StoryEditorOCM
Nogometdokumenti HNS-a otkrivaju

Petorica nogometaša Šibenika potpisali anekse ugovora, bit će promjena i u Školi nogometa?

Piše Krešimir Gulin
14. lipnja 2024. - 08:12

Ako kojim slučajem zavirite u službene dokumente Hrvatskog nogometnog saveza, onda ćete doznati kako su u zadnjih nekoliko dana petorica nogometaša Šibenika iz prošle sezone potpisale anekse postojećih ugovora.

To su Toni Kolega, Iker Pozo, Josip Gačić, Ivan Božić i Josip Majić. Riječ je o petorici vrlo važnih igrača iz momčadi koja je osvojila drugoligašku titulu.

Prema neslužebanim informacijama, svi oni imali su opciju aktivacije produžetka ugovora na još dvije sezone ukoliko se izbori plasman u prvu ligu.

Očito, na Šubićevcu računaju s tim nogometašima i u narednoj sezoni kada će Šibenik igrati u eltinom razredu hrvatskog nogometa.

Međutim, potpis aneksa ugovora ne jamči kako će oni i ostati na Šubićevcu. Jasno, uvijek postoji mogućnost da na adresu kluba stigne neka dobra ponuda za nekog od petorke, koja se ne odbija.

U tom kontekstu najčešće se spominje ime napadača Ivana Božića, koji je odigrao vrlo dobru sezonu i navodno je zanimljiv nekolicini klubova kojisu financijski moćniji od Šibenika.

Ali, potpisom aneksa ugovora na Šubićevcu su dobili mogućnost da traže pristojnu odštetu za spomenute igrače u slučaju transfera.

Inače, sve ostale novosti vezane uz prijelazni rok u taboru Narančastih aspadaju u sferu neslužbenih. U toj skupini je i ćakula kako će Mario Brkljača preuzeti funkciju sportskog dirketora. Toj vijesti snagu daje i jednako neslužbeni podatak kako se Brkljača i trener Carević gotovo svakodnevno sastaju u Zagrebu i ‘češljaju‘ budući roster Šibenika.

Kako doznajemo, novosti bi moglo biti i u Školi nogometa. U kuloarima se šuška da bi se u klub mogao vratiti Marko Kartelo i preuzeti mjesto voditelja Šibenikove Škole nogometa.

14. lipanj 2024 08:13