stdClass Object ( [id] => 1083027 [title] => Odjeci bombastičnog intervjua: ovo je priča o Piersu Morganu, čovjeku koji je bio prisiljen dati otkaz jer se odbio ispričati Meghan Markle [alias] => odjeci-bombasticnog-intervjua-ovo-je-prica-o-piersu-morganu-covjeku-koji-je-bio-prisiljen-dati-otkaz-jer-se-odbio-ispricati-meghan-markle [catid] => 262 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Piers Morgan dao je otkaz britanskoj TV mreži ITV na kojoj je radio kao voditelj jutarnjeg programa 'Good Morning Britain', odbivši se ispričati vojvotkinji od Sussexa Meghan Markle zbog svojih komentara, no čitava karijera ovog poznatog engleskog novinara i televizijskog lica, nakladnika i autora knjiga, dokaz je da se on u ovome medijskom skandalu teško može nazvati "žrtvom".

On u skandalima pliva kao riba u vodi, a ne treba brinuti ni da će ostati bez posla, upravo suprotno, nerijetko je prelazio iz jednog angažmana u drugi praćen "barufama" u javnosti.

Cijeli svoj profesionalni život posvetio je celebrityijima i dizao tiraže i gledanost pikanterijama iz njihova života u britanskim tabloidima i televizijskim emisijama, a zbog svojih kontroverznih načina na koji je dolazio do informacija o njihovim privatnim životima bio je prijavljivan i saslušavan u ozbiljnim istragama.

---

image

 
Geoff Pugh
---

Izvanredno uspješan, on je najčistiji primjerak onoga što se zove tabloidnim novinarstvom, žutom štampom, koje zadaje velike glavobolje poznatim osobama u pokušaju zaštite privatnosti, a ne treba sumnjati i pripadnicima britanske kraljevske loze.

Njegov nesnošljivi odnos prema Meghan Markle nije nepoznat, s njom je kratko bio i prijatelj ali ga je ona "otkantala" u ranoj fazi njene veze sa princem Harryjem, sam je ispričao.

Od tada je redoviti kritičar ovoga mladog para, tvrdeći da su licemjeri a da je ona "social climber". Kad se par udaljio od službenih kraljevskih dužnosti početkom 2020. godine, Morgan ih je opisao kao "dva najrazmaženija derišta u povijesti". Dodao je potom: "Iznenađen sam, trebalo joj je toliko vremena da natjera Harryja da ostavi svoju obitelj, monarhiju, vojsku i svoju zemlju. Kakav posao."

Britanska komičarka Gina Yashere na twitteru ga je optužila za "konstantno rasističko zlostavljanje" koje umata u kritiku vojvotkinje, a kasnije je o rasističkom ponašaju prema vojvotkinji govorila u njegovoj emisiji spisateljica Afua Hirsh. Nakon toga intervjua skupina od sto afičko-karipskih žena zagovarala oglašivački bojkot emisije.

Prošle godine je pak na provokaciju jedne novinarke The Sunday Timesa da se osvetio Meghan Markle i da je "otišao predaleko" u svom kritiziranju rekao: "Mislim da je to sasvim poštena kritika. Vjerojatno nije pametno ako ste kolumnist da stvari postanu previše osobne. Jesam li otišao malo predaleko? Vjerojatno."

Ofcom, britanski medijski regulator, zaprimio je preko 40 tisuća pritužbi gledatelja zbog komentiranja Meghan Markle, a pritužbe na Morganov rad ovom su uredu stizale u tisućama od kada je u toj jutarnjoj emisiji.

Prošle godine Morgan je optužen za rasizam, zbog izrugivanja kineskom jeziku u oglasu za kineske mliječne proizvode, a pretprošle godine je rekao da je "osobno prilično zadovoljan" činjenicom da je dobio najviše pritužbi u 2109. godini, zbog komentara oko teme rodne neutralnosti.

Godine 2015. je kritiziran jer se smijao dok je njegov gost opetovano koristio riječ 'jebeni' uživo u eteru. A 2016. godine prigovori su bili u vezi s komentarima koje je Morgan dao tijekom intervjua s kršćanskim sucem o homoseksualnim brakovima - gledatelji su ga prijavili zbog aluzije da su kršćani homofobni.

