stdClass Object ( [id] => 1183461 [title] => Ovaj show ne trpi ozbiljnost, komunikaciju u rukavicama i kalkulacije, kaže Ida Prester kojoj je ‘taktika‘ - što ti padne na pamet - to bubneš [alias] => ovaj-show-ne-trpi-ozbiljnost-komunikaciju-u-rukavicama-i-kalkulacije-kaze-ida-prester-kojoj-je-taktika-sto-ti-padne-na-pamet-to-bubnes [catid] => 262 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Svestrana Ida Prester ponovno se vratila na male ekrane, ova pjevačica i voditeljica dio je nove RTL-ove zabavne uzdanice "Masked Singer". Riječ je o konceptu dosad neviđenom na ovim prostorima, koji je u inozemstvu iznimno gledan, pa tako nije čudno da se uskoro našao i na našem tržištu. Skupina detektiva predvođena voditeljicom, svima omiljenom Antonijom Blaće, pokušava otkriti identitet čak 12 maskiranih pjevača koji o sebi ne otkrivaju mnogo.

Idi moramo poručiti kako se u ovom projektu izvrsno snašla jer je već u prvoj epizodi pogodila tko se nalazi iza maske profesora Baltazara. Postojanje neke taktike nam je negirala, ali je zato dodala kako se na snimanju odlično zabavlja cijeli tim, što prenose i na male ekrane, a u konceptu koji, kako sama kaže, "ne trpi ozbiljnost" takva ekipa zlata vrijedi.

---

image


 

RTL PRESS
---

Između pripreme koncerata, snimanja i milijun i jedne druge obveze, nakratko smo priveli ovu diplomiranu ekonomisticu i s njom porazgovarali o ženskoj snazi, planovima za budućnost, novim projektima....

Iza nas je prva epizoda emisije "Masked Singer". Kakvi su vaši dojmovi? Je li atmosfera opravdala očekivanja?

- Znala sam odmah da će emisija biti totalno luda i različita od svega što smo dosad gledali. Pogledala sam strane epizode i vidjela kako izgleda. Fantastične i do detalja razrađene maske i "tragovi", detektivi i detektivke koji su iskusni u svijetu showbusinessa. Sve je to prilično bizaran i luckast koncept, emisija je svjetski hit. Ono što se nije moglo predvidjeti je kemija među samim detektivima, nije se znalo kako ćemo mi profunkcionirati kao tim. Poznajem Antoniju otprije i jako je volim, a Borka i Enisa sam tek upoznala. Toliko su zabavni i duhoviti da bih ih mogla slušati satima. Prave stand-up improvizacije. Mislim da svi imamo sličan smisao za humor, na granici političke korektnosti... Mislim da je to jako važno za ovaj show. Ne trpi ozbiljnost, komunikaciju u rukavicama i kalkulacije.

Samo mi se
upalila lampica

Odmah ste pokazali da ste dobra detektivka i pogodili identitet osobe koja se krila ispod maske profesora Baltazara? Kako ste znali o kome je riječ?

- Jao, to ni meni nije jasno! Samo mi se u jednoj sekundi upalila lampica i pojavio mi se Senna M pred očima. Spojila sam bosanski naglasak, hrpu alata koji su navedeni kao tragovi i Borkov komentar da se Baltazar sigurno bavi i nekim drugim poslom. Negdje sam pročitala da se Senna danas uspješno bavi videoopremom, programira kamere, radi softvere... I to je bilo to!

---

image

Borko, Ida, Antonija i Enis
 

RTL PRESS
---

Hoćete li se u sljedećim emisijama voditi taktikama ili će sve ići prema "špurijusu"?

- Nema u ovoj emisiji taktika. Sve je čista improvizacija. Što ti padne napamet, to izbaciš van bez ikakva ustezanja. Nije ni poanta uvijek pogoditi, nego se dobro zezati. Što apsurdnije i nevjerojatnije, to je zabavnije. Borko i Enis su u tome velemajstori, a Antonija je uvijek puna ideja jer poznaje sve celebrityje koji su ikad hodali zemljom. Ona je prava celebrity enciklopedija.

Ovakav koncept još nije bio u Hrvatskoj iako je vani jako popularan. Što ste pomislili kada ste prvi put čuli da stiže na RTL? Čime vas je osvojila njihova ponuda da budete jedna od detektiva koji tragaju za identitetom?

- O "Masked Singeru" nisam ništa znala prije nego što su me kontaktirali. Maske su me odmah kupile, prije svega jer su se moji klinci odmah oduševili. Gledala sam strani trailer i oni su ušli u sobu. Mama, što je to? Daj, pusti opet! Njima su maske pravi hit, napokon mama radi u životu nešto što razumiju i podržavaju.

Koji vam se dio ove priče zasad pokazao najtežim? Jeste li mislili da će biti lakše prepoznati o kome se radi?

- Meni je osobno najteže što ti mozak mora raditi cijelo vrijeme! Nema opuštanja tih nekoliko sati koliko snimanje traje. Svake sekunde može se pokazati neki novi trag, neki komentar koji može rasvijetliti slučaj.

