stdClass Object ( [id] => 1328050 [title] => Sve što takne pretvori u zlato: preživio je javni linč, seks skandal, horde paparazza... I sad živi mirno. Ili ipak ne? [alias] => sve-sto-takne-pretvori-u-zlato-prezivio-je-javni-linc-seks-skandal-horde-paparazza-i-sad-zivi-mirno-ili-ipak-ne [catid] => 481 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Britanski list "The Sun" je početkom 2000-ih poslao novinare na sve strane svijeta kako bi pronašli osobu koja nikad nije čula za Davida Beckhama. I našli su pastira u bespućima Čada u Africi, podsjetio je John Carlin, pisac i jedan od sugovornika u dokumentarnom filmu "Beckham", koji se od srijede može gledati na Netflixu.

U to vrijeme kad je "The Sun" po svijetu tražio neznalicu, David Beckham već je bio superstar, friški član španjolskog Real Madrida, koji je prije nego što je zaigrao s novim klubom mjesec dana putovao po Aziji i izazivao ovacije više obožavateljica nego nogometnih fanova. Ludilo koje je se događalo s Beckhamovom pojavom među Azijkama moglo se jedino usporediti s nekadašnjom euforijom oko mladih "Beatlesa".

---

---

Beckham je bio nogometaš, maneken, celebrity zajedno sa svojom suprugom Victorijom... Imao je i sreće s izgledom, dobre građe, visine i lijepog lica pa su ga suigrači u Manchester Unitedu već na početku njegove karijere nazvali Pretty. Trideset je godina punio medije, izazivao pažnju čak i kod one populacije kojoj "ništa nije super, nije za pet, nisu muško i ne vole nogomet", ako preokrenemo poznate stihove benda "Pips, Chips & Videoclips".

---

image

Imao je sreće s izgledom, dobre građe, visine i lijepog lica, pa su ga suigrači u Manchester Unitedu već na početku njegove karijere nazvali Pretty

AFP
---

No tko je zapravo David Beckham i je li Netflixov dokumentarac od četiri epizode uopće mogao oslikati tako slavnu osobu koja je sa svojih 47 godina, koliko je imao lani kad je sniman dokumentarac, poželjela ispričati svijetu priču o sebi. Naime, na premijeri dokumentarca prije dva dana, režiser Fisher Stevens je razotkrio kako se film dogodio. "Nazvali su me iz ureda Lea DiCaprija", kazao je Stevens, inače proslavljeni režiser poznatog filma o klimatskim promjenama "The Flood" iz 2016. u DiCapriovoj produkciji. Dalje Stevens govori da su se Leo i David družili, a Beckham je tražio redatelja za svoj dokumentarni film i DiCaprio je predložio njega. Bila je to dobra odluka, jer, valja priznati, kratki serijal "Beckham" zanimljiv je koliko i raniji Netflixov košarkaški "Last Dance".

U dokumentarcu uglavnom vidimo onu stranu života koju je htio ispričati slavni nogometaš, od njegova naglog uspona od dječje dobi do samog kraja kad na nekom svojem mirnom imanju sprema večeru za obitelj i nakon toga uredno, sam sve čisti iza sebe. Tog nepoznatog Davida Beckhama upoznajemo već na početku prve epizode kad novinaru na svojoj livadi "toči" med iz jedne od njegovih košnica. Ponosan je na kvalitetu meda, miran i opušten čovjek, ležeran, jednostavan a ima što ispričati, onakav sugovornik kakvog bi poželio svaki novinar na svijetu.

---

image

David Beckham na Lopudu ovog kolovoza
 

Bozo Radić/Cropix
---

Crveni karton protiv Argentine

U prvoj epizodi nazvanoj "The Kick" (Šut) upoznajemo dječaka koji je samo želio igrati nogomet, nije volio školu, nije učio, nije imao prijatelja, nije izlazio noću ni kad je stasao u mladića. Njegov prvi susret sa Sir Alexom Fergusonom koji mu, kako je sam rekao u filmu, postaje očinska figura, te sa profesionalnim nogometom u Manchester Unitedu. S 21 godinom je postigao gol stoljeća, kako se tada pisalo, jer je sa svoje polovine terena dao gol kakav se do tada nikad nije dogodio.

Svi su govorili da u tom mladiću ima ono nešto, što ga je i dovelo na Svjetsko prvenstvo 1998. U to je vrijeme već zaljubljen u Victoriu Adams, a dok je on na prvenstvu, ona je na turneji sa svojim bandom "Spice Girls". Razapetih osjećaja zbog udaljenosti, kako pričaju i David i Victoria, on ipak ima čast biti u engleskoj reprezentaciji i među svjetskim igračima, ali i nevolju da ga kao darovitog šutera na utakmici s Argentinom isprovocira Diego Simeone. U ovom dijelu, gledatelj dokumentarca se potpuno preda i suosjeća u onome što će se sve dogoditi idućih mjeseci u životu 23-godišnjaka.

---

image

David i Victoria

AFP
---

Tu već počinje i druga epizoda "Seeing Red", u kojoj Diego Simeone uz osmijeh priznaje da je namjerno i cijelo vrijeme te odlučujuće utakmice provocirao Beckhama da bi vidio koliko će izdržati. Na kraju nije izdržao, u trenutku dok je bio na podu zamahnuo je nogom i udario Argentinca, ali Simeone kaže da ga je jedva taknuo, no ovaj se bacio na pod i, naravno, glumio, a Beckahm je dobio crveni karton.