No, mimo toga izazivao je gnjev čitavog niza javnih osoba, a svađe s njima su punile stupce i podizale gledanost kod uvijek gladne publike. TV novinar Jeremy Clarkson ga je zalio vodom, a potom i tri puta udario na dodjeli nagrada British Press, glumac Ewan McGregor mu je otkazao gostovanje nakon što je Ženski marš u Washingtonu, dan nakon Trumpove inauguracije, nazvao "bijesnim feministkinjama". Britanski novinar i satiričar Ian David Hislop optuživao ga je u dugoj i medijski praćenoj svađi da ga uhodi, nadgleda njegovu kuću i plaća 50 funti za informacije o njegovu privatnom životu...

Piers Morgan je započeo karijeru 1989. godine kao pisac i urednik nekoliko britanskih tabloida, uključujući The Sun, News of the World i Daily Mirror.

Počeo je u rubrici show biznisa "Bizarno". Iako nije bio ljubitelj zabavne glazbe, vješt u samopromociji ubrzo je postao stalni kolumnist. "Postao sam prijatelj zvijezda, razuzdani egomanijak, koji se cijelo vrijeme slika sa poznatim ljudima - Madonnom, Stalloneom, Bowiejem, Paulom McCartneyem, stotinama njih. Bilo je besramno, - rekao je poslije.

U dobi od 29 godina, Rupert Murdoch imenovao ga je urednikom News of the World, što ga je učinilo najmlađim urednikom britanskih nacionalnih novina u posljednjih pola stoljeća.

---

image
Michael Melia
---

To su bile tjedne tabloidne novine, s vijestima koncentriranim na slavne osobe, tračeve, seksualne skandale, drogiranje i kriminalne radnje celebrityija, a za dobivanje informacija koristili su se prikriveni novinari, insajderi, plaćenici za videa i fotografije, prisluškivalo se telefone u policijskim istragama. Morgan je napustio ovo mjesto nedugo nakon što je objavio fotografije supruge jednog grofa kako napušta kliniku za bolesti ovisnosti.

Otišao je u uredništvo Daily Mirrora. Kao glavni urednik bio je prisiljen ispričati se na TV zbog neprimjerenog naslova prije nego što je Engleska u polufinalu Europskog nogometnog prvenstva '96. igrala s Njemcima. List je bio umiješan u skandal s prisluškivanjem telefona i pod "istragom Leveson". Morgan je smijenjen s mjesta urednika nakon afere oko korištenja lažnih fotografija sa zlostavljanjem iračkih zatvorenika.

Morganova karijera na TV počela je s BBC-ijem, sa serijom o slavi i načinu na koji slavne osobe tretiraju moderni mediji.

Tijekom 2006. i 2007. godine bio je sudac u TV emisiji America's Got Talent, pa Britania Got Talent na ITV-u, a 2008. potpisao je s njima dvogodišnji ugovor "golden handcuffs","zlatne lisice", koji navodno vrijedi 2 milijuna funti godišnje. Radi se o ugovoru koji se daje specijalno važnim zaposlenicima, sa posebnim beneficijama i penalima ukoliko se prekine.

U studenom 2015. postaje suvoditelj Good Morning Britain, a kolegica Sussana Reid se često sukobljavala s njim govoreći: "Ne možete a da ne krenete u bitku s njim svako jutro".

Morgan je bio pobjednik američke verzije The Apprentice u 2008. godini, reallity showa koga je vodio Donald Trump, prikupio je znatno više novca od svih ostalih natjecatelja zajedno. Morgana je Trump u finalu nazvao "nemilosrdnim, arogantnim, zlim i nepristojnim".

Piers Morgan izjašnjava se kao katolik koji vjeruje u zagrobni život, ali ne ide na ispovijed jer bi "trajala predugo". Politički, izjašanjava se kao pristaša Konzervativne stranke. Druga supruga mu je novinarka Celija Walden, kći bivšeg konzervativnog zastupnika Georgea Waldena. Ima četvero djece u dva braka.

