stdClass Object ( [id] => 1377185 [title] => Joško Lokas, voditelj nove sezone ‘Superpotjere‘: Kvizaši su kao boksači, svi imaju taktiku dok ne dobiju prvi udarac [alias] => josko-lokas-voditelj-nove-sezone-superpotjere-kvizasi-su-kao-boksaci-svi-imaju-taktiku-dok-ne-dobiju-prvi-udarac [catid] => 481 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Uzbudljiva atmosfera, intrigantni kandidati i udarni nedjeljni termin samo su neki od elemenata koji obilježavaju novu sezonu popularnog kviza "Superpotjera", koja je već započela s emitiranjem. Ovaj se format razlikuje od dobro nam poznate "Potjere", budući da pet lovaca igra protiv jednog natjecatelja, što stvara dodatnu dinamiku i napetost. Iako je u pitanju nova sezona, voditelj i lovci se ne mijenjaju.

Dakle, za kormilom su i dalje Joško Lokas, Morana Zibar, Krešimir Sučević, Dean Kotiga, Mladen Vukorepa i Sven Marcelić. Imali smo priliku razgovarati sa svestranim Joškom, koji je ne samo voditelj, nego i autor, producent, scenarist i urednik. Otkrijte što nam je sve ispričao o novoj sezoni, ali i o njegovim brojnim ulogama iza kulisa, kreativnim procesima, najvažnijoj lekciji i još mnogo toga.

Sjećanje na početke karijere

U televizijskom ste svijetu još od 90-ih. Kako je izgledao vaš početak?

– U svijet televizije ušao sam preko OTV-a, i to na nagovor prijateljice Vjekoslave Bach, koja mi je rekla da je audicija za voditelje pa da se odem prijaviti. Kako sam tada studirao i trebao mi je novac, rekao sam sam sebi: Idem, nemam što izgubiti. Na audiciji mi je bio Boris Jukić i nakon nekog vremena dobio sam obavijest da im se pridružim. Na samom početku to je bilo najavljivanje programa, čitanje reklama, i to uživo (smijeh), a nakon nekog vremena prelazio sam u vođenje emisija, čak smo počeli pokretati i neke samostalne projekte.

Nas par entuzijasta i ja imali smo emisiju o filmu, a uskoro sam i vodio par informativnih formata. U tih godinu dana na OTV su dolazili Hloverka Novak Srzić i Ivan Miladinov. Upravo me je Ivan Miladinov pozvao na HRT jer su tada pokretali nedjeljni show "Bravo", gdje sam s kolegicom Sanjom Pavelom (danas Vranković) obišao cijelu Hrvatsku javljajući se s raznih lokacija u glavni studijski dio emisije koji je išao uživo iz Jadran filma. Nakon "Brava" sam vodio, ako se ne varam četvrtkom ujutro, program na HRT3 i nakon toga s neprežaljenim Mariom Maračićem i Vedranom Perišićem Perom osmislio "Upitnik".

Do "Upitnika" mi je to sve bila zezancija i zabava, a nakon što smo osmislili i pokrenuli "Upitnik", shvatio sam to kao posao kojim bih se htio nastaviti baviti. Interesantno je da se oko "Upitnika" okupio tim ljudi koji danas stoje iza većine kvizova. Urednik Igor Grković, koji mi je danas šef, krenuo je u tu priču iz "Upitnika". Mnogi autori pitanja svoja su prva pitanja napisali baš u "Upitniku". Svima su nam se sudbine ispreplele.

S obzirom na to da ste autor, producent, scenarist, urednik i voditelj, u kojoj se ulozi najviše pronalazite?

– Volim sve navedeno i stvarno uživam kad radim bez obzira na ulogu, ali autorstvo je nešto s čime se najviše volim identificirati. Producentski dio je od navedenih možda i najzahtjevniji. Što se uredništva tiče, to je pravi timski rad u kojem balansirate između nekoliko sektora žrtvujući se za projekt kako bi on izašao onako kako je zamišljen. Ako negdje treba neka vaga, onda je to možda u uredničkom dijelu posla, i to ne za tonažu, nego za gramažu.

Što se scenarija tiče, "Nestali" su prvi scenarij koji je zaživio, i to spletom okolnosti. Napisao sam još "Zovem se Luka" i "Bivši, sadašnji i budući" (sve radni naslovi). Trenutno pišem (ako se to može tako nazvati jer nisam još zasukao rukave kako treba) i dvije verzije "Nestalih", jednu kao direktan nastavak "sezone 2", a jednu kao potpuno novu priču iz Domovinskog rata. U skicama su još dva projekta, ali sve navedeno nije još gotovo pa vam nema smisla trošiti vrijeme. I za kraj voditeljski dio… E

vo da se nadovežem na priču kako je sve počelo. Dakle, svi navedeni poslovi s kojima sam počeo televizijsku karijeru bili su mi zabava i slobodno vrijeme. Kad je nastao "Upitnik", nisam ga htio voditi, ali kako smo morali vrlo brzo izaći u eter, nismo imali vremena obučavati nekoga pa sam ja privremeno ušao u ulogu voditelja i, kako je vrijeme kasnije pokazalo, ostao za stalno.