Argentina je pobijedila, a engleski izbornik Glenn Hoodle odmah je, još na travnjaku, optužio Beckhama za poraz. Nacija je poludjela i krenuo je linč, medijski, verbalni, čak i fizički. Beckhama su fizički napadali, pljuvali, psovali, čupali... a njegov prijatelj i suigrač Gary Neville je pričao kako je dok su bježali od rulje, najgore bilo stati na semaforu. Ljudi su izlazili iz susjednih automobila, tukli im po haubi, staklima, krovu, čupali za kvake... dotrčavali bi i pridružili se i prolaznici. U svemu tome, David i Victoria su dobili svoje prvo dijete, a onda je tek nastao kaos, jedva su uspjeli izaći iz rodilišta sa sinom skrivenim u Davidovom naručju. Poslije su slijedile i prijetnje otmicom tek rođene bebe, prijetilo im se i smrću, a Victoria je u filmu opisala tu situaciju kazavši da je David pao u depresiju, nije jeo ni spavao. U filmu su prikazani snimke iz tog vremena u kojima David sve podnosi gospodski. Ne reagira, ne svađa se, ne daje izjave, već samo s uvijek istim, smirenim izrazom ide dalje.

---

image

Gary Neville
 

AFP
---

Zlatnomudi

Bilo je to jedno od tri ključna razdoblja u karijeri Davida Beckhama, ispričanim u dokumentarcu. Gledatelj suosjeća i užasava se nad životom mladića koji je zbog glupog i bezveznog poteza proglašem izdajicom nacije. No, tu se vidi i velika uloga Manchesterova trenera Fergusona koji je Beckhama zaštitio na sve moguće načine, a uz njega su stali i suigrači iz kluba.

Treća epizoda nazvana je "Golden Balls" zbog Victorijine izjave da je došlo razdoblje u kojem je David sve pretvarao u zlato poput kralja Mide, pa ga je nazvala "zlatnomudi", barem u našem prijevodu. Bilo je to vrijeme kad se obitelj povećavala, uz sve bujniju karijeru. David je već postao brand, popularniji od branda samog kluba, što se Fergusonu nije sviđalo. Victorija tako govori da je ju Ferguson nakon pet godina poznanstva samo jednom kratko pozdravio. Trener nije volio ni to što je Beckham prvo mjesto u svojem životu podijelio na klub i obitelj, a morao je misliti samo na klub. Napetost s trenerom dovela je na kraju do raskida. David je preko noći prodan Barceloni, bez objašnjenja, a onda se pojavio predsjednik Real Madrida i Beckhama povukao u klub u kojem su već sjale četiri velike zvijezde - Figo, Zidane, Ronaldo i Carlos.

---

image

David Beckham i Fisher Stevens na premijeri Beckhama u Londonu

 

AFP
---

Život u Španjolskoj donio je mnoge probleme. Beckham je još povrijeđen potezom bivšeg trenera Fergusona, njegova drugog oca koji mu se ni na telefon nije htio javiti da bi rekao zašto ga je isključio iz njegove druge obitelji - Manchester Uniteda. Mediji u Španjolskoj Davidu nisu dali mira, obitelj mu je bila daleko, a na koncu je sve eksplodiralo navodnim preljubom. U filmu se ne govori je li se to doista dogodilo niti se spominju imena dama s kojima je David navodno prevario suprugu, no internet već bruji o tome kako je Victoria opisala to razdoblje. Kazala je da joj je to bilo najteže razdoblje u životu i braku, da se ljutila na Davida i da su se odjednom našli na suprotnim stranama. Do Španjolske su bili jedno i zajedno pod pritiskom, a sada su ih razdvajali. No Beckham u filmu govori da su zapravo zajedno tonuli više nego što ih je medijska buka oko prijevare razdvajala. Zajedno su to i prebrodili.

---

image

U dokumentarcu vidimo dio obiteljske idile na imanju gdje uredni David sprema jelo za suprugu i djecu. Sve je lijepo. Tako su supružnici valjda i zamislili priču o sebi

AFP
---

U završnoj epizodi "What Makes David Run" pratimo i Beckhamov odlazak u Ameriku, suočavanje s nogometom u kojem su zvijezde amateri, čistači bazena, električari... pa povratak u "Milan", pa opet SAD... do umirovljenja na utakmici u Parizu.

I do obiteljske idile na imanju gdje uredni David sprema jelo za suprugu i četvero odrasle djece. Sve je lijepo. Tako su supružnici valjda i zamislili priču o sebi.

