StoryEditorOCM
NogometMir, a ne rat

Fantastična gesta HNK Šibenika: Ugostili mlađe kategorije ukrajinskog Šahtara i odigrali dvije prijateljske utakmice

Piše Krešimir Gulin
5. svibnja 2022. - 11:39

Silno lijepu gestu napravili su Hrvatskom nogometnom klubu Šibenik kada su uputili poziv predstavnicima ukrajinskog Šahtara s ciljem da odigraju prijateljske utakmice s njihovim mlađim kategorijama.

Tako su u srijedu na pomoćnom igralištu s umjetnom travom prijateljske utakmice u kojoj su poslali jasne poruke miru odigrale selekcije U-14 i U-16 Šibenika i Šahtara.

Floskula je kako je rezultat u tim utakmicama bio u drugom planu. Ipak, da zabilježimo. Stariji pioniri Šibenika pobijedili su svoje vršnjake iz Donjecka s 3:1.Dva gola za Narančaste postigao je Kardov, a jednom je strijelac bio Mišura.

image

Prijateljska utakmica kadeta Šibenika i Šahtara

Kadeti su pak bili miroljubivi i odigrali 'pirotehnički' remi (4:4). Hat trick za Šibenik postigao je Paić, dok je jednom strijalc bio Kulušić.

Inače, mladići iz Šahtara naučili su kako je to biti u prognaništvu. Još 2014. godine bili su primorani otići iz svog Donjecka. Privremeno su boravili u Lavovu i Kijevu, a otkako je krenula agresija na Ukrajinu ugošćeni su u Splitu. Jasno, tu je veliku ulogu odigrao i Darijo Srna, legenda Šahtara.

02. lipanj 2024 13:39