---

image

Nevjerojatno je da kad pomislite da ste u protekloj sezoni ‘Superpotjere‘ vidjeli sve moguće rasplete, pojave se neke situacije koje nismo mogli predvidjeti, to je snaga formata. Mislim da su to prepoznali gledatelji ispred televizije, ali i publika u studiju jer reagiraju spontano, emocijom koju im okida nastup nekog natjecatelja. Taj se adrenalin teško može opisati riječima, treba ga osjetiti.

HTV
---

Za vođenje "Upitnika" četiri godine zaredom osvojili ste nagradu "Večernjakova ruža" za najbolje TV lice. Možete li podijeliti tajnu formulu?

– Mislim da smo u to vrijeme proizveli format koji je sukladniji današnjem vremenu. Bili smo nešto potpuno novo i to su gledatelji prepoznali. "Upitnik" je bio "one man show". Kratak format, mogli ste biti bilo gdje na svijetu i sudjelovati u njemu. Tražilo se znanje i spretnost i imali smo primamljive novčane nagrade. Marko Rašica i ja vodili smo "Upitnik" svatko na svoj način i našim stilom pokrili smo najširu moguću populaciju gledatelja. Kako je "Upitnik" išao uživo, meni je samo bilo bitno da ne lažem gledateljima i da se ne pretvaram da sam nešto što nisam.

Kad sam bio sretan, htio sam podijeliti sreću s njima, a kada sam bio tužan, htio sam da vide kako mi nije svejedno, ali da posao ne smije trpjeti. Kako je cijeli format bio rađen s jednom kamerom i fiksnim kadrom, meni je samo bilo na pameti kako moram taj jedan kadar učiniti što aktivnijim, odnosno zanimljivijim. Mislim da je cijeli taj trud na kraju i nagrađen "Večernjakovim ružama", na čemu sam i dandanas zahvalan gledateljima što su prepoznali rad jedne male ekipe koja je proizvodila "Upitnik" od 1997. do 2004. godine.

Stvorili ste brojne formate, kako izgleda kreativni proces?

– Autorstvo je nešto što me najviše zaokuplja jer stvarati nešto od samog početka je proces u kojem vidite nastajanje nečega na konto ideje koja vam je prošla kroz glavu dok, ne znam, ispijate kavu, čitate knjigu ili, kako je nastao sam "Upitnik", gledate reklame i poželite da to nije samo reklamni blok, nego da bi to moglo imati neki sadržaj koji sve te reklame još više i smislenije prikazuje i pokazuje.

Kviz je bio odlična opcija jer je svaka ta reklama mogla biti popraćena pitanjem i time bismo dobili, današnjim rječnikom, "win-win" situaciju. Tako je nekako i bilo. Kako je format postajao sve uspješniji, dobio je blok reklama ispred sebe, tako da smo ostali u začaranom krugu koji je, srećom, bio odlična zabava za gledatelje. "Nestali" su pak nastali tako da sam sjedio i slušao svoje prijatelje koji su preživjeli Domovinski rat kako prepričavaju neke anegdote iz rata i kako u tome svemu ima nešto više. Tako je nastao cijeli koncept, a kasnije i scenarij serije "Nestali".

Pridružio se društvenim mrežama

Možete li procijeniti u koliko ste kvizova bili uključeni? Postoji li neki u kojem biste se okušali kao kandidat?

– Hm, ovako… Autorski ili kao dio autorskog tima potpisujem "Upitnik", "Diplomac"," 341", "20pet" i "Šifru". Kvizovi u kojima sam autor ili dio autorskog tima, a koji još nisu ugledali eter su "Solo", "Imam pitanje", "Moja sreća je veća", "Liga prvaka" i "Molim pomoć". Kao urednik uređivao sam "Izazov" ("Jeopardy") i "Kolo sreće" u Srbiji. Voditeljski sam radio "Upitnik", "Diplomca", "Izazov", "Šifru", "Potjeru" i "Superpotjeru". Kao kandidat (smijeh) "Upitnik".

Jeste li ostvarili svoje dječačke snove?

– Još uvijek sanjam i nadam se da će to zauvijek ostati.

---

image

Iskreno, toliko sam u studiju da više rijetko koji kviz mogu pogledati u miru, ali pogledam svaki koji mi dođe pod ruku. Nekako je to i profesionalna obaveza, jer kao autor uvijek se divim nekome tko osmisli dobar format ili dio unutar nekog formata. Konkurencija? Mislim da je to uvijek dobrodošla situacija jer nas to sve skupa motivira, a gledatelji u Hrvatskoj vole kvizove

HTV
---

Dugo niste imali društvene mreže. Što je presudilo da im se na koncu ipak pridružite?

– Slučaj kao i u cijeloj mojoj profesionalnoj karijeri. Naime, moja rođakinja Ana Radišić i ja bili smo poslovno u Šibeniku. Kako je Ana dosta u toj digitaliji, priđe nam neki čovjek s kojim Ana surađuje, uredno se pozdrave i razgovor krene oko vođenja "evenata". Pita mene vodim li ja "evente". Kažem da vodim i on ostane zatečen kako me nigdje nije vidio na, pogodite čemu, društvenim mrežama. Ana me pogleda i sljedećeg dana ujutro, prije sastanaka zbog kojih smo bili u Šibeniku, otvorila mi je "social" svijet.

Počela je nova sezona "Superpotjere". Po čemu se razlikuje od prethodne?

