili u doba SSSR...".

01. srpanj 2024 01:29