Sve mi žene
smo čarobnice

Za koga mislite da će se najlošije snaći u toj ulozi, a kome bi to moglo ići kao od šale?

- Svi imamo svoje prednosti. Borki i Enis su tata-mate improvizacije i stand-upa. Oni se prije svega fenomenalno zezaju i izbacuju najluđe moguće ideje, poput Alemke Markotić ili Blooma... Valjamo se od smijeha. Za Antoniju je bilo jasno da je pravi odabir, koristimo je kao Google za poznate. Njoj kažeš samo grad, spol i profesiju - izbaci ti dvadeset imena na licu mjesta, iz glave. Pametna je, koncentrirana, elokventna. U sebe sam jako sumnjala, ne pratim previše javnu scenu, moj krug je ograničen. Ali vidiš kako sam pogodila iz prve, početnička sreća!

Kako su tekle pripreme? Jeste li prije snimanja "bingeali" stranog "Masked Singera"?

- Pogledala sam jednu cijelu epizodu s Ritom Orom. A onda su krenuli sastanci s produkcijom. Najvažnije je bilo usvojiti pravila, sve ostalo je improvizacija koju te nitko ne može naučiti, nemamo replike prema scenariju.

Vi ste oduvijek poznati po hrabrom korištenju boja, a na showu je radio Juraj Zigman, koji je kralj hrvatske modne scene kada su scenski kostimi u pitanju. Možemo li se veseliti da ćete ga i vi ukrasti u nekoj od epizoda?

- Pa ja samo čekam prijedloge. Zigman se sad naradio, vjerujem da je tu bilo jako puno posla i filigranskog rada na ovako zahtjevnim kostimima. To zapravo nisu kostimi, neki od njih su prava umjetnička djela. Nek se malo odmori, za finalne epizode mogli bi ga nagovoriti da nešto smisli. Ali i za ostale članove žirija također, Enis bi zasjao u Zigmanu.

Pjevate, vodite, pišete... Gledamo vas u "Masked Singeru" i u "Fakapu", a ovih dana ste vodili i Dane komunikacija. Uza sve poslovne projekte ste i majka dvojice sinova. Kako sve stignete? Koji je trik da u jedan dan stavite više od 24 sata?

- Sve mi žene smo čarobnice, tješiteljice, hraniteljice, radnice, ljubavnice... Producentice života cijele obitelji, uglavnom je tako. Naučene smo živjeti s bezbroj uloga, očekivanja. Moja je velika sreća što sam neke od tih uloga baš dobro odabrala, radim posao koji jako volim i radim s lakoćom. A imam i veliku podršku i razumijevanje kod kuće. Moj put je bio neobičan i "izvan protokola" u svakom smislu, i privatno i poslovno. Ali sve je nekako sjelo. Izvana izgleda kaotično, no sve se uklapa u taj moj šareni mozaik.

Znam glumiti samo sebe

Probali ste mnogo toga, a čini se i da vam gotovo sve ide od ruke. U čemu biste se još mogli ili voljeli okušati? Razmišljate li o glumi, filmu, nečem desetom?

- Nikako ne gluma, baš sam loša glumica. Znam glumiti samo sebe, uvijek jedna te ista uloga... Probala sam par puta, glumljene emocije na meni se vide iz aviona, pa smo svi odustali, ha-ha...

Mislim da mi je sasvim dovoljno interesa za sada. Trenutačno samo sanjam odmor na kojem ću uspjeti pročitati koju knjigu i pogledati seriju.

---

image

Ida Prester

RTL PRESS
---

Ako se ne varam, diplomirana ste ekonomistica. Jeste li ikada radili u struci?

- Nikada. I bolje za hrvatsku ekonomiju.

Zbog koronavirusa svi koncerti su stali, ali sada se već polako vraćamo na staro normalno. Imate li kakve planove na tom polju, možemo li se nadati da ćete uskoro nastupiti i negdje u Dalmaciji?

- Nešto se dogovara, nadam se da će se realizirati uskoro. A vi svakako zovite ako vam je do plesa i malo ljubavne energije. Naša agentica zove se Lina, spojit ću vas čim mi se javite.

Nedavno ste, potreseni događajima u Ukrajini, u svoj dom primili i izbjeglice. Kako je prošao proces privikavanja? Snalaze li se u Hrvatskoj? Na koji način ste uspjeli pomoći, možete li preporučiti neku udrugu/kontakt/pouzdan izvor kako bi i drugi mogli učiniti isto?

- Sve informacije sam dobila preko FB grupe "SOS Ukraina" koju vodi moja prijateljica Nina Mia Čikeš. Ona mi je dodijelila tu obitelj koja je doputovala iz Odese. Predivni i dragi ljudi, došli su u jednom autu s dvogodišnjim Artonom. Jako dobro govore engleski i lako su se snašli ovdje. Iako su puni riječi hvale za Hrvate, stvarno nas osjećaju kao bratski narod koji ih je primio širom otvorenih ruku i srca, sanjaju o povratku kući. Kao i svi izbjeglice, pretpostavljam. Samo da ova grozota što prije prođe, strašno je čitati te vijesti. Pomozimo kako god možemo.