[video] => [gallery] => [extra_fields] => [{"id":"1","value":""},{"id":"2","value":"VELIKI PORTRET"},{"id":"4","value":""},{"id":"5","value":""},{"id":"6","value":""},{"id":"8","value":"1"},{"id":"11","value":"1"},{"id":"12","value":"1"},{"id":"13","value":"1"},{"id":"65","value":""},{"id":"21","value":"1"},{"id":"63","value":"2"},{"id":"80","value":""},{"id":"81","value":""},{"id":"82","value":""},{"id":"83","value":""},{"id":"84","value":""},{"id":"85","value":""},{"id":"86","value":""},{"id":"88","value":""},{"id":"95","value":"0"},{"id":"78","value":"2"},{"id":"61","value":"1"},{"id":"62","value":"1"},{"id":"64","value":"1"},{"id":"67","value":"1"},{"id":"68","value":"2"},{"id":"69","value":"1"},{"id":"70","value":"1"},{"id":"71","value":"1"},{"id":"73","value":"1"},{"id":"74","value":"1"},{"id":"77","value":"1"},{"id":"79","value":"1"},{"id":"87","value":"1"},{"id":"91","value":"1"},{"id":"92","value":"1"},{"id":"93","value":"1"},{"id":"94","value":"1"},{"id":"96","value":"1"}] [extra_fields_search] => VELIKI PORTRET 1 1 1 1 1 2 0 2 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 [created] => 2021-03-10 14:38:05 [created_by] => 3139 [created_by_alias] => Jasenka Leskur [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2021-03-10 14:56:41 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2021-03-10 14:56:41 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 1509 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 262 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovija događanja i savjeti iz svijeta showbiznisa. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, savjeti, showbiz, trend, društvena mreža, život, zdravlje, moda, ljepota, putovanja, tehnologija, gastro, dom, obitelj, karijera, viral [secure] => 0 [obituaries_portal] => 0 [page_title] => Showbiz [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 0 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 0 [itemRelatedLimit] => 5 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 0 [itemRelatedImageSize] => 0 [itemRelatedIntrotext] => 1 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 0 [itemRelatedImageGallery] => 0 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => {"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/images\/slike\/2021\/03\/10\/17123384.jpg","\/images\/slike\/2021\/03\/10\/17126538.jpg","\/images\/slike\/2021\/03\/10\/17126540.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["Valerie Macon","Michael Melia","Geoff Pugh"],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["","","
\n\u00a0"],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1920x1280","hd_17123384_1920.jpg":"1920x1080","k_17123384_1280.jpg":"1280x1280","k_17123384_1024.jpg":"1024x1024","k_17123384_640.jpg":"640x640","k_17123384_480.jpg":"480x480","k_17123384_340.jpg":"340x340","k_17123384_220.jpg":"220x220","o_17123384_1280.jpg":"1280x853","o_17123384_1024.jpg":"1024x682","o_17123384_640.jpg":"640x426","o_17123384_480.jpg":"480x320","o_17123384_340.jpg":"340x226","o_17123384_220.jpg":"220x146","h_17123384_1280.jpg":"1280x854","h_17123384_1024.jpg":"1024x683","h_17123384_640.jpg":"640x427","h_17123384_480.jpg":"480x320","h_17123384_340.jpg":"340x227","h_17123384_220.jpg":"220x147","pp_17123384_1280.jpg":"1006x1280","pp_17123384_1024.jpg":"805x1024","pp_17123384_640.jpg":"503x640","pp_17123384_480.jpg":"377x480","pp_17123384_340.jpg":"267x340","pp_17123384_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x2822","hd_17126538_1920.jpg":"1920x1080","k_17126538_1280.jpg":"1280x1280","k_17126538_1024.jpg":"1024x1024","k_17126538_640.jpg":"640x640","k_17126538_480.jpg":"480x480","k_17126538_340.jpg":"340x340","k_17126538_220.jpg":"220x220","o_17126538_1280.jpg":"1280x1881","o_17126538_1024.jpg":"1024x1505","o_17126538_640.jpg":"640x940","o_17126538_480.jpg":"480x705","o_17126538_340.jpg":"340x499","o_17126538_220.jpg":"220x323","h_17126538_1280.jpg":"1280x854","h_17126538_1024.jpg":"1024x683","h_17126538_640.jpg":"640x427","h_17126538_480.jpg":"480x320","h_17126538_340.jpg":"340x227","h_17126538_220.jpg":"220x147","pp_17126538_1280.jpg":"1006x1280","pp_17126538_1024.jpg":"805x1024","pp_17126538_640.jpg":"503x640","pp_17126538_480.jpg":"377x480","pp_17126538_340.jpg":"267x340","pp_17126538_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1224","hd_17126540_1920.jpg":"1920x1080