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => pogledali smo film [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [35] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) ) [extra_fields_search] => pogledali smo film 2 0 7829 2 2 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 [created] => 2023-10-05 11:17:09 [created_by] => 3194 [created_by_alias] => Olgica Grizelj-Ivić [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2023-10-05 16:15:29 [modified_by] => 3194 [publish_up] => 2023-10-05 16:15:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 0 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 481 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti sa tv ekrana. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, scena, estrada, zvijezde, šuška se, tv [secure] => 0 [obituaries_portal] => 0 [page_title] => TV&Reality [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= title=Sve što takne pretvori u zlato: preživio je javni linč, seks skandal, horde paparazza... I sad živi mirno. Ili ipak ne? [metakey] => beckham, David Beckham, Victoria Beckham, netflix, dokumentarac [plugins] => {"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/images\/slike\/2023\/10\/05\/25772904.jpg","\/images\/slike\/2023\/10\/05\/25769541.jpg","\/images\/slike\/2023\/10\/05\/25769533.jpg","\/images\/slike\/2023\/10\/05\/25769453.jpg","\/images\/slike\/2023\/10\/05\/25769395.jpg","\/images\/slike\/2023\/10\/05\/25769389.jpg","\/images\/slike\/2023\/10\/05\/25481156.jpg","\/images\/slike\/2023\/10\/05\/25471612.jpg","\/images\/slike\/2023\/10\/05\/25471544.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["AFP","AFP","AFP","AFP","AFP","AFP","Bozo Radi\u0107\/Cropix","AFP","AFP"],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["

David Beckham s cijelom obitelji na premijeri u Londonu<\/p>","

David Beckham i Fisher Stevens na premijeri Beckhama u Londonu<\/p>\n\n

\u00a0<\/p>","

U dokumentarcu vidimo dio\u00a0obiteljske idile na imanju gdje uredni David sprema jelo za suprugu i djecu. Sve je lijepo. Tako su supru\u017enici valjda i zamislili pri\u010du o sebi<\/p>","

James Corden
\n\u00a0<\/p>","

Gary Neville
\n\u00a0<\/p>","

Imao je sre\u0107e s izgledom, dobre gra\u0111e, visine i lijepog lica, pa su ga suigra\u010di u Manchester Unitedu ve\u0107 na po\u010detku njegove karijere nazvali Pretty<\/p>","

David Beckham na Lopudu ovog kolovoza
\n\u00a0<\/p>","

Suvlasnik Inter Miamija David Beckham i njegova supruga, modna dizajnerica Victoria Beckham
\n\u00a0<\/p>","