[video] => [gallery] => [extra_fields] => [{"id":"1","value":""},{"id":"2","value":"\u2018Masked Singer\u2018"},{"id":"10","value":""},{"id":"65","value":""},{"id":"63","value":"2"},{"id":"80","value":""},{"id":"81","value":""},{"id":"82","value":""},{"id":"83","value":""},{"id":"84","value":""},{"id":"85","value":""},{"id":"86","value":""},{"id":"88","value":""},{"id":"95","value":"0"},{"id":"105","value":""},{"id":"106","value":""},{"id":"107","value":""},{"id":"112","value":"8059"},{"id":"71","value":"2"},{"id":"78","value":"2"},{"id":"87","value":"2"},{"id":"61","value":"1"},{"id":"62","value":"1"},{"id":"64","value":"1"},{"id":"67","value":"1"},{"id":"68","value":"2"},{"id":"69","value":"1"},{"id":"70","value":"1"},{"id":"73","value":"1"},{"id":"74","value":"1"},{"id":"77","value":"1"},{"id":"79","value":"1"},{"id":"91","value":"1"},{"id":"92","value":"1"},{"id":"93","value":"1"},{"id":"94","value":"1"},{"id":"96","value":"1"},{"id":"98","value":"1"}] [extra_fields_search] => ‘Masked Singer‘ 2 0 8059 2 2 2 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 [created] => 2022-04-08 11:22:23 [created_by] => 264 [created_by_alias] => Marija Vuković [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2022-04-12 05:30:00 [modified_by] => 264 [publish_up] => 2022-04-12 05:30:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 712 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 262 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovija događanja i savjeti iz svijeta showbiznisa. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, savjeti, showbiz, trend, društvena mreža, život, zdravlje, moda, ljepota, putovanja, tehnologija, gastro, dom, obitelj, karijera, viral [secure] => 0 [obituaries_portal] => 0 [page_title] => Showbiz [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 0 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 0 [itemRelatedLimit] => 5 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 0 [itemRelatedImageSize] => 0 [itemRelatedIntrotext] => 1 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 0 [itemRelatedImageGallery] => 0 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => {"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/images\/slike\/2022\/04\/08\/21505528.jpg","\/images\/slike\/2022\/04\/08\/21505278.jpg","\/images\/slike\/2022\/04\/08\/21505280.jpg","\/images\/slike\/2022\/04\/08\/21505286.jpg","\/images\/slike\/2022\/04\/08\/21505332.jpg","\/images\/slike\/2022\/04\/08\/21505334.jpg","\/images\/slike\/2022\/04\/08\/21505350.jpg","\/images\/slike\/2022\/04\/08\/21505526.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["RTL PRESS","RTL PRESS","RTL PRESS","RTL PRESS","RTL PRESS","RTL PRESS","RTL PRESS","RTL PRESS"],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["

Ida Prester<\/p>","

\u017diri 'Masked Singera'<\/p>","

Poznajem Antoniju otprije i jako je volim, a Borka i Enisa <\/strong>sam tek upoznala
\n\u00a0<\/p>","

Ida Prester
\n\u00a0<\/p>","


\n\u00a0<\/p>","","

