StoryEditorOCM
ShowbizSir Michael Gambon

Znalo se da zvijezda Harryja Pottera ima dugogodišnju ljubavnicu, a sada se saznalo da nije spomenuta u oporuci

Piše SCENA SD
6. ožujka 2024. - 20:12

Poznati britanski glumac Sir Michael Gambon preminuo je u rujnu prošle godine u 82. godini nakon nekoliko dana provedenih u bolnici s upalom pluća. Međutim, tek je sada njegova oporuka postala javno poznata. Oporuka je izazvala čuđenje u Ujedinjenom Kraljevstvu zbog toga kako je glumčevo nasljedstvo podijeljeno između njegove supruge, ljubavnice i njihovo troje djece.

image

Michael Gambon snimljen 2016. godine u Londonu

Daniel Leal/Afp

Sir Michael Gambon je iza sebe ostavio gotovo 2 milijuna eura, što je rezultat uspješne karijere u svijetu filma, televizije i kazališta. Nasljedstvo koje će gotovo u potpunosti pripasti njegovoj supruzi, matematičarki Lady Anne Gambon, majci njegovog najstarijeg sina, Fergusa Gambona.

Osim toga, prema novinama ‘Daily Mail‘, da je Lady Anne umrla prije supruga, nasljednik bi bio njezin sin Fergus (60), stručnjak za keramiku koji radi za poznatu aukcijsku kuću Bonhams. On i njegova majka bili su ti koji su bili s glumcem u njegovim posljednjim satima, što se moglo pročitati u službenoj izjavi o njegovoj smrt koju je objavio glumčev agent.

Međutim, ljubavni život Sir Gambona nije bio ograničen samo na njegov brak s Lady Anne, s kojom se vjenčao 1961. godine. Godine 2000. upoznao je scenografkinju Philippu Hart dok je radio na seriji za Channel 4. Njih dvoje započeli su romantičnu vezu paralelnu s glumčevim brakom, koji je službeno trajao 23 godine do njegove smrti. Ona je bila mnogo više od privremene ljubavnice: s njom je imao dva sina, Toma (17) i Williama (15).

‘Daily Mail‘ otkriva da je svako od najmlađe djece dobilo tek oko 11.000 eura i dvije kazališne nagrade Variety Cluba Velike Britanije koje je Gambon osvojio (vrlo prestižno priznanje na pozornici). 

Što se tiče njegove djevojke (ili ljubavnice) više od dva desetljeća, Philippa Hart je potpuno isključena iz oporuke. Zasad još uvijek živi u londonskoj kući koju je dijelila sa Sir Michaelom. Njegova supruga, lady Anne Gambon, i dalje živi u obiteljskoj vili u Kentu, imanju čija se vrijednost procjenjuje na više od 5 milijuna eura.

image

Michael Gambon u "Harry Potteru"  2014. godine

Warner Bros./1492 Pictures/Collection Christophel Via Afp

Obitelj nije željela davati javne izjave nakon otkrića engleskih novina, izbjegavajući novi skandal nakon onog koji se dogodio kada je postalo poznato da Gambon ima dvije čvrste veze. Tada je Lady Anne napustila muža, ali onda se pomirila s dogovorom i vratila se u njihov dom u Gravesendu.

Hart je odbila reći ‘Daily Mailu‘ je li znala da je izostavljena iz oporuke.

- Ne tiče me se. Stvarno ne želim razgovarati o ovome - kratko je poručila

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 06:35