StoryEditorOCM
Showbizvrijednost čitanja

Vrgorčanin na ‘Milijunašu‘ ostao bez 5.000 eura, zapeo je na klasiku dječje književnosti; Znate li vi točan odgovor?

Piše mozaik sd
10. studenog 2023. - 11:36

Kviz "Tko želi biti milijunaš?" privlači gledatelje, ali i natjecatelje željne demonstracije i monetizacije znanja, a isto tako i gledatelje koji prate njihove odgovore i drame.

Poslije emisije komentiraju se pitanja, odgovori i osovojeni iznosi.

Na sinoćnjem izdanju kviza u oko je upao fizioterapeut iz Vrgorca Zoran Lendić, koji je ostao bez teško stečenih 5.000 eura. Ekipa "Milijunaša" nije mu pripremila pitanja koja se tiču mišića i građe ljudskoga tijela, nego se uglavnom bazirala na književnosti i umjetnosti, u čemu su Zoranu, koliko su mogli, pomogli džokeri.

Vrgorčaninu je najprije "džoker zovi" pomogao na sedmom pitanju o sestrama Andreja Sergejeviča Prozorova iz "Tri sestre" A.P. Čehova. Džoker "pola-pola" on je iskoristio za potvrdu lika Scaramuccija iz commedije dell"arte koji se spominje u pjesmi "Bohemian Rhapsody" grupe Queen. Publika mu je pomogla da knjigu Nicholasa Pileggija "Wiseguy" spoji s filmom "Dobri momci" Martina Scorsesea.

image

Zoran Lendić na kvizu ‘Tko želi biti milijunaš‘
 

Screenshot HRT

Tako je Zoran Lendić došao do zarađenih 10.000 eura i do 12. pitanja: "Koja dječja knjiga ove godine slavi stoti rođendan? a) "Čarobnjak iz Oza", b) "Bambi", c) "Pinokio", d) Pipi Duga Čarapa". Točan odogovor donosio je 18.000 eura, a netočni ispadanje i povratak na 5.000 eura.

Ostavši bez džokera i sam sa sobom, Vrgorčanin se odlučio za "Čarobnjaka iz Oza". I pogriješio jer je točan odogovor bio "Bambi", izvještava HRT.

Tako je Zoran Lendić zaradio "samo" 5.000 eura, ali budući da je birajući završni odogor rekao "Pokojnik ili pukovnik - kako god", on se ne bi trebao iscrpljivati dilemama što bi bilo da je bilo i je li lisnica polupuna ili poluprazna. Lako je biti general poslije kviza, važno je sudjelovati.

image

 Zoran Lendić ostao je bez zarađenih 5.000 eura te još 8.000 u slučaju točnog odogovora (ilustracija)

/Shutterstock
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. svibanj 2024 10:57