StoryEditorOCM
ShowbizOTKRIVENA IMENA

Rekordan broj prijava na Doru: Let 3 prijavili se u zadnji tren, ovo su ostali izvođači koji jurišaju na Eurosong

Piše Klara Rožman/Jutarnji list
1. prosinca 2023. - 14:26

U četvrtak je zaključen natječaj za Doru, HRT-ov izbor hrvatske pjesme za pjesmu Eurosonga, a ove godine prijavljene su 203 pjesme. Među njima su i Let 3, koji su nas predstavljali na Eurosongu u Liverpoolu u svibnju s pjesmom "Mama ŠČ!". 
"Letovci" su se, kako doznaje Jutarnji list, na Doru prijavilli u zadnjem trenu, nekoliko minuta prije ponoći. 

Damir Martinović Mrle to nije želio ni potvrditi ni demantirati.

- Prijavili smo se? Zar stvarno? - u svom stilu poručuje Mrle iz Osijeka, gdje danas u Dječjem kazalištu Branko Mihaljević promovira ‘Mrletove priče o niŠČemu‘, kao dio predstave ‘Mendolena i Matija‘ u kojoj glume Areta Ćurković i Gordan Marijanović, a za koju je sa suprugom Ivankom napisao glazbu.

Pjesma s kojom će Let 3 nastupiti na Dori, naravno ako prođe strogi sud žirija koji zasjeda već sljedećeg tjedna, nije inspirirana ovom predstavom, nego je to nešto sasvim novo, originalno i nečuveno, kažu izvori iz Rijeke.

Na Doru se prijavila i Vatra. "U 2024. godini, u kojoj 25. svibnja na zagrebačkoj Šalati na velikom koncertu slavimo 25 godina postojanja benda, odlučili smo poslati pjesmu i na Doru. Dosad smo nastupali na raznim mjestima: svirali smo u avionu, u Domu sportova, u KD Lisinski, ali još nikada nismo bili na Dori, pa smo odlučili i to isprobati. Pjesma koju smo poslali na natječaj nije tipična za Vatru, u njoj po prvi puta koristimo mandolinu, neke elektroničke zvukove, kao i zvukove prirode", rekao je frontmen benda Ivan Deček.

image

Grupa Vatra

Vanesa Pandžić/Cropix

Na Doru želi i njegov kum Aljoša Šerić sa svojim Pavelom.

- Dora je najgledaniji televizijsko glazbeni spektakl, super platforma za promociju pjesme. Naši prijatelji iz Detoura i Leta 3 lani su nam pokazali da su svi glazbeni pravci dobrodošli na ovoj manifestaciji, da se na Dori mogu čuti i skladbe kakve mi radimo i kakve volimo slušati - kaže Aljoša Šerić.

image

Grupa Pavel

Ranko Šuvar/Cropix

Osim njega u utrku za Doru svojim pjesmama kreću i veteran naše glazbene scene Ibrica Jusić, Daniel Popović čiju ‘Džuli‘ obožavatelji Eurosonga i danas rado pjevuše, grupa ET s energičnom pjevačicom Meri Andraković koja se lani natjecala na Dori, Lana Mandarić koju smo donedavno gledali u RTL-ovom ‘Superstaru‘, koprivnički folk-rock bend Ogenj čiji pjevač zagovara zabranu abortusa...

- Idućeg tjedna HRT-ov žiri odabrat će 24 pjesme koje će se boriti za titulu predstavnice Hrvatske na Eurosongu, te četiri rezervne pjesme u slučaju nemogućnosti nastupa ili odustajanja finalista - rekao je Tomislav Štengl, urednik Dore koja će se održati 24. veljače najvjerojatnije u Opatiji.

Kako sada stvari stoje, prije toga Dora će imati dvije polufinalne večeri, a u samom finalu, 24. veljače, doznat ćemo tko putuje na Eurosong u Švedsku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. svibanj 2024 20:50