StoryEditorOCM
ShowbizU INDIJSKOM OCEANU

Malo tko zna da je Hrnić proglašen počasnim građaninom luke Bombay: ‘Jednog po jednog izvlačili smo na brod‘

Piše Mozaik SD
16. rujna 2023. - 12:51

Milo Hrnić bio je omiljeni pjevač među publiku, ali malo ljudi zna za akciju spašavanja u kojoj je sudjelovao u mladosti i zbog koje je proglašen počasnim građaninom luke Bombay.

Hrnić je po završetku srednje škole otišao ploviti. Na brod se ukrcao 1965. godine i na prvoj plovidbi suočili su se sa strašnim nevremenom, ali i izveli akciju spašavanja 20 brodolomaca. Hrnić je taj trenutak uvijek nazivao svojim najvećim dostignućem. 

- Kad sam kao pomorac u Indijskom oceanu doživio strašno nevrijeme, nakon prestanka oluje javljeno je o velikom broju ribara koji su doživjeli brodolom. U traženju uspjeli smo spasiti oko dvadeset Indijaca koji su bili vezani za neki plutajući predmet. Proveli su skoro 24 sata u moru i izgledali su očajno.

Bili su potpuno iscrpljeni i na rubu života. Cijela posada našega broda je uložila sve napore da jednog po jednog izvučemo na brod. Ponos i sreću koje sam osjetio tada još žive u meni i sada. Neopisiv je to osjećaj pomoći nekome spasiti život. Za to što smo učinili bili smo proglašeni počasnim građanima luke Bombay - kazao je jednom prilikom Hrnić. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. svibanj 2024 02:09