Borko, Ida, Antonija i Enis
\n\u00a0<\/p>",""],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1920x2880","hd_21505528_1920.jpg":"1920x1080","k_21505528_1280.jpg":"1280x1280","k_21505528_1024.jpg":"1024x1024","k_21505528_640.jpg":"640x640","k_21505528_480.jpg":"480x480","k_21505528_340.jpg":"340x340","k_21505528_220.jpg":"220x220","o_21505528_1280.jpg":"1280x1920","o_21505528_1024.jpg":"1024x1536","o_21505528_640.jpg":"640x960","o_21505528_480.jpg":"480x720","o_21505528_340.jpg":"340x510","o_21505528_220.jpg":"220x330","h_21505528_1280.jpg":"1280x854","h_21505528_1024.jpg":"1024x683","h_21505528_640.jpg":"640x427","h_21505528_480.jpg":"480x320","h_21505528_340.jpg":"340x227","h_21505528_220.jpg":"220x147","pp_21505528_1280.jpg":"1006x1280","pp_21505528_1024.jpg":"805x1024","pp_21505528_640.jpg":"503x640","pp_21505528_480.jpg":"377x480","pp_21505528_340.jpg":"267x340","pp_21505528_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1280","hd_21505278_1920.jpg":"1920x1080","k_21505278_1280.jpg":"1280x1280","k_21505278_1024.jpg":"1024x1024","k_21505278_640.jpg":"640x640","k_21505278_480.jpg":"480x480","k_21505278_340.jpg":"340x340","k_21505278_220.jpg":"220x220","o_21505278_1280.jpg":"1280x853","o_21505278_1024.jpg":"1024x682","o_21505278_640.jpg":"640x426","o_21505278_480.jpg":"480x320","o_21505278_340.jpg":"340x226","o_21505278_220.jpg":"220x146","h_21505278_1280.jpg":"1280x854","h_21505278_1024.jpg":"1024x683","h_21505278_640.jpg":"640x427","h_21505278_480.jpg":"480x320","h_21505278_340.jpg":"340x227","h_21505278_220.jpg":"220x147","pp_21505278_1280.jpg":"1006x1280","pp_21505278_1024.jpg":"805x1024","pp_21505278_640.jpg":"503x640","pp_21505278_480.jpg":"377x480","pp_21505278_340.jpg":"267x340","pp_21505278_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1280","hd_21505280_1920.jpg":"1920x1080","k_21505280_1280.jpg":"1280x1280","k_21505280_1024.jpg":"1024x1024","k_21505280_640.jpg":"640x640","k_21505280_480.jpg":"480x480","k_21505280_340.jpg":"340x340","k_21505280_220.jpg":"220x220","o_21505280_1280.jpg":"1280x853","o_21505280_1024.jpg":"1024x682","o_21505280_640.jpg":"640x426","o_21505280_480.jpg":"480x320","o_21505280_340.jpg":"340x226","o_21505280_220.jpg":"220x146","h_21505280_1280.jpg":"1280x854","h_21505280_1024.jpg":"1024x683","h_21505280_640.jpg":"640x427","h_21505280_480.jpg":"480x320","h_21505280_340.jpg":"340x227","h_21505280_220.jpg":"220x147","pp_21505280_1280.jpg":"1006x1280","pp_21505280_1024.jpg":"805x1024","pp_21505280_640.jpg":"503x640","pp_21505280_480.jpg":"377x480","pp_21505280_340.jpg":"267x340","pp_21505280_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x2880","hd_21505286_1920.jpg":"1920x1080","k_21505286_1280.jpg":"1280x1280","k_21505286_1024.jpg":"1024x1024","k_21505286_640.jpg":"640x640","k_21505286_480.jpg":"480x480","k_21505286_340.jpg":"340x340","k_21505286_220.jpg":"220x220","o_21505286_1280.jpg":"1280x1920","o_21505286_1024.jpg":"1024x1536","o_21505286_640.jpg":"640x960","o_21505286_480.jpg":"480x720","o_21505286_340.jpg":"340x510","o_21505286_220.jpg":"220x330","h_21505286_1280.jpg":"1280x854","h_21505286_1024.jpg":"1024x683","h_21505286_640.jpg":"640x427","h_21505286_480.jpg":"480x320","h_21505286_340.jpg":"340x227","h_21505286_220.jpg":"220x147","pp_21505286_1280.jpg":"1006x1280","pp_21505286_1024.jpg":"805x1024","pp_21505286_640.jpg":"503x640","pp_21505286_480.jpg":"377x480","pp_21505286_340.jpg":"267x340","pp_21505286_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x2880","hd_21505332_1920.jpg":"1920x1080","k_21505332_1280.jpg":"1280x1280","k_21505332_1024.jpg":"1024x1024","k_21505332_640.jpg":"640x640","k_21505332_480.jpg":"480x480","k_21505332_340.jpg":"340x340","k_21505332_220.jpg":"220x220","o_21505332_1280.jpg":"1280x1920","o_21505332_1024.jpg":"1024x1536","o_21505332_640.jpg":"640x960","o_21505332_480.jpg":"480x720","o_21505332_340.jpg":"340x510","o_21505332_220.jpg":"220x330","h_21505332_1280.jpg":"1280x854","h_21505332_1024.jpg":"1024x683","h_21505332_640.jpg":"640x427","h_21505332_480.jpg":"480x320","h_21505332_340.jpg":"340x227","h_21505332_220.jpg":"220x147","pp_21505332_1280.jpg":"1006x1280","pp_21505332_1024.jpg":"805x1024","pp_21505332_640.jpg":"503x640","pp_21505332_480.jpg":"377x480","pp_21505332_340.jpg":"267x340","pp_21505332_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x2880","hd_21505334_1920.jpg":"1920x1080","k_21505334_1280.jpg":"1280x1280","k_21505334_1024.jpg":"1024x1024","k_21505334_640.jpg":"640x640","k_21505334_480.jpg":"480x480","k_21505334_340.jpg":"340x340","k_21505334_220.jpg":"220x220","o_21505334_1280.jpg":"1280x1920","o_21505334_1024.jpg":"1024x1536","o_21505334_640.jpg":"640x960","o_21505334_480.jpg":"480x720","o_21505334_340.jpg":"340x510","o_21505334_220.jpg":"220x330","h_21505334_1280.jpg":"1280x854","h_21505334_1024.jpg":"1024x683","h_21505334_640.jpg":"640x427","h_21505334_480.jpg":"480x320","h_21505334_340.jpg":"340x227","h_21505334_220.jpg":"220x147","pp_21505334_1280.jpg":"1006x1280","pp_21505334_1024.jpg":"805x1024","pp_21505334_640