StoryEditorOCM
Showbizvelikom čoviku

Ne ulicu, ne trg... Evo kako bi se mogla odati počast Oliveru: ‘Kontaktirali smo obitelj, složili su se‘

Piše SCENA SD
23. veljače 2024. - 22:02

Prijatelji i kolege Olivera Dragojevića nisu dopustili da sjene sjetne melodije zamrače njegovo naslijeđe. Umjesto da puste tugu da preplavi njihova srca, oni su se udružili u ljubavi prema legendarnom pjevaču kako bi osigurali da njegova prisutnost živi i dalje, na način koji će obogatiti i pomladiti duhove svih koji su bili dirnuti njegovim glasom.

Jadro-linija, nacionalni brodar, postao je sudionik ove tople geste. Molba je stigla, ne samo kao zahtjev, već kao nježan podsjetnik na veličinu čovjeka koji je svojim pjesmama obasjavao duše diljem regije. Trajekt koji će povezati Split i Vela Luku nije samo običan prijevoznički brod - postat će nosilac imena koje simbolizira ljubav prema glazbi i krajoliku koje je oblikovalo Oliverovu umjetnost.

‘‘Oliver je bio morski vuk čija je duša pronalazila mir na otoku. Njegova pjesma bila je poput vjetra što nosi miris soli i slobode. Sada, dok se naša zemlja sprema za novo ljeto, predlažemo da se sjećanje na njega ne zaustavi samo na nazivu trajekta. Želimo stvoriti kutak na tom brodu koji će svima podsjećati na raskoš njegovog glasa i nasljeđa koje je ostavio iza sebe.‘‘ - riječi su koje odzvanjaju iz udruge HGU Split.

image
Mario Todorić/

Ova inicijativa nije samo gesta ljubavi prema Oliveru, već je i poziv svima nama da se prisjetimo i proslavimo život onog koji je svojim talentom obasjavao i grijao srca. Ideja o pretvaranju trajekta u svojevrsni "muzej Olivera" ili mjesto gdje će se održavati "Oliverovi dani" u Vela Luci zvuči kao nešto što bi svaki zaljubljenik u njegovu glazbu mogao samo sanjati.

Dok prolaznici izražavaju svoju podršku, sjetimo se da je Oliver Dragojević bio više od pukog pjevača. Bio je simbol ljubavi, zajedništva i autentične hrvatske duše. Neka ovaj trajekt ne bude samo sredstvo prijevoza, već plutajuća bista koja će nas podsjećati na ljepotu i snagu glazbe koja premošćuje granice i spaja srca. Neka Oliverovo ime zauvijek plovi na valovima Jadranskog mora, ostavljajući trag ljubavi i inspiracije u svojoj putanji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 23:49