StoryEditorOCM
ShowbizEPILOG DRAME

Našeg poznatog glumca, zvijezdu ‘Larinog izbora‘ osudili zbog prijetnji bivšoj supruzi, voditeljici ‘Red Carpeta‘

Piše Ivana Prgomet
24. listopada 2023. - 13:48

Na oglasnoj ploči Kaznenog suda u Zagrebu osvanulo je rješenje o obvezi plaćanja troškova sudskog postupka koji se vodio protiv zvijezde “Larinog izbora” Frane Perišina. Dubrovački glumac dužan je bivšoj supruzi, voditeljici nekadašnje showbiz emisije “Red Carpet” koja se emitirala na Novoj TV Marti Žeguri isplatiti troškove sudskog postupka.

Iz rješenja je vidljivo da je zagrebačko Općinsko kazneno državno odvjetništvo u svibnju 2016. podiglo optužnicu protiv Perišina zbog prijetnje, nametljivog ponašanja i nedozvoljene upotrebe osobnih podataka.

U međuvremenu tužitelj je odustao od kaznenog progona za nametljivo ponašanje, a potom je i odvjetništvo odustalo od kaznenog progona za nametljivo ponašanje jer su smatrali da se radi o kaznenom djelu sramoćenja.

Potvrđenom presudom zagrebačkog Županijskog suda iz rujna 2018. Perišin je zbog prijetnje osuđen na godinu dana zatvora uvjetno uz rok kušnje od tri godine. Presudom je određeno i da Perišin nadoknadi troškove odvjetnika oštećenima, među kojima su njegova bivša supruga Marta Žegura i još troje ljudi, a u iznosu od 14.687,50 kuna.

image

 Frano Perišin

Ranko Suvar/Cropix/Cropix

Kazneni sud u Zagrebu odlučio je da je zahtjev za naknadu troškova u tom iznosu djelomično osnovan. “Na ime zastupanja oštećenih polovinu iznosa u visini od 2.968,75 kuna/394,02 eura ima platiti okrivljeni Frane Perišin i to u roku od 15 (petnaest) dana po pravomoćnosti ovog rješenja na račun punomoćnika naveden u izreci ovog rješenja, a drugu polovinu ovog iznosa odnosno daljnjih 2.968,75 kuna/394,02 eura ima se isplatiti na račun punomoćnika odvjetnika Ivana Jelavića iz proračunskih sredstava po pravomoćnosti ovog rješenja također na račun punomoćnika oštećenika naveden u izreci ovog rješenja”, stoji u rješenju Kaznenog suda.

Pokušali smo kontaktirati odvjetnika Marte Žegure Ivana Jelavića, no u trenutku pisanja ovog članka nije bio dostupan za komentar.

Dubrovački glumac 2016. na Facebooku je šokirao objavom tvrdnji da mu Marta ne dopušta viđati njihovo zajedničko dijete zato što voditeljica "nije kći svojih roditelja”. Kako je rekao, Marta Žegura zamijenjena je u rodilištu, zbog čega ga je ona u konačnici tužila.

Glumac i 24 godine mlađa bivša voditeljica upoznali su se 2012. Perišin je izjavljivao kako je odmah znao da će Marta biti majka njegova djeteta, kojeg su dobili 2013. No već iduće godine su prekinuli. Pokušavali su spasiti vezu, no u ljeto 2015. Perišin je izjavio da je veza definitivno gotova.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. travanj 2024 10:11