.jpg":"503x640","pp_21505334_480.jpg":"377x480","pp_21505334_340.jpg":"267x340","pp_21505334_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1280","hd_21505350_1920.jpg":"1920x1080","k_21505350_1280.jpg":"1280x1280","k_21505350_1024.jpg":"1024x1024","k_21505350_640.jpg":"640x640","k_21505350_480.jpg":"480x480","k_21505350_340.jpg":"340x340","k_21505350_220.jpg":"220x220","o_21505350_1280.jpg":"1280x853","o_21505350_1024.jpg":"1024x682","o_21505350_640.jpg":"640x426","o_21505350_480.jpg":"480x320","o_21505350_340.jpg":"340x226","o_21505350_220.jpg":"220x146","h_21505350_1280.jpg":"1280x854","h_21505350_1024.jpg":"1024x683","h_21505350_640.jpg":"640x427","h_21505350_480.jpg":"480x320","h_21505350_340.jpg":"340x227","h_21505350_220.jpg":"220x147","pp_21505350_1280.jpg":"1006x1280","pp_21505350_1024.jpg":"805x1024","pp_21505350_640.jpg":"503x640","pp_21505350_480.jpg":"377x480","pp_21505350_340.jpg":"267x340","pp_21505350_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x2880","hd_21505526_1920.jpg":"1920x1080","k_21505526_1280.jpg":"1280x1280","k_21505526_1024.jpg":"1024x1024","k_21505526_640.jpg":"640x640","k_21505526_480.jpg":"480x480","k_21505526_340.jpg":"340x340","k_21505526_220.jpg":"220x220","o_21505526_1280.jpg":"1280x1920","o_21505526_1024.jpg":"1024x1536","o_21505526_640.jpg":"640x960","o_21505526_480.jpg":"480x720","o_21505526_340.jpg":"340x510","o_21505526_220.jpg":"220x330","h_21505526_1280.jpg":"1280x854","h_21505526_1024.jpg":"1024x683","h_21505526_640.jpg":"640x427","h_21505526_480.jpg":"480x320","h_21505526_340.jpg":"340x227","h_21505526_220.jpg":"220x147","pp_21505526_1280.jpg":"1006x1280","pp_21505526_1024.jpg":"805x1024","pp_21505526_640.jpg":"503x640","pp_21505526_480.jpg":"377x480","pp_21505526_340.jpg":"267x340","pp_21505526_220.jpg":"173x220"}]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 204 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 262 [name] => Showbiz [alias] => showbiz [description] => [parent] => 477 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 1 [params] => {"inheritFrom":"0","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 38 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 3 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 7616794 Threads: 5 Questions: 1550432871 Slow queries: 4722793 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 111193991 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 31 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front03 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => SELECT id, value, type FROM #__ocm_extra_fields ef WHERE ef.published = 1 [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /scena/showbiz ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 262 [name] => Showbiz [alias] => showbiz [parent] => 477 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /scena/showbiz ) ) [link] => /scena/showbiz/ovaj-show-ne-trpi-ozbiljnost-komunikaciju-u-rukavicama-i-kalkulacije-kaze-ida-prester-kojoj-je-taktika-sto-ti-padne-na-pamet-to-bubnes-1183461 [printLink] => /scena/showbiz/ovaj-show-ne-trpi-ozbiljnost-komunikaciju-u-rukavicama-i-kalkulacije-kaze-ida-prester-kojoj-je-taktika-sto-ti-padne-na-pamet-to-bubnes-1183461?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 236023 [name] => ida prester [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => ida-prester [link] => /tag/ida-prester ) [1] => stdClass Object ( [id] => 669432 [name] => masked singer [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2022-03-04 21:44:27 [main_article_id] => 0 [alias] => masked-singer [link] => /tag/masked-singer ) [2] => stdClass Object ( [id] => 472363 [name] => RTL [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => rtl [link] => /tag/rtl ) [3] => stdClass Object ( [id] => 367222 [name] => baltazar [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => baltazar [link] => /tag/baltazar ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Ovaj show ne trpi ozbiljnost, komunikaciju u rukavicama i kalkulacije, kaže Ida Prester kojoj je ‘taktika‘ - što ti padne na pamet - to bubneš [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => [name] => [username] => [email] => [password] => [password_clear] => [block] => [sendEmail] => [registerDate] => [lastvisitDate] => [activation] => [params] => [groups] => Array ( ) [guest] => 1 [lastResetTime] => [resetCount] => [requireReset] => [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [link] => /autor/2024-05-14-11-02-09-264 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1342 [gender] => m [description] => [image] => 1342.png [url] => [group] => 0 [plugins] => {"customparams_author_school":"","customparams_author_title":"","customparams_author_title_categoryid":"3","customparams_fb_link":"","customparams_tw_link":""} ) [avatar] => /components/com_ocm/images/placeholder/user.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/04/08/21505528.jpg [galleryCount] => 8 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => RTL PRESS [mainImageDesc] =>