","k_17126540_1280.jpg":"1280x1280","k_17126540_1024.jpg":"1024x1024","k_17126540_640.jpg":"640x640","k_17126540_480.jpg":"480x480","k_17126540_340.jpg":"340x340","k_17126540_220.jpg":"220x220","o_17126540_1280.jpg":"1280x816","o_17126540_1024.jpg":"1024x652","o_17126540_640.jpg":"640x408","o_17126540_480.jpg":"480x306","o_17126540_340.jpg":"340x216","o_17126540_220.jpg":"220x140","h_17126540_1280.jpg":"1280x854","h_17126540_1024.jpg":"1024x683","h_17126540_640.jpg":"640x427","h_17126540_480.jpg":"480x320","h_17126540_340.jpg":"340x227","h_17126540_220.jpg":"220x147","pp_17126540_1280.jpg":"1006x1280","pp_17126540_1024.jpg":"805x1024","pp_17126540_640.jpg":"503x640","pp_17126540_480.jpg":"377x480","pp_17126540_340.jpg":"267x340","pp_17126540_220.jpg":"173x220"}]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 100 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 262 [name] => Showbiz [alias] => showbiz [description] => [parent] => 477 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 1 [params] => {"inheritFrom":"0","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 38 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 3 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 7914076 Threads: 5 Questions: 1584675552 Slow queries: 4838095 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 112142158 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 32 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front03 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => SELECT id, value, type FROM #__ocm_extra_fields ef WHERE ef.published = 1 [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /scena/showbiz ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 262 [name] => Showbiz [alias] => showbiz [parent] => 477 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /scena/showbiz ) ) [link] => /scena/showbiz/odjeci-bombasticnog-intervjua-ovo-je-prica-o-piersu-morganu-covjeku-koji-je-bio-prisiljen-dati-otkaz-jer-se-odbio-ispricati-meghan-markle-1083027 [printLink] => /scena/showbiz/odjeci-bombasticnog-intervjua-ovo-je-prica-o-piersu-morganu-covjeku-koji-je-bio-prisiljen-dati-otkaz-jer-se-odbio-ispricati-meghan-markle-1083027?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 385454 [name] => piers morgan [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => piers-morgan [link] => /tag/piers-morgan ) [1] => stdClass Object ( [id] => 390195 [name] => Meghan Markle [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => meghan-markle [link] => /tag/meghan-markle ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Odjeci bombastičnog intervjua: ovo je priča o Piersu Morganu, čovjeku koji je bio prisiljen dati otkaz jer se odbio ispričati Meghan Markle [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => 3139 [name] => Jasenka Leskur [username] => jasenka-leskur [email] => jasenka-leskur-stani-i@sd.hr [password] => $2y$10$yxLU5zfSBkK9E0Dw/xQ.FuGfjyguFIugXyk4eWGb5x2bk/KEJ9mPq [password_clear] => [block] => 0 [sendEmail] => 0 [registerDate] => 2023-10-13 14:31:49 [lastvisitDate] => 0000-00-00 00:00:00 [activation] => [params] => {"admin_style":"","admin_language":"","language":"","editor":"","timezone":""} [groups] => Array ( [2] => 2 ) [guest] => 0 [lastResetTime] => 0000-00-00 00:00:00 [resetCount] => 0 [requireReset] => 0 [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [admin_style] => [admin_language] => [language] => [editor] => [timezone] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [otpKey] => [otep] => [link] => /autor/jasenka-leskur-3139 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1657 [gender] => m [description] => [image] => [url] => [group] => 1 [plugins] => ) [avatar] => https://secure.gravatar.com/avatar/edc0bc8cf76440b4ed51e0a3a7473ef9?s=100&default=https%3A%2F%2Ff03.slobodnadalmacija.hr%2Fcomponents%2Fcom_ocm%2Fimages%2Fplaceholder%2Fuser.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/03/10/17123384.jpg [galleryCount] => 3 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => Valerie Macon [mainImageDesc] => [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/03/10/17123384.jpg [title] => Valerie Macon ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/03/10/17126538.jpg [title] => Michael Melia ) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/03/10/17126540.jpg [title] => Geoff Pugh
 