David i Victoria<\/p>"],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1920x1280","hd_25772904_1920.jpg":"1920x1080","k_25772904_1280.jpg":"1280x1280","k_25772904_1024.jpg":"1024x1024","k_25772904_640.jpg":"640x640","k_25772904_480.jpg":"480x480","k_25772904_340.jpg":"340x340","k_25772904_220.jpg":"220x220","o_25772904_1280.jpg":"1280x853","o_25772904_1024.jpg":"1024x682","o_25772904_640.jpg":"640x426","o_25772904_480.jpg":"480x320","o_25772904_340.jpg":"340x226","o_25772904_220.jpg":"220x146","h_25772904_1280.jpg":"1280x854","h_25772904_1024.jpg":"1024x683","h_25772904_640.jpg":"640x427","h_25772904_480.jpg":"480x320","h_25772904_340.jpg":"340x227","h_25772904_220.jpg":"220x147","pp_25772904_1280.jpg":"1280x1628","pp_25772904_1024.jpg":"1024x1303","pp_25772904_640.jpg":"640x814","pp_25772904_480.jpg":"480x611","pp_25772904_340.jpg":"340x432","pp_25772904_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1313","hd_25769541_1920.jpg":"1920x1080","k_25769541_1280.jpg":"1280x1280","k_25769541_1024.jpg":"1024x1024","k_25769541_640.jpg":"640x640","k_25769541_480.jpg":"480x480","k_25769541_340.jpg":"340x340","k_25769541_220.jpg":"220x220","o_25769541_1280.jpg":"1280x875","o_25769541_1024.jpg":"1024x700","o_25769541_640.jpg":"640x437","o_25769541_480.jpg":"480x328","o_25769541_340.jpg":"340x232","o_25769541_220.jpg":"220x150","h_25769541_1280.jpg":"1280x854","h_25769541_1024.jpg":"1024x683","h_25769541_640.jpg":"640x427","h_25769541_480.jpg":"480x320","h_25769541_340.jpg":"340x227","h_25769541_220.jpg":"220x147","pp_25769541_1280.jpg":"1280x1628","pp_25769541_1024.jpg":"1024x1303","pp_25769541_640.jpg":"640x814","pp_25769541_480.jpg":"480x611","pp_25769541_340.jpg":"340x432","pp_25769541_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x2363","hd_25769533_1920.jpg":"1920x1080","k_25769533_1280.jpg":"1280x1280","k_25769533_1024.jpg":"1024x1024","k_25769533_640.jpg":"640x640","k_25769533_480.jpg":"480x480","k_25769533_340.jpg":"340x340","k_25769533_220.jpg":"220x220","o_25769533_1280.jpg":"1280x1575","o_25769533_1024.jpg":"1024x1260","o_25769533_640.jpg":"640x787","o_25769533_480.jpg":"480x590","o_25769533_340.jpg":"340x418","o_25769533_220.jpg":"220x270","h_25769533_1280.jpg":"1280x854","h_25769533_1024.jpg":"1024x683","h_25769533_640.jpg":"640x427","h_25769533_480.jpg":"480x320","h_25769533_340.jpg":"340x227","h_25769533_220.jpg":"220x147","pp_25769533_1280.jpg":"1280x1628","pp_25769533_1024.jpg":"1024x1303","pp_25769533_640.jpg":"640x814","pp_25769533_480.jpg":"480x611","pp_25769533_340.jpg":"340x432","pp_25769533_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_25769453_1920.jpg":"1920x1080","k_25769453_1280.jpg":"1280x1280","k_25769453_1024.jpg":"1024x1024","k_25769453_640.jpg":"640x640","k_25769453_480.jpg":"480x480","k_25769453_340.jpg":"340x340","k_25769453_220.jpg":"220x220","o_25769453_1280.jpg":"1280x853","o_25769453_1024.jpg":"1024x682","o_25769453_640.jpg":"640x426","o_25769453_480.jpg":"480x320","o_25769453_340.jpg":"340x226","o_25769453_220.jpg":"220x146","h_25769453_1280.jpg":"1280x854","h_25769453_1024.jpg":"1024x683","h_25769453_640.jpg":"640x427","h_25769453_480.jpg":"480x320","h_25769453_340.jpg":"340x227","h_25769453_220.jpg":"220x147","pp_25769453_1280.jpg":"1280x1628","pp_25769453_1024.jpg":"1024x1303","pp_25769453_640.jpg":"640x814","pp_25769453_480.jpg":"480x611","pp_25769453_340.jpg":"340x432","pp_25769453_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1284","hd_25769395_1920.jpg":"1920x1080","k_25769395_1280.jpg":"1280x1280","k_25769395_1024.jpg":"1024x1024","k_25769395_640.jpg":"640x640","k_25769395_480.jpg":"480x480","k_25769395_340.jpg":"340x340","k_25769395_220.jpg":"220x220","o_25769395_1280.jpg":"1280x856","o_25769395_1024.jpg":"1024x684","o_25769395_640.jpg":"640x428","o_25769395_480.jpg":"480x321","o_25769395_340.jpg":"340x227","o_25769395_220.jpg":"220x147","h_25769395_1280.jpg":"1280x854","h_25769395_1024.jpg":"1024x683","h_25769395_640.jpg":"640x427","h_25769395_480.jpg":"480x320","h_25769395_340.jpg":"340x227","h_25769395_220.jpg":"220x147","pp_25769395_1280.jpg":"1280x1628","pp_25769395_1024.jpg":"1024x1303","pp_25769395_640.jpg":"640x814","pp_25769395_480.jpg":"480x611","pp_25769395_340.jpg":"340x432","pp_25769395_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x957","hd_25769389_1920.jpg":"1920x1080","k_25769389_1280.jpg":"1280x1280","k_25769389_1024.jpg":"1024x1024","k_25769389_640.jpg":"640x640","k_25769389_480.jpg":"480x480","k_25769389_340.jpg":"340x340","k_25769389_220.jpg":"220x220","o_25769389_1280.jpg":"1280x638","o_25769389_1024.jpg":"1024x510","o_25769389_640.jpg":"640x319","o_25769389_480.jpg":"480x239","o_25769389_340.jpg":"340x169","o_25769389_220.jpg":"220x109","h_25769389_1280.jpg":"1280x854","h_25769389_1024.jpg":"1024x683","h_25769389_640.jpg":"640x427","h_25769389_480.jpg":"480x320","h_25769389_340.jpg":"340x227","h_25769389_220.jpg":"220x147","pp_25769389_1280.jpg":"1280x1628","pp_25769389_1024.jpg":"1024x1303","pp_25769389_640.jpg":"640x814","pp_25769389_480.jpg":"480x611","pp_25769389_340.jpg":"340x432","pp_25769389_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1282","hd_25481156_1920.jpg":"1920x1080","k_25481156_1280.jpg":"1280x1280","k_25481156_1024.jpg":"1024x1024","k_25481156_640.jpg":"640x640","k_25481156_480.jpg":"480x480","k_25481156_340.jpg":"340x340","k_25481156_220.jpg":"220x220","o_25481156_1280.jpg":"1280x854","o_25481156_1024.jpg":"1024x683","o_25481156_640.jpg":"640x427","o_25481156_480.jpg":"480x320","o_25481156_340.jpg":"340x227","o_25481156_220.jpg":"220x146","h_25481156_1280.jpg":"1280x854","h_25481156_1024.jpg":"1024x683","h_25481156_640.jpg":"640x427","h_25481156_480.jpg":"480x320","h_25481156_340.jpg":"340x227","h_25481156_220.jpg":"220x147","pp_25481156_1280.jpg":"1280x1628","pp_25481156_1024.jpg":"1024x1303","pp_25481156_640.jpg":"640x814","pp_25481156_480.jpg":"480x611","pp_25481156_340.jpg":"340x432","pp_25481156_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_25471612_1920.jpg":"1920x1080","k_25471612_1280.jpg":"1280x1280","k_25471612_1024.jpg":"1024x1024","k_25471612_640.jpg":"640x640","k_25471612_480.jpg":"480x480","k_25471612_340.jpg":"340x340","k_25471612_220.jpg":"220x220","o_25471612_1280.jpg":"1280x853","o_25471612_1024.jpg":"1024x682","o_25471612_640.jpg":"640x426","o_25471612_480.jpg":"480x320","o_25471612_340.jpg":"340x226","o_25471612_220.jpg":"220x146","h_25471612_1280.jpg":"1280x854","h_25471612_1024.jpg":"1024x683","h_25471612_640.jpg":"640x427","h_25471612_480.jpg":"480x320","h_25471612_340.jpg":"340x227","h_25471612_220.jpg":"220x147","pp_25471612_1280.jpg":"1280x1628","pp_25471612_1024.jpg":"1024x1303","pp_25471612_640.jpg":"640x814","pp_25471612_480.jpg":"480x611","pp_25471612_340.jpg":"340x432","pp_25471612_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_25471544_1920.jpg":"1920x1080","k_25471544_1280.jpg":"1280x1280","k_25471544_1024.jpg":"1024x1024","k_25471544_640.jpg":"640x640","k_25471544_480.jpg":"480x480","k_25471544_340.jpg":"340x340","k_25471544_220.jpg":"220x220","o_25471544_1280.jpg":"1280x853","o_25471544_1024.jpg":"1024x682","o_25471544_640.jpg":"640x426","o_25471544_480.jpg":"480x320","o_25471544_340.jpg":"340x226","o_25471544_220.jpg":"220x146","h_25471544_1280.jpg":"1280x854","h_25471544_1024.jpg":"1024x683","h_25471544_640.jpg":"640x427","h_25471544_480.jpg":"480x320","h_25471544_340.jpg":"340x227","h_25471544_220.jpg":"220x147","pp_25471544_1280.jpg":"1280x1628","pp_25471544_1024.jpg":"1024x1303","pp_25471544_640.jpg":"640x814","pp_25471544_480.jpg":"480x611","pp_25471544_340.jpg":"340x432","pp_25471544_220.jpg":"220x280"}],"incptvocmimagegalleryImageUseInGallery":["1","1","1","1","1","1","1","1","1"]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 