StoryEditorOCM
ShowbizRAZUMLJIV RAZLOG

Mark Ruffalo čekao je tjednima da kaže svojoj ženi o dijagnozi tumora na mozgu, bila je u devetom mjesecu trudnoće

Piše SCENA SD
24. siječnja 2024. - 18:18

Američki glumac Mark Ruffalo (56) trebao se suočiti s jednim od najsretnijih trenutaka u svom životu 2001. godine: on i njegova supruga Sunrise Coigney očekivali su svoje prvo dijete. Ali onda mu se život okrenuo naglavačke kada je jedne noći sanjao da ima tumor, otkrila je zvijezda u podcastu SmartLess koji vode Jason Bateman, Sean HayesWill Arnett.

"Probudio sam se oko tri noću, nikada prije nisam imao tako čudan san. To uopće nije bio glas, to je bila čista svijest. ‘Imate tumor na mozgu i morate se odmah nositi s tim‘", prisjetio se slavni glumac. Nije imao drugih simptoma osim infekcije uha, ali je odlučio otići liječniku.

image

Mark Ruffalo

Michael Tran/Afp

 "Znao sam da je to čisto ludilo, što sam rekao medicinskoj sestri, a ona me utješila: ‘Naručit ću te za CAT skeniranje i uskoro ćemo ti pokazati koliko si lud‘. Zatim me istog dana nazvala u neurološku ordinaciju, gdje sam čekao dok sam šaputao s liječnikom u susjednoj sobi. Naknadno je ušla poput zombija i rekla: ‘Imaš masu iza lijevog uha veličine loptice za golf, još ne znamo o čemu se radi, biopsija će to pokazati‘. Tada 33-godišnji Ruffalo prvo se sjetio svoje supruge koja ga je čekala kod kuće i to u devetom mjesecu trudnoće.

Na početku glumac nije želio reći svojoj supruzi Sunrise za biopsiju. "Imala je sve isplanirano oko rođenja, vježbala je jogu svaki dan, naručili smo hidromasažnu kadu. Bilo je to kao vjenčanje za nju, znaš? Kao svoje krštenje, ako hoćete", prisjetio se Ruffalo vremena prije rođenja prvog djeteta. 

image

Mark Ruffalo

Michael Tran/Afp

"Jednostavno to ne bih mogao. Sve se već vrtjelo oko mene, moje karijere i to je bio njezin trenutak", objasnio je razlog zašto je odlučio šutjeti. Prije dvadeset godina on i njegov liječnik odlučili su se dogovoriti o tijeku liječenja tjedan dana nakon rođenja djeteta – sina Keena, koji danas ima 22 godine.

Mark je  čekao da mu žena rodi. Za sastanak s neurologom i dijagnozi, supruzi  je rekao samo noć prije. "Isprva je, naravno, mislila da se još uvijek šalim. Onda je odjednom zaplakala i rekla: ‘Uvijek sam znala da ćeš umrijeti mlad‘.

image

Sunrise Coigney i suprug Mark Ruffalo 

Angela Weiss/Afp

Sljedećeg dana pokazalo se da je tumor na mozgu benigni, ali zbog njega je glumac ipak izgubio sluh u lijevom uhu. "Kad sam se probudio u bolnici, lijeva strana lica mi je bila potpuno ukočena. Nisam mogao zatvoriti oko ili razgovarati", rekao je glumac." Ranije su mu liječnici objansili da postoji 20 posto šanse da mu se sreže živac na lijevoj strani lica i dođe do smrti, kao i 70 posto šanse da zauvijek izgubi sluh. Potonje se dogodilo, a Mark je cijelo vrijeme pokušavao ostati optimističan.

Razgovarao je s višom silom i zamolio je da mu dopusti da bude otac svom djetetu. Nakon uspješne operacije i oporavka, život se polako vraćao na svoje mjesto. On i njegova supruga danas imaju troje djece, a u braku su gotovo 25 godina.

image

Mark Ruffalo

Robyn Beck/Afp
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 11:38