) ) [bgPosition] => [videoType] => allvideos [text] => {OCMSplitter}

Piers Morgan dao je otkaz britanskoj TV mreži ITV na kojoj je radio kao voditelj jutarnjeg programa 'Good Morning Britain', odbivši se ispričati vojvotkinji od Sussexa Meghan Markle zbog svojih komentara, no čitava karijera ovog poznatog engleskog novinara i televizijskog lica, nakladnika i autora knjiga, dokaz je da se on u ovome medijskom skandalu teško može nazvati "žrtvom".

On u skandalima pliva kao riba u vodi, a ne treba brinuti ni da će ostati bez posla, upravo suprotno, nerijetko je prelazio iz jednog angažmana u drugi praćen "barufama" u javnosti.

Cijeli svoj profesionalni život posvetio je celebrityijima i dizao tiraže i gledanost pikanterijama iz njihova života u britanskim tabloidima i televizijskim emisijama, a zbog svojih kontroverznih načina na koji je dolazio do informacija o njihovim privatnim životima bio je prijavljivan i saslušavan u ozbiljnim istragama.

---

image

 
Geoff Pugh
---

Izvanredno uspješan, on je najčistiji primjerak onoga što se zove tabloidnim novinarstvom, žutom štampom, koje zadaje velike glavobolje poznatim osobama u pokušaju zaštite privatnosti, a ne treba sumnjati i pripadnicima britanske kraljevske loze.

Njegov nesnošljivi odnos prema Meghan Markle nije nepoznat, s njom je kratko bio i prijatelj ali ga je ona "otkantala" u ranoj fazi njene veze sa princem Harryjem, sam je ispričao.

Od tada je redoviti kritičar ovoga mladog para, tvrdeći da su licemjeri a da je ona "social climber". Kad se par udaljio od službenih kraljevskih dužnosti početkom 2020. godine, Morgan ih je opisao kao "dva najrazmaženija derišta u povijesti". Dodao je potom: "Iznenađen sam, trebalo joj je toliko vremena da natjera Harryja da ostavi svoju obitelj, monarhiju, vojsku i svoju zemlju. Kakav posao."

Britanska komičarka Gina Yashere na twitteru ga je optužila za "konstantno rasističko zlostavljanje" koje umata u kritiku vojvotkinje, a kasnije je o rasističkom ponašaju prema vojvotkinji govorila u njegovoj emisiji spisateljica Afua Hirsh. Nakon toga intervjua skupina od sto afičko-karipskih žena zagovarala oglašivački bojkot emisije.

Prošle godine je pak na provokaciju jedne novinarke The Sunday Timesa da se osvetio Meghan Markle i da je "otišao predaleko" u svom kritiziranju rekao: "Mislim da je to sasvim poštena kritika. Vjerojatno nije pametno ako ste kolumnist da stvari postanu previše osobne. Jesam li otišao malo predaleko? Vjerojatno."

Ofcom, britanski medijski regulator, zaprimio je preko 40 tisuća pritužbi gledatelja zbog komentiranja Meghan Markle, a pritužbe na Morganov rad ovom su uredu stizale u tisućama od kada je u toj jutarnjoj emisiji.

Prošle godine Morgan je optužen za rasizam, zbog izrugivanja kineskom jeziku u oglasu za kineske mliječne proizvode, a pretprošle godine je rekao da je "osobno prilično zadovoljan" činjenicom da je dobio najviše pritužbi u 2109. godini, zbog komentara oko teme rodne neutralnosti.