100 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 481 [name] => TV&Reality [alias] => tv-reality [description] => [parent] => 477 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 5 [params] => {"inheritFrom":"0","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"1","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"1","itemRelatedLimit":"2","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"1","itemRelatedImageSize":"Medium","itemRelatedIntrotext":"0","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"1","itemRelatedImageGallery":"1","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 1 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 18 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 7547508 Threads: 8 Questions: 1543247530 Slow queries: 4696894 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 111006324 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 51 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front03 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => JDatabaseQueryMysqli Object ( [offset:protected] => 0 [limit:protected] => 0 [db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object *RECURSION* [sql:protected] => [type:protected] => select [element:protected] => [select:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => SELECT [elements:protected] => Array ( [0] => category.* [1] => IF(ISNULL(container.catid),false,true) AS container [2] => container.name AS container_name [3] => SEFURL_cr.menuItemID AS sefurl_belonging_menu_item ) [glue:protected] => , ) [delete:protected] => [update:protected] => [insert:protected] => [from:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => FROM [elements:protected] => Array ( [0] => `#__ocm_categories` AS `category` ) [glue:protected] => , ) [join:protected] => Array ( [0] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_containers AS container ON category.id = container.catid ) [glue:protected] => , ) [1] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_sefurl_category_menu_relation AS SEFURL_cr ON category.id = SEFURL_cr.categoryID ) [glue:protected] => , ) ) [set:protected] => [where:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => WHERE [elements:protected] => Array ( [0] => `category`.`id` = '240' ) [glue:protected] => AND ) [group:protected] => [having:protected] => [columns:protected] => [values:protected] => [order:protected] => [autoIncrementField:protected] => [call:protected] => [exec:protected] => [union:protected] => [unionAll:protected] => [selectRowNumber:protected] => ) [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /scena/tv-reality ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 482 [name] => Premium [alias] => premium [parent] => 240 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /vinski-podrum-stari/sponzori ) [1] => stdClass Object ( [id] => 481 [name] => TV&Reality [alias] => tv-reality [parent] => 477 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /scena/tv-reality ) ) [link] => /scena/tv-reality/sve-sto-takne-pretvori-u-zlato-prezivio-je-javni-linc-seks-skandal-horde-paparazza-i-sad-zivi-mirno-ili-ipak-ne-1328050 [printLink] => /scena/tv-reality/sve-sto-takne-pretvori-u-zlato-prezivio-je-javni-linc-seks-skandal-horde-paparazza-i-sad-zivi-mirno-ili-ipak-ne-1328050?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 190922 [name] => beckham [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => beckham [link] => /tag/beckham ) [1] => stdClass Object ( [id] => 453707 [name] => David Beckham [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => david-beckham [link] => /tag/david-beckham ) [2] => stdClass Object ( [id] => 249107 [name] => victoria beckham [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => victoria-beckham [link] => /tag/victoria-beckham ) [3] => stdClass Object ( [id] => 529529 [name] => netflix [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => netflix [link] => /tag/netflix ) [4] => stdClass Object ( [id] => 337087 [name] => dokumentarac [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => dokumentarac [link] => /tag/dokumentarac ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => pogledali smo film [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [contains_infographic] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [Withoutads] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [Photo_gallery] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [promo] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [contains_video] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [exclude_comments] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [open_link_in_new_window] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [horizontal_crop_of_the_main_photo] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [no_index] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [no_cache] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [dont_show_on_the_front_page] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [related_on_bottom] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [live_button] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [instant_articles] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [s_preporucuje] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [s_voli] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [layout_with_three_photos] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [gallery_in_the_article] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [required_views] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [fullhd_image] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [CitySelect] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [paid_article] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [SD_na_licu_mjesta] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Sve što takne pretvori u zlato: preživio je javni linč, seks skandal, horde paparazza... I sad živi mirno. Ili ipak ne? [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => 3194 [name] => Olgica Ivić Grizelj [username] => olgica-ivi-grizelj [email] => olgica-ivi-grizelj@sd.hr [password] => $2y$10$pDLtOGBvBqvwlrYwD9du6.i.DAKfdD9vF92yI0Lu.9KBu3Hy1XUmq [password_clear] => [block] => 0 [sendEmail] => 0 [registerDate] => 0000-00-00 00:00:00 [lastvisitDate] => 0000-00-00 00:00:00 [activation] => [params] => [groups] => Array ( [2] => 2 ) [guest] => 0 [lastResetTime] => 0000-00-00 00:00:00 [resetCount] => 0 [requireReset] => 0 [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [otpKey] => [otep] => [link] => /autor/olgica-ivic-grizelj-3194 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1712 [gender] => m [description] => [image] => [url] => [group] => 1 [plugins] => ) [avatar] => https://secure.gravatar.com/avatar/3cae59d70343ed833a8bdb63be15e211?s=100&default=https%3A%2F%2Ff03.slobodnadalmacija.hr%2Fcomponents%2Fcom_ocm%2Fimages%2Fplaceholder%2Fuser.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/10/05/25772904.jpg [galleryCount] => 9 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => AFP [mainImageDesc] =>