Ida Prester

[popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/04/08/21505528.jpg [title] => RTL PRESS

Ida Prester

) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/04/08/21505278.jpg [title] => RTL PRESS

Žiri 'Masked Singera'

) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/04/08/21505280.jpg [title] => RTL PRESS

Poznajem Antoniju otprije i jako je volim, a Borka i Enisa sam tek upoznala
 

) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/04/08/21505286.jpg [title] => RTL PRESS

Ida Prester
 

) [4] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/04/08/21505332.jpg [title] => RTL PRESS


 

) [5] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/04/08/21505334.jpg [title] => RTL PRESS ) [6] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/04/08/21505350.jpg [title] => RTL PRESS

Borko, Ida, Antonija i Enis
 

) [7] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/04/08/21505526.jpg [title] => RTL PRESS ) ) [bgPosition] => [videoType] => allvideos [text] => {OCMSplitter}

Svestrana Ida Prester ponovno se vratila na male ekrane, ova pjevačica i voditeljica dio je nove RTL-ove zabavne uzdanice "Masked Singer". Riječ je o konceptu dosad neviđenom na ovim prostorima, koji je u inozemstvu iznimno gledan, pa tako nije čudno da se uskoro našao i na našem tržištu. Skupina detektiva predvođena voditeljicom, svima omiljenom Antonijom Blaće, pokušava otkriti identitet čak 12 maskiranih pjevača koji o sebi ne otkrivaju mnogo.

Idi moramo poručiti kako se u ovom projektu izvrsno snašla jer je već u prvoj epizodi pogodila tko se nalazi iza maske profesora Baltazara. Postojanje neke taktike nam je negirala, ali je zato dodala kako se na snimanju odlično zabavlja cijeli tim, što prenose i na male ekrane, a u konceptu koji, kako sama kaže, "ne trpi ozbiljnost" takva ekipa zlata vrijedi.

---

image


 

RTL PRESS
---

Između pripreme koncerata, snimanja i milijun i jedne druge obveze, nakratko smo priveli ovu diplomiranu ekonomisticu i s njom porazgovarali o ženskoj snazi, planovima za budućnost, novim projektima....

Iza nas je prva epizoda emisije "Masked Singer". Kakvi su vaši dojmovi? Je li atmosfera opravdala očekivanja?

- Znala sam odmah da će emisija biti totalno luda i različita od svega što smo dosad gledali. Pogledala sam strane epizode i vidjela kako izgleda. Fantastične i do detalja razrađene maske i "tragovi", detektivi i detektivke koji su iskusni u svijetu showbusinessa. Sve je to prilično bizaran i luckast koncept, emisija je svjetski hit. Ono što se nije moglo predvidjeti je kemija među samim detektivima, nije se znalo kako ćemo mi profunkcionirati kao tim. Poznajem Antoniju otprije i jako je volim, a Borka i Enisa sam tek upoznala. Toliko su zabavni i duhoviti da bih ih mogla slušati satima. Prave stand-up improvizacije. Mislim da svi imamo sličan smisao za humor, na granici političke korektnosti... Mislim da je to jako važno za ovaj show. Ne trpi ozbiljnost, komunikaciju u rukavicama i kalkulacije.

Samo mi se
upalila lampica

Odmah ste pokazali da ste dobra detektivka i pogodili identitet osobe koja se krila ispod maske profesora Baltazara? Kako ste znali o kome je riječ?

- Jao, to ni meni nije jasno! Samo mi se u jednoj sekundi upalila lampica i pojavio mi se Senna M pred očima. Spojila sam bosanski naglasak, hrpu alata koji su navedeni kao tragovi i Borkov komentar da se Baltazar sigurno bavi i nekim drugim poslom. Negdje sam pročitala da se Senna danas uspješno bavi videoopremom, programira kamere, radi softvere... I to je bilo to!

---

image

Borko, Ida, Antonija i Enis
 

RTL PRESS
---

Hoćete li se u sljedećim emisijama voditi taktikama ili će sve ići prema "špurijusu"?

- Nema u ovoj emisiji taktika. Sve je čista improvizacija. Što ti padne napamet, to izbaciš van bez ikakva ustezanja. Nije ni poanta uvijek pogoditi, nego se dobro zezati. Što apsurdnije i nevjerojatnije, to je zabavnije. Borko i Enis su u tome velemajstori, a Antonija je uvijek puna ideja jer poznaje sve celebrityje koji su ikad hodali zemljom. Ona je prava celebrity enciklopedija.

Ovakav koncept još nije bio u Hrvatskoj iako je vani jako popularan. Što ste pomislili kada ste prvi put čuli da stiže na RTL? Čime vas je osvojila njihova ponuda da budete jedna od detektiva koji tragaju za identitetom?