– Pa nevjerojatno je da kad pomislite da ste u protekloj sezoni vidjeli sve moguće rasplete, pojave se neke situacije koje nismo mogli predvidjeti, to je snaga formata. Mislim da su to prepoznali gledatelji ispred televizije, ali i publika u studiju jer reagiraju spontano, emocijom koju im okida nastup nekog natjecatelja. Taj se adrenalin teško može opisati riječima, treba ga osjetiti. Dobro je Dean poentirao nakon jedne emisije: "Ovakva količina stresa i adrenalina sigurno mi neće nedostajati."

Brzina i trema mogu biti ubitačna kombinacija. Jeste li primijetili neke taktike kojima se kandidati služe da bi se što bolje nosili s time?

– Mislim kao i u onoj Tysonovoj: "Svi boksači imaju taktiku dok ne dobiju prvi udarac." Tako je i ovdje: dok ide dobro, sve izgleda glatko, ali ako se dogodi netočan odgovor ili dva, onda kreće panika. Oni koji se tome mogu othrvati, ti će uspjeti. Evo, mogli ste vidjeti Lea. Ostao je pribran iako je voda došla do grla i uspio je. Takvih će priča biti još.

Uz koje se kvizove vi najčešće opuštate?

– Iskreno, toliko sam u studiju da više rijetko koji mogu pogledati u miru i kontinuitetu, ali pogledam svaki koji mi dođe pod ruku. Nekako je to i profesionalna obaveza, jer kao autor uvijek se divim nekome tko osmisli dobar format ili dio unutar nekog formata.

Druge televizijske kuće kreću s kvizovima, kako se nosite s konkurencijom?

– Mislim da je to uvijek dobrodošla situacija jer nas to sve skupa motivira, a gledatelji u Hrvatskoj vole kvizove, tako da će tu biti za svakog ponešto.

Kako bi glasila najvažnija lekcija koju ste naučili?

– Pa rečenica koju imam i kao status na svojem WhatsAppu: "Sve će to biti jučer." Sukladno tome, ne budimo taoci prošlosti, budućnost je veliki misterij, tako da je sve što imamo sadašnjost. Ne zaboravimo to.

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => POPULARNI KVIZ [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [35] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) [36] => stdClass Object ( [id] => 100 [name] => Important article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 38 [alias] => Important_article ) ) [extra_fields_search] => POPULARNI KVIZ 2 0 9462 2 2 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 [created] => 2024-03-27 10:41:19 [created_by] => 264 [created_by_alias] => Jelena Banovac [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2024-04-01 17:33:37 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2024-04-01 17:33:18 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 0 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 481 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti sa tv ekrana. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, scena, estrada, zvijezde, šuška se, tv [secure] => 0 [obituaries_portal] => 0 [page_title] => TV&Reality [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= title=Joško Lokas, voditelj nove sezone 'Superpotjere': Kvizaši su kao boksači, svi imaju taktiku dok ne dobiju prvi udarac page_title=Joško Lokas, voditelj nove sezone 'Superpotjere': Kvizaši su kao boksači, svi imaju taktiku dok ne dobiju prvi udarac [metakey] => Joško Lokas, superpotjera, Potjera, kvizovi HTV-a, HTV, reflektor, Reflektor Slobodne Dalmacije [plugins] => {"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/images\/slike\/2024\/03\/27\/26850948.jpg","\/images\/slike\/2024\/03\/27\/26850946.jpg","\/images\/slike\/2024\/03\/27\/26850947.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["HTV","HTV","HTV"],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["

Dok ide dobro, sve izgleda glatko, ali ako se dogodi neto\u010dan odgovor ili dva, onda kre\u0107e panika. Oni koji se tome mogu othrvati, ti \u0107e uspjeti. Evo, mogli ste vidjeti Lea. Ostao je pribran iako je voda do\u0161la do grla i uspio je. Takvih \u0107e pri\u010da biti jo\u0161.\u00a0<\/p>","

Iskreno, toliko sam u studiju da vi\u0161e rijetko koji kviz mogu pogledati u miru, ali pogledam svaki koji mi do\u0111e pod ruku. Nekako je to i profesionalna obaveza, jer kao autor uvijek se divim nekome tko osmisli dobar format ili dio unutar nekog formata. Konkurencija? Mislim da je to uvijek dobrodo\u0161la situacija jer nas to sve skupa motivira, a gledatelji u Hrvatskoj vole kvizove<\/p>","

