StoryEditorOCM
Zvijezde onlineburne reakcije

Harmonikašica Stela izvela Oliverov hit u bazenu, nije prošlo bez gnjusnih komentara: ‘Izgledaš ko demon, a pjevaš...‘

Piše Vanesa Tenžera
21. veljače 2024. - 13:21

Na Facebooku objavljen video na kojem pjeva Oliverovu pjesmu, katapultirao je harmonikašicu Stelu Rade u središte domaće medijske pozornosti.

Da podsjetimo, tamo se ranije našla kad joj je pola sata prije zakazanog nastupa u sklopu Adventa u Svetom Ivanu Zelini, koncert naglo otkazan, što je izazvalo žestoke spekulacije o razlozima iza toga. Šuškalo se kako je odluka o otkazivanju povezana s glazbenim preferencijama same izvođačice, pa ju se nepravedno svrstalo u koš onih koji narod zabavljaju samo narodnjačkim žanrom, što je izazvalo burne reakcije u javnosti.

Međutim, Stela je brzo razotkrila ovu pretpostavku, dokazujući suprotno putem snimaka koje redovito dijeli na svojim društvenim mrežama. Njezin osebujni stil i jedinstveni glas privukli su pažnju brojnih pratitelja, a nedavna izvedba dodatno je potvrdila njezinu širinu glazbenog izričaja. U videu koji je postala viralan, Stela se prikazuje kako u bazenu interpretira veliki hit Olivera Dragojevića, "Brod u boci", čiji su tekst napisali Remi Kazinoti i Zlatan Stipišić Gibonni. Ova pjesma, objavljena na albumu "Neka nova svitanja" 1994. godine, osvojila je srca mnogih ljubitelja Oliverove glazbe.

Uz objavljeni video, Stela se našalila komentarom: "Oprostite, ali bila je dobra akustika!", što je izmamilo osmijeh na lica mnogih pratitelja, uz brojne pohvale i komplimente. "Prekrasno", "Bravo", "Samo naprijed", "Briljantno", "Savršenstvo" - nizali su se pozitivni komentari. No, kao što to obično biva u svijetu interneta, ni ovaj put nije izostala negativna strana. Dio javnosti nije štedio Stelu, vrijeđajući je zbog njezinog izgleda i tetovaža koje nosi. Dok su neki hvalili njezinu interpretaciju Oliverovih pjesama, drugi su iznosili uvredljive komentare, poput jednog sramnog: “Ko demon izgledaš išaran, a pjevaš Olivera. Sram te bilo, pjevam tamo one drdaljke, go*no malo”.

image
Josip Moler/Cropix

Iako je suočena s kritikama i negativnim komentarima, Stela se pokazala kao snažna i samopouzdana umjetnica koja ne odustaje od svoje strasti prema glazbi. Njezina sposobnost da premosti predrasude i izazove te izrazi svoju umjetničku autentičnost nadišla je uske granice glazbenih žanrova i estetike.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 22:46