- O "Masked Singeru" nisam ništa znala prije nego što su me kontaktirali. Maske su me odmah kupile, prije svega jer su se moji klinci odmah oduševili. Gledala sam strani trailer i oni su ušli u sobu. Mama, što je to? Daj, pusti opet! Njima su maske pravi hit, napokon mama radi u životu nešto što razumiju i podržavaju.

Koji vam se dio ove priče zasad pokazao najtežim? Jeste li mislili da će biti lakše prepoznati o kome se radi?

- Meni je osobno najteže što ti mozak mora raditi cijelo vrijeme! Nema opuštanja tih nekoliko sati koliko snimanje traje. Svake sekunde može se pokazati neki novi trag, neki komentar koji može rasvijetliti slučaj.

Sve mi žene
smo čarobnice

Za koga mislite da će se najlošije snaći u toj ulozi, a kome bi to moglo ići kao od šale?

- Svi imamo svoje prednosti. Borki i Enis su tata-mate improvizacije i stand-upa. Oni se prije svega fenomenalno zezaju i izbacuju najluđe moguće ideje, poput Alemke Markotić ili Blooma... Valjamo se od smijeha. Za Antoniju je bilo jasno da je pravi odabir, koristimo je kao Google za poznate. Njoj kažeš samo grad, spol i profesiju - izbaci ti dvadeset imena na licu mjesta, iz glave. Pametna je, koncentrirana, elokventna. U sebe sam jako sumnjala, ne pratim previše javnu scenu, moj krug je ograničen. Ali vidiš kako sam pogodila iz prve, početnička sreća!

Kako su tekle pripreme? Jeste li prije snimanja "bingeali" stranog "Masked Singera"?

- Pogledala sam jednu cijelu epizodu s Ritom Orom. A onda su krenuli sastanci s produkcijom. Najvažnije je bilo usvojiti pravila, sve ostalo je improvizacija koju te nitko ne može naučiti, nemamo replike prema scenariju.

Vi ste oduvijek poznati po hrabrom korištenju boja, a na showu je radio Juraj Zigman, koji je kralj hrvatske modne scene kada su scenski kostimi u pitanju. Možemo li se veseliti da ćete ga i vi ukrasti u nekoj od epizoda?

- Pa ja samo čekam prijedloge. Zigman se sad naradio, vjerujem da je tu bilo jako puno posla i filigranskog rada na ovako zahtjevnim kostimima. To zapravo nisu kostimi, neki od njih su prava umjetnička djela. Nek se malo odmori, za finalne epizode mogli bi ga nagovoriti da nešto smisli. Ali i za ostale članove žirija također, Enis bi zasjao u Zigmanu.

Pjevate, vodite, pišete... Gledamo vas u "Masked Singeru" i u "Fakapu", a ovih dana ste vodili i Dane komunikacija. Uza sve poslovne projekte ste i majka dvojice sinova. Kako sve stignete? Koji je trik da u jedan dan stavite više od 24 sata?

- Sve mi žene smo čarobnice, tješiteljice, hraniteljice, radnice, ljubavnice... Producentice života cijele obitelji, uglavnom je tako. Naučene smo živjeti s bezbroj uloga, očekivanja. Moja je velika sreća što sam neke od tih uloga baš dobro odabrala, radim posao koji jako volim i radim s lakoćom. A imam i veliku podršku i razumijevanje kod kuće. Moj put je bio neobičan i "izvan protokola" u svakom smislu, i privatno i poslovno. Ali sve je nekako sjelo. Izvana izgleda kaotično, no sve se uklapa u taj moj šareni mozaik.

Znam glumiti samo sebe

Probali ste mnogo toga, a čini se i da vam gotovo sve ide od ruke. U čemu biste se još mogli ili voljeli okušati? Razmišljate li o glumi, filmu, nečem desetom?

- Nikako ne gluma, baš sam loša glumica. Znam glumiti samo sebe, uvijek jedna te ista uloga... Probala sam par puta, glumljene emocije na meni se vide iz aviona, pa smo svi odustali, ha-ha...

Mislim da mi je sasvim dovoljno interesa za sada. Trenutačno samo sanjam odmor na kojem ću uspjeti pročitati koju knjigu i pogledati seriju.

---

image

Ida Prester

RTL PRESS
---

Ako se ne varam, diplomirana ste ekonomistica. Jeste li ikada radili u struci?

- Nikada. I bolje za hrvatsku ekonomiju.

Zbog koronavirusa svi koncerti su stali, ali sada se već polako vraćamo na staro normalno. Imate li kakve planove na tom polju, možemo li se nadati da ćete uskoro nastupiti i negdje u Dalmaciji?

- Nešto se dogovara, nadam se da će se realizirati uskoro. A vi svakako zovite ako vam je do plesa i malo ljubavne energije. Naša agentica zove se Lina, spojit ću vas čim mi se javite.

Nedavno ste, potreseni događajima u Ukrajini, u svoj dom primili i izbjeglice. Kako je prošao proces privikavanja? Snalaze li se u Hrvatskoj? Na koji način ste uspjeli pomoći, možete li preporučiti neku udrugu/kontakt/pouzdan izvor kako bi i drugi mogli učiniti isto?