Nevjerojatno je da kad pomislite da ste u protekloj sezoni \u2018Superpotjere\u2018 vidjeli sve mogu\u0107e rasplete, pojave se neke situacije koje nismo mogli predvidjeti, to je snaga formata. Mislim da su to prepoznali gledatelji ispred televizije, ali i publika u studiju jer reagiraju spontano, emocijom koju im okida nastup nekog natjecatelja. Taj se adrenalin te\u0161ko mo\u017ee opisati rije\u010dima, treba ga osjetiti.<\/p>"],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1920x1402","hd_26850948_1920.jpg":"1920x1080","k_26850948_1280.jpg":"1280x1280","k_26850948_1024.jpg":"1024x1024","k_26850948_640.jpg":"640x640","k_26850948_480.jpg":"480x480","k_26850948_340.jpg":"340x340","k_26850948_220.jpg":"220x220","o_26850948_1280.jpg":"1280x934","o_26850948_1024.jpg":"1024x747","o_26850948_640.jpg":"640x467","o_26850948_480.jpg":"480x350","o_26850948_340.jpg":"340x248","o_26850948_220.jpg":"220x160","h_26850948_1280.jpg":"1280x854","h_26850948_1024.jpg":"1024x683","h_26850948_640.jpg":"640x427","h_26850948_480.jpg":"480x320","h_26850948_340.jpg":"340x227","h_26850948_220.jpg":"220x147","pp_26850948_1280.jpg":"1280x1628","pp_26850948_1024.jpg":"1024x1303","pp_26850948_640.jpg":"640x814","pp_26850948_480.jpg":"480x611","pp_26850948_340.jpg":"340x432","pp_26850948_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1473","hd_26850946_1920.jpg":"1920x1080","k_26850946_1280.jpg":"1280x1280","k_26850946_1024.jpg":"1024x1024","k_26850946_640.jpg":"640x640","k_26850946_480.jpg":"480x480","k_26850946_340.jpg":"340x340","k_26850946_220.jpg":"220x220","o_26850946_1280.jpg":"1280x982","o_26850946_1024.jpg":"1024x785","o_26850946_640.jpg":"640x491","o_26850946_480.jpg":"480x368","o_26850946_340.jpg":"340x260","o_26850946_220.jpg":"220x168","h_26850946_1280.jpg":"1280x854","h_26850946_1024.jpg":"1024x683","h_26850946_640.jpg":"640x427","h_26850946_480.jpg":"480x320","h_26850946_340.jpg":"340x227","h_26850946_220.jpg":"220x147","pp_26850946_1280.jpg":"1280x1628","pp_26850946_1024.jpg":"1024x1303","pp_26850946_640.jpg":"640x814","pp_26850946_480.jpg":"480x611","pp_26850946_340.jpg":"340x432","pp_26850946_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1492","hd_26850947_1920.jpg":"1920x1080","k_26850947_1280.jpg":"1280x1280","k_26850947_1024.jpg":"1024x1024","k_26850947_640.jpg":"640x640","k_26850947_480.jpg":"480x480","k_26850947_340.jpg":"340x340","k_26850947_220.jpg":"220x220","o_26850947_1280.jpg":"1280x994","o_26850947_1024.jpg":"1024x795","o_26850947_640.jpg":"640x497","o_26850947_480.jpg":"480x373","o_26850947_340.jpg":"340x264","o_26850947_220.jpg":"220x170","h_26850947_1280.jpg":"1280x854","h_26850947_1024.jpg":"1024x683","h_26850947_640.jpg":"640x427","h_26850947_480.jpg":"480x320","h_26850947_340.jpg":"340x227","h_26850947_220.jpg":"220x147","pp_26850947_1280.jpg":"1280x1628","pp_26850947_1024.jpg":"1024x1303","pp_26850947_640.jpg":"640x814","pp_26850947_480.jpg":"480x611","pp_26850947_340.jpg":"340x432","pp_26850947_220.jpg":"220x280"}],"incptvocmimagegalleryImageUseInGallery":["1","1","1"]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 100 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 481 [name] => TV&Reality [alias] => tv-reality [description] => [parent] => 477 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 5 [params] => {"inheritFrom":"0","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"1","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"1","itemRelatedLimit":"2","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"1","itemRelatedImageSize":"Medium","itemRelatedIntrotext":"0","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"1","itemRelatedImageGallery":"1","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 1 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 18 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 7498851 Threads: 4 Questions: 1538579011 Slow queries: 4680571 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 110878625 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 55 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front03 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => JDatabaseQueryMysqli Object ( [offset:protected] => 0 [limit:protected] => 0 [db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object *RECURSION* [sql:protected] => [type:protected] => select [element:protected] => [select:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => SELECT [elements:protected] => Array ( [0] => category.* [1] => IF(ISNULL(container.catid),false,true) AS container [2] => container.name AS container_name [3] => SEFURL_cr.menuItemID AS sefurl_belonging_menu_item ) [glue:protected] => , ) [delete:protected] => [update:protected] => [insert:protected] => [from:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => FROM [elements:protected] => Array ( [0] => `#__ocm_categories` AS `category` ) [glue:protected] => , ) [join:protected] => Array ( [0] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_containers AS container ON category.id = container.catid ) [glue:protected] => , ) [1] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_sefurl_category_menu_relation AS SEFURL_cr ON category.id = SEFURL_cr.categoryID ) [glue:protected] => , ) ) [set:protected] => [where:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => WHERE [elements:protected] => Array ( [0] => `category`.`id` = '240' ) [glue:protected] => AND ) [group:protected] => [having:protected] => [columns:protected] => [values:protected] => [order:protected] => [autoIncrementField:protected] => [call:protected] => [exec:protected] => [union:protected] => [unionAll:protected] => [selectRowNumber:protected] => ) [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /scena/tv-reality ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 482 [name] => Premium [alias] => premium [parent] => 240 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /vinski-podrum-stari/sponzori ) [1] => stdClass Object ( [id] => 481 [name] => TV&Reality [alias] => tv-reality [parent] => 477 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /scena/tv-reality ) ) [link] => /scena/tv-reality/josko-lokas-voditelj-nove-sezone-superpotjere-kvizasi-su-kao-boksaci-svi-imaju-taktiku-dok-ne-dobiju-prvi-udarac-1377185 [printLink] => /scena/tv-reality/josko-lokas-voditelj-nove-sezone-superpotjere-kvizasi-su-kao-boksaci-svi-imaju-taktiku-dok-ne-dobiju-prvi-udarac-1377185?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 465225 [name] => Joško Lokas [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => josko-lokas [link] => /tag/josko-lokas ) [1] => stdClass Object ( [id] => 703532 [name] => superpotjera [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2023-01-20 22:32:04 [main_article_id] => 0 [alias] => superpotjera [link] => /tag/superpotjera ) [2] => stdClass Object ( [id] => 412339 [name] => potjera [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => potjera [link] => /tag/potjera ) [3] => stdClass Object ( [id] => 731727 [name] => kvizovi HTV-a [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2023-09-30 21:32:49 [main_article_id] => 0 [alias] => kvizovi-htv-a [link] => /tag/kvizovi-htv-a ) [4] => stdClass Object ( [id] => 364693 [name] => htv [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => htv [link] => /tag/htv ) [5] => stdClass Object ( [id] => 362759 [name] => Reflektor [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => reflektor [link] => /tag/reflektor ) [6] => stdClass Object ( [id] => 728340 [name] => Reflektor Slobodne Dalmacije [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2023-08-31 15:46:29 [main_article_id] => 0 [alias] => reflektor-slobodne-dalmacije [link] => /tag/reflektor-slobodne-dalmacije ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => POPULARNI KVIZ [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [contains_infographic] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [Withoutads] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [Photo_gallery] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [promo] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [contains_video] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [exclude_comments] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [open_link_in_new_window] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [horizontal_crop_of_the_main_photo] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [no_index] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [no_cache] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [dont_show_on_the_front_page] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [related_on_bottom] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [live_button] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [instant_articles] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [s_preporucuje] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [s_voli] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [layout_with_three_photos] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [gallery_in_the_article] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [required_views] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [fullhd_image] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [CitySelect] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [paid_article] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [SD_na_licu_mjesta] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) [Important_article] => stdClass Object ( [id] => 100 [name] => Important article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 38 [alias] => Important_article ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Joško Lokas, voditelj nove sezone ‘Superpotjere‘: Kvizaši su kao boksači, svi imaju taktiku dok ne dobiju prvi udarac [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => [name] => [username] => [email] => [password] => [password_clear] => [block] => [sendEmail] => [registerDate] => [lastvisitDate] => [activation] => [params] => [groups] => Array ( ) [guest] => 1 [lastResetTime] => [resetCount] => [requireReset] => [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [link] => /autor/2024-05-13-02-16-25-264 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1342 [gender] => m [description] => [image] => 1342.png [url] => [group] => 0 [plugins] => {"customparams_author_school":"","customparams_author_title":"","customparams_author_title_categoryid":"3","customparams_fb_link":"","customparams_tw_link":""} ) [avatar] => /components/com_ocm/images/placeholder/user.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/03/27/26850948.jpg [galleryCount] => 3 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => HTV [mainImageDesc] =>