David Beckham s cijelom obitelji na premijeri u Londonu

[popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/10/05/25772904.jpg [title] => AFP

David Beckham s cijelom obitelji na premijeri u Londonu

) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/10/05/25769541.jpg [title] => AFP

David Beckham i Fisher Stevens na premijeri Beckhama u Londonu

 

) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/10/05/25769533.jpg [title] => AFP

U dokumentarcu vidimo dio obiteljske idile na imanju gdje uredni David sprema jelo za suprugu i djecu. Sve je lijepo. Tako su supružnici valjda i zamislili priču o sebi

) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/10/05/25769453.jpg [title] => AFP

James Corden
 

) [4] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/10/05/25769395.jpg [title] => AFP

Gary Neville
 

) [5] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/10/05/25769389.jpg [title] => AFP

Imao je sreće s izgledom, dobre građe, visine i lijepog lica, pa su ga suigrači u Manchester Unitedu već na početku njegove karijere nazvali Pretty

) [6] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/10/05/25481156.jpg [title] => Bozo Radić/Cropix

David Beckham na Lopudu ovog kolovoza
 

) [7] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/10/05/25471612.jpg [title] => AFP

Suvlasnik Inter Miamija David Beckham i njegova supruga, modna dizajnerica Victoria Beckham
 

) [8] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/10/05/25471544.jpg [title] => AFP

David i Victoria

) ) [bgPosition] => [videoType] => allvideos [text] => {OCMSplitter}

Britanski list "The Sun" je početkom 2000-ih poslao novinare na sve strane svijeta kako bi pronašli osobu koja nikad nije čula za Davida Beckhama. I našli su pastira u bespućima Čada u Africi, podsjetio je John Carlin, pisac i jedan od sugovornika u dokumentarnom filmu "Beckham", koji se od srijede može gledati na Netflixu.

U to vrijeme kad je "The Sun" po svijetu tražio neznalicu, David Beckham već je bio superstar, friški član španjolskog Real Madrida, koji je prije nego što je zaigrao s novim klubom mjesec dana putovao po Aziji i izazivao ovacije više obožavateljica nego nogometnih fanova. Ludilo koje je se događalo s Beckhamovom pojavom među Azijkama moglo se jedino usporediti s nekadašnjom euforijom oko mladih "Beatlesa".

---

---

Beckham je bio nogometaš, maneken, celebrity zajedno sa svojom suprugom Victorijom... Imao je i sreće s izgledom, dobre građe, visine i lijepog lica pa su ga suigrači u Manchester Unitedu već na početku njegove karijere nazvali Pretty. Trideset je godina punio medije, izazivao pažnju čak i kod one populacije kojoj "ništa nije super, nije za pet, nisu muško i ne vole nogomet", ako preokrenemo poznate stihove benda "Pips, Chips & Videoclips".

---

image

Imao je sreće s izgledom, dobre građe, visine i lijepog lica, pa su ga suigrači u Manchester Unitedu već na početku njegove karijere nazvali Pretty

AFP
---

No tko je zapravo David Beckham i je li Netflixov dokumentarac od četiri epizode uopće mogao oslikati tako slavnu osobu koja je sa svojih 47 godina, koliko je imao lani kad je sniman dokumentarac, poželjela ispričati svijetu priču o sebi. Naime, na premijeri dokumentarca prije dva dana, režiser Fisher Stevens je razotkrio kako se film dogodio. "Nazvali su me iz ureda Lea DiCaprija", kazao je Stevens, inače proslavljeni režiser poznatog filma o klimatskim promjenama "The Flood" iz 2016. u DiCapriovoj produkciji. Dalje Stevens govori da su se Leo i David družili, a Beckham je tražio redatelja za svoj dokumentarni film i DiCaprio je predložio njega. Bila je to dobra odluka, jer, valja priznati, kratki serijal "Beckham" zanimljiv je koliko i raniji Netflixov košarkaški "Last Dance".