- Sve informacije sam dobila preko FB grupe "SOS Ukraina" koju vodi moja prijateljica Nina Mia Čikeš. Ona mi je dodijelila tu obitelj koja je doputovala iz Odese. Predivni i dragi ljudi, došli su u jednom autu s dvogodišnjim Artonom. Jako dobro govore engleski i lako su se snašli ovdje. Iako su puni riječi hvale za Hrvate, stvarno nas osjećaju kao bratski narod koji ih je primio širom otvorenih ruku i srca, sanjaju o povratku kući. Kao i svi izbjeglice, pretpostavljam. Samo da ova grozota što prije prođe, strašno je čitati te vijesti. Pomozimo kako god možemo.

[jcfields] => Array ( ) [event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
RTL PRESS RTL PRESS RTL PRESS RTL PRESS RTL PRESS RTL PRESS RTL PRESS RTL PRESS
RTL PRESS

Ida Prester

RTL PRESS

Žiri 'Masked Singera'

RTL PRESS

Poznajem Antoniju otprije i jako je volim, a Borka i Enisa sam tek upoznala
 

RTL PRESS

Ida Prester
 

RTL PRESS

Borko, Ida, Antonija i Enis
 

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/scena/showbiz/ovaj-show-ne-trpi-ozbiljnost-komunikaciju-u-rukavicama-i-kalkulacije-kaze-ida-prester-kojoj-je-taktika-sto-ti-padne-na-pamet-to-bubnes-1183461 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=80df206bd148cf442f0dc2674f8e214b61335bca [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Ovaj+show+ne+trpi+ozbiljnost%2C+komunikaciju+u+rukavicama+i+kalkulacije%2C+ka%C5%BEe+Ida+Prester+kojoj+je+%E2%80%98taktika%E2%80%98+-+%C5%A1to+ti+padne+na+pamet+-+to+bubne%C5%A1&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fscena%2Fshowbiz%2Fovaj-show-ne-trpi-ozbiljnost-komunikaciju-u-rukavicama-i-kalkulacije-kaze-ida-prester-kojoj-je-taktika-sto-ti-padne-na-pamet-to-bubnes-1183461 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fscena%2Fshowbiz%2Fovaj-show-ne-trpi-ozbiljnost-komunikaciju-u-rukavicama-i-kalkulacije-kaze-ida-prester-kojoj-je-taktika-sto-ti-padne-na-pamet-to-bubnes-1183461 )
[{"id":"1","value":""},{"id":"2","value":"\u2018Masked Singer\u2018"},{"id":"10","value":""},{"id":"65","value":""},{"id":"63","value":"2"},{"id":"80","value":""},{"id":"81","value":""},{"id":"82","value":""},{"id":"83","value":""},{"id":"84","value":""},{"id":"85","value":""},{"id":"86","value":""},{"id":"88","value":""},{"id":"95","value":"0"},{"id":"105","value":""},{"id":"106","value":""},{"id":"107","value":""},{"id":"112","value":"8059"},{"id":"71","value":"2"},{"id":"78","value":"2"},{"id":"87","value":"2"},{"id":"61","value":"1"},{"id":"62","value":"1"},{"id":"64","value":"1"},{"id":"67","value":"1"},{"id":"68","value":"2"},{"id":"69","value":"1"},{"id":"70","value":"1"},{"id":"73","value":"1"},{"id":"74","value":"1"},{"id":"77","value":"1"},{"id":"79","value":"1"},{"id":"91","value":"1"},{"id":"92","value":"1"},{"id":"93","value":"1"},{"id":"94","value":"1"},{"id":"96","value":"1"},{"id":"98","value":"1"}]
StoryEditorOCM
Showbiz‘Masked Singer‘

Ovaj show ne trpi ozbiljnost, komunikaciju u rukavicama i kalkulacije, kaže Ida Prester kojoj je ‘taktika‘ - što ti padne na pamet - to bubneš

Piše Marija Vuković
12. travnja 2022. - 07:30

Svestrana Ida Prester ponovno se vratila na male ekrane, ova pjevačica i voditeljica dio je nove RTL-ove zabavne uzdanice "Masked Singer". Riječ je o konceptu dosad neviđenom na ovim prostorima, koji je u inozemstvu iznimno gledan, pa tako nije čudno da se uskoro našao i na našem tržištu. Skupina detektiva predvođena voditeljicom, svima omiljenom Antonijom Blaće, pokušava otkriti identitet čak 12 maskiranih pjevača koji o sebi ne otkrivaju mnogo.

Idi moramo poručiti kako se u ovom projektu izvrsno snašla jer je već u prvoj epizodi pogodila tko se nalazi iza maske profesora Baltazara. Postojanje neke taktike nam je negirala, ali je zato dodala kako se na snimanju odlično zabavlja cijeli tim, što prenose i na male ekrane, a u konceptu koji, kako sama kaže, "ne trpi...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. svibanj 2024 13:02