Dok ide dobro, sve izgleda glatko, ali ako se dogodi netočan odgovor ili dva, onda kreće panika. Oni koji se tome mogu othrvati, ti će uspjeti. Evo, mogli ste vidjeti Lea. Ostao je pribran iako je voda došla do grla i uspio je. Takvih će priča biti još. 

[popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/03/27/26850948.jpg [title] => HTV

Dok ide dobro, sve izgleda glatko, ali ako se dogodi netočan odgovor ili dva, onda kreće panika. Oni koji se tome mogu othrvati, ti će uspjeti. Evo, mogli ste vidjeti Lea. Ostao je pribran iako je voda došla do grla i uspio je. Takvih će priča biti još. 

) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/03/27/26850946.jpg [title] => HTV

Iskreno, toliko sam u studiju da više rijetko koji kviz mogu pogledati u miru, ali pogledam svaki koji mi dođe pod ruku. Nekako je to i profesionalna obaveza, jer kao autor uvijek se divim nekome tko osmisli dobar format ili dio unutar nekog formata. Konkurencija? Mislim da je to uvijek dobrodošla situacija jer nas to sve skupa motivira, a gledatelji u Hrvatskoj vole kvizove

) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/03/27/26850947.jpg [title] => HTV

Nevjerojatno je da kad pomislite da ste u protekloj sezoni ‘Superpotjere‘ vidjeli sve moguće rasplete, pojave se neke situacije koje nismo mogli predvidjeti, to je snaga formata. Mislim da su to prepoznali gledatelji ispred televizije, ali i publika u studiju jer reagiraju spontano, emocijom koju im okida nastup nekog natjecatelja. Taj se adrenalin teško može opisati riječima, treba ga osjetiti.

) ) [bgPosition] => [videoType] => allvideos [text] => {OCMSplitter}

Uzbudljiva atmosfera, intrigantni kandidati i udarni nedjeljni termin samo su neki od elemenata koji obilježavaju novu sezonu popularnog kviza "Superpotjera", koja je već započela s emitiranjem. Ovaj se format razlikuje od dobro nam poznate "Potjere", budući da pet lovaca igra protiv jednog natjecatelja, što stvara dodatnu dinamiku i napetost. Iako je u pitanju nova sezona, voditelj i lovci se ne mijenjaju.