Godine 2015. je kritiziran jer se smijao dok je njegov gost opetovano koristio riječ 'jebeni' uživo u eteru. A 2016. godine prigovori su bili u vezi s komentarima koje je Morgan dao tijekom intervjua s kršćanskim sucem o homoseksualnim brakovima - gledatelji su ga prijavili zbog aluzije da su kršćani homofobni.

No, mimo toga izazivao je gnjev čitavog niza javnih osoba, a svađe s njima su punile stupce i podizale gledanost kod uvijek gladne publike. TV novinar Jeremy Clarkson ga je zalio vodom, a potom i tri puta udario na dodjeli nagrada British Press, glumac Ewan McGregor mu je otkazao gostovanje nakon što je Ženski marš u Washingtonu, dan nakon Trumpove inauguracije, nazvao "bijesnim feministkinjama". Britanski novinar i satiričar Ian David Hislop optuživao ga je u dugoj i medijski praćenoj svađi da ga uhodi, nadgleda njegovu kuću i plaća 50 funti za informacije o njegovu privatnom životu...

Piers Morgan je započeo karijeru 1989. godine kao pisac i urednik nekoliko britanskih tabloida, uključujući The Sun, News of the World i Daily Mirror.

Počeo je u rubrici show biznisa "Bizarno". Iako nije bio ljubitelj zabavne glazbe, vješt u samopromociji ubrzo je postao stalni kolumnist. "Postao sam prijatelj zvijezda, razuzdani egomanijak, koji se cijelo vrijeme slika sa poznatim ljudima - Madonnom, Stalloneom, Bowiejem, Paulom McCartneyem, stotinama njih. Bilo je besramno, - rekao je poslije.

U dobi od 29 godina, Rupert Murdoch imenovao ga je urednikom News of the World, što ga je učinilo najmlađim urednikom britanskih nacionalnih novina u posljednjih pola stoljeća.

---

image
Michael Melia
---

To su bile tjedne tabloidne novine, s vijestima koncentriranim na slavne osobe, tračeve, seksualne skandale, drogiranje i kriminalne radnje celebrityija, a za dobivanje informacija koristili su se prikriveni novinari, insajderi, plaćenici za videa i fotografije, prisluškivalo se telefone u policijskim istragama. Morgan je napustio ovo mjesto nedugo nakon što je objavio fotografije supruge jednog grofa kako napušta kliniku za bolesti ovisnosti.

Otišao je u uredništvo Daily Mirrora. Kao glavni urednik bio je prisiljen ispričati se na TV zbog neprimjerenog naslova prije nego što je Engleska u polufinalu Europskog nogometnog prvenstva '96. igrala s Njemcima. List je bio umiješan u skandal s prisluškivanjem telefona i pod "istragom Leveson". Morgan je smijenjen s mjesta urednika nakon afere oko korištenja lažnih fotografija sa zlostavljanjem iračkih zatvorenika.

Morganova karijera na TV počela je s BBC-ijem, sa serijom o slavi i načinu na koji slavne osobe tretiraju moderni mediji.

Tijekom 2006. i 2007. godine bio je sudac u TV emisiji America's Got Talent, pa Britania Got Talent na ITV-u, a 2008. potpisao je s njima dvogodišnji ugovor "golden handcuffs","zlatne lisice", koji navodno vrijedi 2 milijuna funti godišnje. Radi se o ugovoru koji se daje specijalno važnim zaposlenicima, sa posebnim beneficijama i penalima ukoliko se prekine.

U studenom 2015. postaje suvoditelj Good Morning Britain, a kolegica Sussana Reid se često sukobljavala s njim govoreći: "Ne možete a da ne krenete u bitku s njim svako jutro".

Morgan je bio pobjednik američke verzije The Apprentice u 2008. godini, reallity showa koga je vodio Donald Trump, prikupio je znatno više novca od svih ostalih natjecatelja zajedno. Morgana je Trump u finalu nazvao "nemilosrdnim, arogantnim, zlim i nepristojnim".

