StoryEditorOCM
Zvijezde onlineOAZA SREĆE

Doris gušta na porodiljnom, sve miriše na Božić i kolače, ima i videorecept: Naučila me baba! Super je za ponit u goste

Piše Scena SD
19. prosinca 2023. - 10:52

U domovima mnogih teku posljednje pripreme za Božić, a ništa drugačije nije ni u domu glumice i voditeljice, 35-godišnje Doris Pinčić Guberović

Zadranka, glumica i HRT-ova voditeljica još uvijek je na porodiljnom dopustu i uživa u majčinskim i kućanskim obavezama.

Na Instagramu je podijelila fotografije prvih blagdanskih kolačića, koje izrađuje s djecom, sinom Donatom i kćeri Gitom, koje je dobila u prvom braku s glazbenikom Borisom Rogoznicom.

image

Dorisini kolači

Instagram

Doris je davno pokazala koliko je sjajna kuharica, tako da ne sumnjamo da joj, inače stalno u petoj brzini i preangažiranoj, ovakav prosinac, za promjenu, zaista godi.

Upravo je objavila i videorecept za ušećerene bademe ili  "mandule u cukru", kako ih je ona nazvala. Pojasnila je:

"Moj sin je to slobodno preveo, jer nije mogao upamtiti jesu bajami ili mendule, pa je završilo kao ‘bondule u cukru‘ ??. Ne može jednostavnije: koliko bajama, toliko šećera i malo manja količina vode. Sve na vatru i lagano miješanje 10-ak minuta! Važno je samo paziti da se šećer ne otopi skroz. Zato je dobro povremeno micati s vatre, pa vraćati na vatru. Šećer se mora topiti, ali ne skroz otopiti, taman toliko da se zalijepi za bademe! Možete dodati cimet ili kakve druge začine, ali ja najviše volim ovako,najjednostavnije, kako je za Božić spremala moja baba.

Nedavno sam probala na isti način pripremiti i lješnjake i isto je jako fino, ali original je original! P.s.znam da je ovo puno šećera, ali i dalje je bolje od umjetnih slatkiša s konzervansima, bojama i sličnim stvarima i zato uživajte u dobrim, starim, jednostavnim slatkišima.

I još, puna teglica bajama u cukru meni je savršen poklon kad se ide u goste..." - savjetovala je Doris.

Božić će za Doris biti još posebniji, jer je isti ujedno i prvi koji će u krugu najmilijih dočekati sa svojom tromjesečnom kćerkicom Divnom.

Doris se u studenom prošle godine udala za menadžera Davora Guberovića (46) kod matičara u Zagrebu. Spojila ih je ljubav prema planinarenju, a o njihovoj vezi počelo se pričati u veljači 2022., kada su se skupa uspeli na Kilimanjaro.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 23:27