Dakle, za kormilom su i dalje Joško Lokas, Morana Zibar, Krešimir Sučević, Dean Kotiga, Mladen Vukorepa i Sven Marcelić. Imali smo priliku razgovarati sa svestranim Joškom, koji je ne samo voditelj, nego i autor, producent, scenarist i urednik. Otkrijte što nam je sve ispričao o novoj sezoni, ali i o njegovim brojnim ulogama iza kulisa, kreativnim procesima, najvažnijoj lekciji i još mnogo toga.

Sjećanje na početke karijere

U televizijskom ste svijetu još od 90-ih. Kako je izgledao vaš početak?

– U svijet televizije ušao sam preko OTV-a, i to na nagovor prijateljice Vjekoslave Bach, koja mi je rekla da je audicija za voditelje pa da se odem prijaviti. Kako sam tada studirao i trebao mi je novac, rekao sam sam sebi: Idem, nemam što izgubiti. Na audiciji mi je bio Boris Jukić i nakon nekog vremena dobio sam obavijest da im se pridružim. Na samom početku to je bilo najavljivanje programa, čitanje reklama, i to uživo (smijeh), a nakon nekog vremena prelazio sam u vođenje emisija, čak smo počeli pokretati i neke samostalne projekte.

Nas par entuzijasta i ja imali smo emisiju o filmu, a uskoro sam i vodio par informativnih formata. U tih godinu dana na OTV su dolazili Hloverka Novak Srzić i Ivan Miladinov. Upravo me je Ivan Miladinov pozvao na HRT jer su tada pokretali nedjeljni show "Bravo", gdje sam s kolegicom Sanjom Pavelom (danas Vranković) obišao cijelu Hrvatsku javljajući se s raznih lokacija u glavni studijski dio emisije koji je išao uživo iz Jadran filma. Nakon "Brava" sam vodio, ako se ne varam četvrtkom ujutro, program na HRT3 i nakon toga s neprežaljenim Mariom Maračićem i Vedranom Perišićem Perom osmislio "Upitnik".

Do "Upitnika" mi je to sve bila zezancija i zabava, a nakon što smo osmislili i pokrenuli "Upitnik", shvatio sam to kao posao kojim bih se htio nastaviti baviti. Interesantno je da se oko "Upitnika" okupio tim ljudi koji danas stoje iza većine kvizova. Urednik Igor Grković, koji mi je danas šef, krenuo je u tu priču iz "Upitnika". Mnogi autori pitanja svoja su prva pitanja napisali baš u "Upitniku". Svima su nam se sudbine ispreplele.

S obzirom na to da ste autor, producent, scenarist, urednik i voditelj, u kojoj se ulozi najviše pronalazite?

– Volim sve navedeno i stvarno uživam kad radim bez obzira na ulogu, ali autorstvo je nešto s čime se najviše volim identificirati. Producentski dio je od navedenih možda i najzahtjevniji. Što se uredništva tiče, to je pravi timski rad u kojem balansirate između nekoliko sektora žrtvujući se za projekt kako bi on izašao onako kako je zamišljen. Ako negdje treba neka vaga, onda je to možda u uredničkom dijelu posla, i to ne za tonažu, nego za gramažu.

Što se scenarija tiče, "Nestali" su prvi scenarij koji je zaživio, i to spletom okolnosti. Napisao sam još "Zovem se Luka" i "Bivši, sadašnji i budući" (sve radni naslovi). Trenutno pišem (ako se to može tako nazvati jer nisam još zasukao rukave kako treba) i dvije verzije "Nestalih", jednu kao direktan nastavak "sezone 2", a jednu kao potpuno novu priču iz Domovinskog rata. U skicama su još dva projekta, ali sve navedeno nije još gotovo pa vam nema smisla trošiti vrijeme. I za kraj voditeljski dio… E

vo da se nadovežem na priču kako je sve počelo. Dakle, svi navedeni poslovi s kojima sam počeo televizijsku karijeru bili su mi zabava i slobodno vrijeme. Kad je nastao "Upitnik", nisam ga htio voditi, ali kako smo morali vrlo brzo izaći u eter, nismo imali vremena obučavati nekoga pa sam ja privremeno ušao u ulogu voditelja i, kako je vrijeme kasnije pokazalo, ostao za stalno.

---

image

Nevjerojatno je da kad pomislite da ste u protekloj sezoni ‘Superpotjere‘ vidjeli sve moguće rasplete, pojave se neke situacije koje nismo mogli predvidjeti, to je snaga formata. Mislim da su to prepoznali gledatelji ispred televizije, ali i publika u studiju jer reagiraju spontano, emocijom koju im okida nastup nekog natjecatelja. Taj se adrenalin teško može opisati riječima, treba ga osjetiti.

HTV
---

Za vođenje "Upitnika" četiri godine zaredom osvojili ste nagradu "Večernjakova ruža" za najbolje TV lice. Možete li podijeliti tajnu formulu?

– Mislim da smo u to vrijeme proizveli format koji je sukladniji današnjem vremenu. Bili smo nešto potpuno novo i to su gledatelji prepoznali. "Upitnik" je bio "one man show". Kratak format, mogli ste biti bilo gdje na svijetu i sudjelovati u njemu. Tražilo se znanje i spretnost i imali smo primamljive novčane nagrade. Marko Rašica i ja vodili smo "Upitnik" svatko na svoj način i našim stilom pokrili smo najširu moguću populaciju gledatelja. Kako je "Upitnik" išao uživo, meni je samo bilo bitno da ne lažem gledateljima i da se ne pretvaram da sam nešto što nisam.