U dokumentarcu uglavnom vidimo onu stranu života koju je htio ispričati slavni nogometaš, od njegova naglog uspona od dječje dobi do samog kraja kad na nekom svojem mirnom imanju sprema večeru za obitelj i nakon toga uredno, sam sve čisti iza sebe. Tog nepoznatog Davida Beckhama upoznajemo već na početku prve epizode kad novinaru na svojoj livadi "toči" med iz jedne od njegovih košnica. Ponosan je na kvalitetu meda, miran i opušten čovjek, ležeran, jednostavan a ima što ispričati, onakav sugovornik kakvog bi poželio svaki novinar na svijetu.

---

image

David Beckham na Lopudu ovog kolovoza
 

Bozo Radić/Cropix
---

Crveni karton protiv Argentine

U prvoj epizodi nazvanoj "The Kick" (Šut) upoznajemo dječaka koji je samo želio igrati nogomet, nije volio školu, nije učio, nije imao prijatelja, nije izlazio noću ni kad je stasao u mladića. Njegov prvi susret sa Sir Alexom Fergusonom koji mu, kako je sam rekao u filmu, postaje očinska figura, te sa profesionalnim nogometom u Manchester Unitedu. S 21 godinom je postigao gol stoljeća, kako se tada pisalo, jer je sa svoje polovine terena dao gol kakav se do tada nikad nije dogodio.

Svi su govorili da u tom mladiću ima ono nešto, što ga je i dovelo na Svjetsko prvenstvo 1998. U to je vrijeme već zaljubljen u Victoriu Adams, a dok je on na prvenstvu, ona je na turneji sa svojim bandom "Spice Girls". Razapetih osjećaja zbog udaljenosti, kako pričaju i David i Victoria, on ipak ima čast biti u engleskoj reprezentaciji i među svjetskim igračima, ali i nevolju da ga kao darovitog šutera na utakmici s Argentinom isprovocira Diego Simeone. U ovom dijelu, gledatelj dokumentarca se potpuno preda i suosjeća u onome što će se sve dogoditi idućih mjeseci u životu 23-godišnjaka.

---

image

David i Victoria

AFP
---

Tu već počinje i druga epizoda "Seeing Red", u kojoj Diego Simeone uz osmijeh priznaje da je namjerno i cijelo vrijeme te odlučujuće utakmice provocirao Beckhama da bi vidio koliko će izdržati. Na kraju nije izdržao, u trenutku dok je bio na podu zamahnuo je nogom i udario Argentinca, ali Simeone kaže da ga je jedva taknuo, no ovaj se bacio na pod i, naravno, glumio, a Beckahm je dobio crveni karton.

Argentina je pobijedila, a engleski izbornik Glenn Hoodle odmah je, još na travnjaku, optužio Beckhama za poraz. Nacija je poludjela i krenuo je linč, medijski, verbalni, čak i fizički. Beckhama su fizički napadali, pljuvali, psovali, čupali... a njegov prijatelj i suigrač Gary Neville je pričao kako je dok su bježali od rulje, najgore bilo stati na semaforu. Ljudi su izlazili iz susjednih automobila, tukli im po haubi, staklima, krovu, čupali za kvake... dotrčavali bi i pridružili se i prolaznici. U svemu tome, David i Victoria su dobili svoje prvo dijete, a onda je tek nastao kaos, jedva su uspjeli izaći iz rodilišta sa sinom skrivenim u Davidovom naručju. Poslije su slijedile i prijetnje otmicom tek rođene bebe, prijetilo im se i smrću, a Victoria je u filmu opisala tu situaciju kazavši da je David pao u depresiju, nije jeo ni spavao. U filmu su prikazani snimke iz tog vremena u kojima David sve podnosi gospodski. Ne reagira, ne svađa se, ne daje izjave, već samo s uvijek istim, smirenim izrazom ide dalje.

---

image

Gary Neville
 

AFP
---

Zlatnomudi

Bilo je to jedno od tri ključna razdoblja u karijeri Davida Beckhama, ispričanim u dokumentarcu. Gledatelj suosjeća i užasava se nad životom mladića koji je zbog glupog i bezveznog poteza proglašem izdajicom nacije. No, tu se vidi i velika uloga Manchesterova trenera Fergusona koji je Beckhama zaštitio na sve moguće načine, a uz njega su stali i suigrači iz kluba.

Treća epizoda nazvana je "Golden Balls" zbog Victorijine izjave da je došlo razdoblje u kojem je David sve pretvarao u zlato poput kralja Mide, pa ga je nazvala "zlatnomudi", barem u našem prijevodu. Bilo je to vrijeme kad se obitelj povećavala, uz sve bujniju karijeru. David je već postao brand, popularniji od branda samog kluba, što se Fergusonu nije sviđalo. Victorija tako govori da je ju Ferguson nakon pet godina poznanstva samo jednom kratko pozdravio. Trener nije volio ni to što je Beckham prvo mjesto u svojem životu podijelio na klub i obitelj, a morao je misliti samo na klub. Napetost s trenerom dovela je na kraju do raskida. David je preko noći prodan Barceloni, bez objašnjenja, a onda se pojavio predsjednik Real Madrida i Beckhama povukao u klub u kojem su već sjale četiri velike zvijezde - Figo, Zidane, Ronaldo i Carlos.