Piers Morgan izjašnjava se kao katolik koji vjeruje u zagrobni život, ali ne ide na ispovijed jer bi "trajala predugo". Politički, izjašanjava se kao pristaša Konzervativne stranke. Druga supruga mu je novinarka Celija Walden, kći bivšeg konzervativnog zastupnika Georgea Waldena. Ima četvero djece u dva braka.

[jcfields] => Array ( ) [event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
Valerie Macon Michael Melia Geoff Pugh
[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/scena/showbiz/odjeci-bombasticnog-intervjua-ovo-je-prica-o-piersu-morganu-covjeku-koji-je-bio-prisiljen-dati-otkaz-jer-se-odbio-ispricati-meghan-markle-1083027 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=c2baa75c104444c7d4be89232c052cd2b19042e3 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Odjeci+bombasti%C4%8Dnog+intervjua%3A+ovo+je+pri%C4%8Da+o+Piersu+Morganu%2C+%C4%8Dovjeku+koji+je+bio+prisiljen+dati+otkaz+jer+se+odbio+ispri%C4%8Dati+Meghan+Markle&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fscena%2Fshowbiz%2Fodjeci-bombasticnog-intervjua-ovo-je-prica-o-piersu-morganu-covjeku-koji-je-bio-prisiljen-dati-otkaz-jer-se-odbio-ispricati-meghan-markle-1083027 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fscena%2Fshowbiz%2Fodjeci-bombasticnog-intervjua-ovo-je-prica-o-piersu-morganu-covjeku-koji-je-bio-prisiljen-dati-otkaz-jer-se-odbio-ispricati-meghan-markle-1083027 )
[{"id":"1","value":""},{"id":"2","value":"VELIKI PORTRET"},{"id":"4","value":""},{"id":"5","value":""},{"id":"6","value":""},{"id":"8","value":"1"},{"id":"11","value":"1"},{"id":"12","value":"1"},{"id":"13","value":"1"},{"id":"65","value":""},{"id":"21","value":"1"},{"id":"63","value":"2"},{"id":"80","value":""},{"id":"81","value":""},{"id":"82","value":""},{"id":"83","value":""},{"id":"84","value":""},{"id":"85","value":""},{"id":"86","value":""},{"id":"88","value":""},{"id":"95","value":"0"},{"id":"78","value":"2"},{"id":"61","value":"1"},{"id":"62","value":"1"},{"id":"64","value":"1"},{"id":"67","value":"1"},{"id":"68","value":"2"},{"id":"69","value":"1"},{"id":"70","value":"1"},{"id":"71","value":"1"},{"id":"73","value":"1"},{"id":"74","value":"1"},{"id":"77","value":"1"},{"id":"79","value":"1"},{"id":"87","value":"1"},{"id":"91","value":"1"},{"id":"92","value":"1"},{"id":"93","value":"1"},{"id":"94","value":"1"},{"id":"96","value":"1"}]
StoryEditorOCM
ShowbizVELIKI PORTRET

Odjeci bombastičnog intervjua: ovo je priča o Piersu Morganu, čovjeku koji je bio prisiljen dati otkaz jer se odbio ispričati Meghan Markle

Piše Jasenka Leskur
10. ožujka 2021. - 15:56

Piers Morgan dao je otkaz britanskoj TV mreži ITV na kojoj je radio kao voditelj jutarnjeg programa 'Good Morning Britain', odbivši se ispričati vojvotkinji od Sussexa Meghan Markle zbog svojih komentara, no čitava karijera ovog poznatog engleskog novinara i televizijskog lica, nakladnika i autora knjiga, dokaz je da se on u ovome medijskom skandalu teško može nazvati "žrtvom".

On u skandalima pliva kao riba u vodi, a ne treba brinuti ni da će ostati bez posla, upravo suprotno, nerijetko je prelazio iz jednog angažmana u drugi praćen "barufama" u javnosti.

Cijeli svoj profesionalni život posvetio je celebrityijima i dizao tiraže i gledanost pikanterijama iz njihova života u britanskim tabloidima i televizijskim emisijama, a zbog svojih kontroverznih načina na koji je...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. svibanj 2024 23:36