Kad sam bio sretan, htio sam podijeliti sreću s njima, a kada sam bio tužan, htio sam da vide kako mi nije svejedno, ali da posao ne smije trpjeti. Kako je cijeli format bio rađen s jednom kamerom i fiksnim kadrom, meni je samo bilo na pameti kako moram taj jedan kadar učiniti što aktivnijim, odnosno zanimljivijim. Mislim da je cijeli taj trud na kraju i nagrađen "Večernjakovim ružama", na čemu sam i dandanas zahvalan gledateljima što su prepoznali rad jedne male ekipe koja je proizvodila "Upitnik" od 1997. do 2004. godine.

Stvorili ste brojne formate, kako izgleda kreativni proces?

– Autorstvo je nešto što me najviše zaokuplja jer stvarati nešto od samog početka je proces u kojem vidite nastajanje nečega na konto ideje koja vam je prošla kroz glavu dok, ne znam, ispijate kavu, čitate knjigu ili, kako je nastao sam "Upitnik", gledate reklame i poželite da to nije samo reklamni blok, nego da bi to moglo imati neki sadržaj koji sve te reklame još više i smislenije prikazuje i pokazuje.

Kviz je bio odlična opcija jer je svaka ta reklama mogla biti popraćena pitanjem i time bismo dobili, današnjim rječnikom, "win-win" situaciju. Tako je nekako i bilo. Kako je format postajao sve uspješniji, dobio je blok reklama ispred sebe, tako da smo ostali u začaranom krugu koji je, srećom, bio odlična zabava za gledatelje. "Nestali" su pak nastali tako da sam sjedio i slušao svoje prijatelje koji su preživjeli Domovinski rat kako prepričavaju neke anegdote iz rata i kako u tome svemu ima nešto više. Tako je nastao cijeli koncept, a kasnije i scenarij serije "Nestali".

Pridružio se društvenim mrežama

Možete li procijeniti u koliko ste kvizova bili uključeni? Postoji li neki u kojem biste se okušali kao kandidat?

– Hm, ovako… Autorski ili kao dio autorskog tima potpisujem "Upitnik", "Diplomac"," 341", "20pet" i "Šifru". Kvizovi u kojima sam autor ili dio autorskog tima, a koji još nisu ugledali eter su "Solo", "Imam pitanje", "Moja sreća je veća", "Liga prvaka" i "Molim pomoć". Kao urednik uređivao sam "Izazov" ("Jeopardy") i "Kolo sreće" u Srbiji. Voditeljski sam radio "Upitnik", "Diplomca", "Izazov", "Šifru", "Potjeru" i "Superpotjeru". Kao kandidat (smijeh) "Upitnik".

Jeste li ostvarili svoje dječačke snove?

– Još uvijek sanjam i nadam se da će to zauvijek ostati.

---

image

Iskreno, toliko sam u studiju da više rijetko koji kviz mogu pogledati u miru, ali pogledam svaki koji mi dođe pod ruku. Nekako je to i profesionalna obaveza, jer kao autor uvijek se divim nekome tko osmisli dobar format ili dio unutar nekog formata. Konkurencija? Mislim da je to uvijek dobrodošla situacija jer nas to sve skupa motivira, a gledatelji u Hrvatskoj vole kvizove

HTV
---

Dugo niste imali društvene mreže. Što je presudilo da im se na koncu ipak pridružite?

– Slučaj kao i u cijeloj mojoj profesionalnoj karijeri. Naime, moja rođakinja Ana Radišić i ja bili smo poslovno u Šibeniku. Kako je Ana dosta u toj digitaliji, priđe nam neki čovjek s kojim Ana surađuje, uredno se pozdrave i razgovor krene oko vođenja "evenata". Pita mene vodim li ja "evente". Kažem da vodim i on ostane zatečen kako me nigdje nije vidio na, pogodite čemu, društvenim mrežama. Ana me pogleda i sljedećeg dana ujutro, prije sastanaka zbog kojih smo bili u Šibeniku, otvorila mi je "social" svijet.

Počela je nova sezona "Superpotjere". Po čemu se razlikuje od prethodne?

– Pa nevjerojatno je da kad pomislite da ste u protekloj sezoni vidjeli sve moguće rasplete, pojave se neke situacije koje nismo mogli predvidjeti, to je snaga formata. Mislim da su to prepoznali gledatelji ispred televizije, ali i publika u studiju jer reagiraju spontano, emocijom koju im okida nastup nekog natjecatelja. Taj se adrenalin teško može opisati riječima, treba ga osjetiti. Dobro je Dean poentirao nakon jedne emisije: "Ovakva količina stresa i adrenalina sigurno mi neće nedostajati."

Brzina i trema mogu biti ubitačna kombinacija. Jeste li primijetili neke taktike kojima se kandidati služe da bi se što bolje nosili s time?

– Mislim kao i u onoj Tysonovoj: "Svi boksači imaju taktiku dok ne dobiju prvi udarac." Tako je i ovdje: dok ide dobro, sve izgleda glatko, ali ako se dogodi netočan odgovor ili dva, onda kreće panika. Oni koji se tome mogu othrvati, ti će uspjeti. Evo, mogli ste vidjeti Lea. Ostao je pribran iako je voda došla do grla i uspio je. Takvih će priča biti još.