---

image

David Beckham i Fisher Stevens na premijeri Beckhama u Londonu

 

AFP
---

Život u Španjolskoj donio je mnoge probleme. Beckham je još povrijeđen potezom bivšeg trenera Fergusona, njegova drugog oca koji mu se ni na telefon nije htio javiti da bi rekao zašto ga je isključio iz njegove druge obitelji - Manchester Uniteda. Mediji u Španjolskoj Davidu nisu dali mira, obitelj mu je bila daleko, a na koncu je sve eksplodiralo navodnim preljubom. U filmu se ne govori je li se to doista dogodilo niti se spominju imena dama s kojima je David navodno prevario suprugu, no internet već bruji o tome kako je Victoria opisala to razdoblje. Kazala je da joj je to bilo najteže razdoblje u životu i braku, da se ljutila na Davida i da su se odjednom našli na suprotnim stranama. Do Španjolske su bili jedno i zajedno pod pritiskom, a sada su ih razdvajali. No Beckham u filmu govori da su zapravo zajedno tonuli više nego što ih je medijska buka oko prijevare razdvajala. Zajedno su to i prebrodili.

---

image

U dokumentarcu vidimo dio obiteljske idile na imanju gdje uredni David sprema jelo za suprugu i djecu. Sve je lijepo. Tako su supružnici valjda i zamislili priču o sebi

AFP
---

U završnoj epizodi "What Makes David Run" pratimo i Beckhamov odlazak u Ameriku, suočavanje s nogometom u kojem su zvijezde amateri, čistači bazena, električari... pa povratak u "Milan", pa opet SAD... do umirovljenja na utakmici u Parizu.

I do obiteljske idile na imanju gdje uredni David sprema jelo za suprugu i četvero odrasle djece. Sve je lijepo. Tako su supružnici valjda i zamislili priču o sebi.

[jcfields] => Array ( ) [event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
AFP AFP AFP AFP AFP AFP Bozo Radić/Cropix AFP AFP
AFP

David Beckham s cijelom obitelji na premijeri u Londonu

AFP

David Beckham i Fisher Stevens na premijeri Beckhama u Londonu

 

AFP

U dokumentarcu vidimo dio obiteljske idile na imanju gdje uredni David sprema jelo za suprugu i djecu. Sve je lijepo. Tako su supružnici valjda i zamislili priču o sebi

AFP

James Corden
 

AFP

Gary Neville
 

AFP

Imao je sreće s izgledom, dobre građe, visine i lijepog lica, pa su ga suigrači u Manchester Unitedu već na početku njegove karijere nazvali Pretty

Bozo Radić/Cropix

David Beckham na Lopudu ovog kolovoza
 

AFP

Suvlasnik Inter Miamija David Beckham i njegova supruga, modna dizajnerica Victoria Beckham
 

AFP

David i Victoria

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/scena/tv-reality/sve-sto-takne-pretvori-u-zlato-prezivio-je-javni-linc-seks-skandal-horde-paparazza-i-sad-zivi-mirno-ili-ipak-ne-1328050 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=8cc0d64fd5af2a35d61c3cc2e2a446b6e6bb7766 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Sve+%C5%A1to+takne+pretvori+u+zlato%3A+pre%C5%BEivio+je+javni+lin%C4%8D%2C+seks+skandal%2C+horde+paparazza...+I+sad+%C5%BEivi+mirno.+Ili+ipak+ne%3F&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fscena%2Ftv-reality%2Fsve-sto-takne-pretvori-u-zlato-prezivio-je-javni-linc-seks-skandal-horde-paparazza-i-sad-zivi-mirno-ili-ipak-ne-1328050 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fscena%2Ftv-reality%2Fsve-sto-takne-pretvori-u-zlato-prezivio-je-javni-linc-seks-skandal-horde-paparazza-i-sad-zivi-mirno-ili-ipak-ne-1328050 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => pogledali smo film [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [35] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) )
StoryEditorOCM
TV&Realitypogledali smo film

Sve što takne pretvori u zlato: preživio je javni linč, seks skandal, horde paparazza... I sad živi mirno. Ili ipak ne?

Piše Olgica Grizelj-Ivić
5. listopada 2023. - 18:15

Britanski list "The Sun" je početkom 2000-ih poslao novinare na sve strane svijeta kako bi pronašli osobu koja nikad nije čula za Davida Beckhama. I našli su pastira u bespućima Čada u Africi, podsjetio je John Carlin, pisac i jedan od sugovornika u dokumentarnom filmu "Beckham", koji se od srijede može gledati na Netflixu.

U to vrijeme kad je "The Sun" po svijetu tražio neznalicu, David Beckham već je bio superstar, friški član španjolskog Real Madrida, koji je prije nego što je zaigrao s novim klubom mjesec dana putovao po Aziji i izazivao ovacije više obožavateljica nego nogometnih fanova. Ludilo koje je se događalo s Beckhamovom pojavom među Azijkama moglo se jedino usporediti s nekadašnjom euforijom oko mladih "Beatlesa".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. svibanj 2024 17:47