StoryEditorOCM
NogometTEŽAK ZADATAK

HNS što se čeka? I dalje se ne zna tko će suditi utakmicu Zrinski – Šibenik

Piše Šibenski.hr
30. svibnja 2024. - 13:42
U nedjelju će se od 17:30 na Gradskom vrtu odigrati veliko finale sezone Supersport Prve NL.Niksa Stipanicev/Cropix

U nedjelju će se od 17:30 na Gradskom vrtu odigrati veliko finale sezone Supersport Prve NL. U njemu Zrinski Osječko 1664 dočekuje Šibenik u susretu koji će odlučivati o putniku u najviši rang hrvatskog nogometa.

Uoči susreta, Zrinski je vodeći na tablici s 81 bodom. Šibenik, koji je u sjajnom nizu od čak 13 pobjeda, ima dva boda manje te mu u nedjelju treba pobjeda ukoliko žele ekspresan povratak u Supersport HNL, piše portal Ofenziva.

Navijači Šibenika su najavili invaziju, a na tribinama bi trebao biti i veliki broj neutralnih gledatelja koji žele vidjeti rasplet Supersport 1. NL. Jučer je objavljeno i da je Šibenik dobio licencu te je sve spremno za spektakl. Sve osim jednog detalja.

Naime, na stranicama HNS-a i dalje nije objavljeno delegiranje sudaca za 33. kolo. S obzirom na to da HNS uoči svakog kola svake svoje lige javno objavljuje delegiranje, čudno je da su s tom praksom stali upravo uoči zadnjeg kola.

Na njihovim stranicama se bez problema može pronaći delegiranje za sve, osim za utakmice 1. NL ovoga vikenda. HNS-u smo povodom toga poslali i pismeni upit, ali do pisanja ovog teksta i dalje nismo dobili odgovor.

Zašto se HNS upravo uoči zadnjeg kola 1. NL, koja je ove sezone praćenija nego ikad, odlučio za ovakav potez. Iako su neki bivši predsjednici Komisije sudaca govorili da im se mora vjerovati, nakon ovakih poteza to nije lako.

22. lipanj 2024 02:35