Uz koje se kvizove vi najčešće opuštate?

– Iskreno, toliko sam u studiju da više rijetko koji mogu pogledati u miru i kontinuitetu, ali pogledam svaki koji mi dođe pod ruku. Nekako je to i profesionalna obaveza, jer kao autor uvijek se divim nekome tko osmisli dobar format ili dio unutar nekog formata.

Druge televizijske kuće kreću s kvizovima, kako se nosite s konkurencijom?

– Mislim da je to uvijek dobrodošla situacija jer nas to sve skupa motivira, a gledatelji u Hrvatskoj vole kvizove, tako da će tu biti za svakog ponešto.

Kako bi glasila najvažnija lekcija koju ste naučili?

– Pa rečenica koju imam i kao status na svojem WhatsAppu: "Sve će to biti jučer." Sukladno tome, ne budimo taoci prošlosti, budućnost je veliki misterij, tako da je sve što imamo sadašnjost. Ne zaboravimo to.

[jcfields] => Array ( ) [event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
HTV HTV HTV
HTV

Dok ide dobro, sve izgleda glatko, ali ako se dogodi netočan odgovor ili dva, onda kreće panika. Oni koji se tome mogu othrvati, ti će uspjeti. Evo, mogli ste vidjeti Lea. Ostao je pribran iako je voda došla do grla i uspio je. Takvih će priča biti još. 

HTV

Iskreno, toliko sam u studiju da više rijetko koji kviz mogu pogledati u miru, ali pogledam svaki koji mi dođe pod ruku. Nekako je to i profesionalna obaveza, jer kao autor uvijek se divim nekome tko osmisli dobar format ili dio unutar nekog formata. Konkurencija? Mislim da je to uvijek dobrodošla situacija jer nas to sve skupa motivira, a gledatelji u Hrvatskoj vole kvizove

HTV

Nevjerojatno je da kad pomislite da ste u protekloj sezoni ‘Superpotjere‘ vidjeli sve moguće rasplete, pojave se neke situacije koje nismo mogli predvidjeti, to je snaga formata. Mislim da su to prepoznali gledatelji ispred televizije, ali i publika u studiju jer reagiraju spontano, emocijom koju im okida nastup nekog natjecatelja. Taj se adrenalin teško može opisati riječima, treba ga osjetiti.

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/scena/tv-reality/josko-lokas-voditelj-nove-sezone-superpotjere-kvizasi-su-kao-boksaci-svi-imaju-taktiku-dok-ne-dobiju-prvi-udarac-1377185 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=7a89260bc0c49a3b9a6b7640eeb0f91c8837d033 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Jo%C5%A1ko+Lokas%2C+voditelj+nove+sezone+%E2%80%98Superpotjere%E2%80%98%3A+Kviza%C5%A1i+su+kao+boksa%C4%8Di%2C+svi+imaju+taktiku+dok+ne+dobiju+prvi+udarac&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fscena%2Ftv-reality%2Fjosko-lokas-voditelj-nove-sezone-superpotjere-kvizasi-su-kao-boksaci-svi-imaju-taktiku-dok-ne-dobiju-prvi-udarac-1377185 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fscena%2Ftv-reality%2Fjosko-lokas-voditelj-nove-sezone-superpotjere-kvizasi-su-kao-boksaci-svi-imaju-taktiku-dok-ne-dobiju-prvi-udarac-1377185 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => POPULARNI KVIZ [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [35] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) [36] => stdClass Object ( [id] => 100 [name] => Important article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 38 [alias] => Important_article ) )
StoryEditorOCM
TV&RealityPOPULARNI KVIZ

Joško Lokas, voditelj nove sezone ‘Superpotjere‘: Kvizaši su kao boksači, svi imaju taktiku dok ne dobiju prvi udarac

Piše Jelena Banovac
1. travnja 2024. - 19:33
Dok ide dobro, sve izgleda glatko, ali ako se dogodi netočan odgovor ili dva, onda kreće panika. Oni koji se tome mogu othrvati, ti će uspjeti. Evo, mogli ste vidjeti Lea. Ostao je pribran iako je voda došla do grla i uspio je. Takvih će priča biti još. HTV

Uzbudljiva atmosfera, intrigantni kandidati i udarni nedjeljni termin samo su neki od elemenata koji obilježavaju novu sezonu popularnog kviza "Superpotjera", koja je već započela s emitiranjem. Ovaj se format razlikuje od dobro nam poznate "Potjere", budući da pet lovaca igra protiv jednog natjecatelja, što stvara dodatnu dinamiku i napetost. Iako je u pitanju nova sezona, voditelj i lovci se ne mijenjaju.

Dakle, za kormilom su i dalje Joško Lokas, Morana Zibar, Krešimir Sučević, Dean Kotiga, Mladen Vukorepa i Sven Marcelić. Imali smo priliku razgovarati sa svestranim Joškom, koji je ne samo voditelj, nego i autor, producent, scenarist i urednik. Otkrijte što nam je sve ispričao o novoj sezoni, ali i o njegovim brojnim ulogama iza kulisa, kreativnim procesima, najvažnijoj...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. svibanj 2024 04:16