stdClass Object ( [id] => 1077308 [title] => Korčula, Moldavija pa Južna Amerika - to je Ribafishu plan kad završi pandemija. Namjerava napisati novu knjigu, a otkriva i planove za Valentinovo [alias] => korcula-moldavija-pa-juzna-amerika-to-je-ribafishu-plan-kad-zavrsi-pandemija-namjerava-napisati-novu-knjigu-a-otkriva-i-planove-za-valentinovo [catid] => 262 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Ribafish je olinjali hedonist, barba u pedesetima koji voli pojest, popit i nasmijavat ljude oko sebe... Ne, nisu to naše riječi, tako sebe predstavlja, malo je reći, svestrani Domagoj Jakopović Ribafish, voditelj nove sezone showa "Tri, dva, jedan – kuhaj!".
To nam je bio povod za razgovor, ali uz nezaobilaznu hranu i piće otišao je razgovor i u drugim smjerovima...

U ulozi voditelja showa "Tri, dva, jedan – kuhaj!" vi ste svoji na svome. Posao vam nije nov, hrana vam definitivno nije mrska, a i nije ni ekipa za bacit... Čini se kao posao iz snova... Kako biste ocijenili ovu sezonu, koje su njezine najveće specifičnosti i kako se vi nosite s iskušenjima koja nose sva ta jela? Teško je biti karakter u takvim situacija; je li vas ova sezona koštala kojeg kilograma?

– Morali ste vi odmah u slabu točku... Nikad deblji nisam bio, pripisat ćemo to "lockdownu" i zatvorenim bazenima, ali i inače mi je zima slaba točka. Logično, i posao voditelja apsolutno nikako ne pomaže mojim trbušnjacima, koji su sigurno skriveni negdje u dubini mog tijela, ali kad su tamo svi nasmijani i dobre volje, a uvijek se ogrebem za koji okrajak kolača ili malo pohanog. Sezona? Zanimljiva, intrigantna, raspjevana i, po mojemu mišljenju, s podosta neočekivanim završetkom!

---

image
S ekipom žirija
 
Maja Bota Za Rtl
---

Kakvi su kandidati i koliko ste se pokazali vještima u prognozi tko bi od njih mogao biti pobjednik? Kako po tom pitanju stoje članovi žirija? Jeste li odmah u startu mogli pretpostaviti tko bi mogao daleko dogurati ili je ipak bilo iznenađenja?

– Prije dvije godine sam na jednom portalu trebao javno prognozirati utakmice Svjetskog prvenstva u nogometu. Da skratim, izblamirao sam se. Kad trebam razlikovati dobrog od lošeg čovjeka, redovito se zeznem, a da počnem pričati o bivšima, plakalo bi pola čitateljstva, tako da sam i ovaj put – sve promašio. Ali, u tome i jest čar, ima li gore stvari nego kad znaš tko će biti pobjednik od prvog trenutka?

Možda mnogi nisu ni svjesni da se pola našeg života odnosi na hranu; te što za ručak, pa što za večeru, a često još obrok nije ni do kraja konzumiran kad slijedi "majka" svih pitanja: A šta ćemo sutra? Mnogi zato, premda vole kuhati, upadnu u kolotečinu. Događa li se to kad i vama, zaljubljeniku u kužinu, i imate li kakav savjet kako doskočiti toj kulinarskoj rutini?

– Ili kad baba kaže: Jesi, gladan si! Imam izvrstan savjet. Našao sam curu koja kuha bolje od mene, a kako ima i svoju foodie stranicu Vilicom kroz Hrvatsku, ja samo tu i tamo predložim što bismo mogli jesti i obavim spizu. Mislim da i tu leži još pokoji kilogram od prvog pitanja...

---

image
U akciji
 
Maja Bota Za Rtl
---

Proputovali ste svijeta i jeli na raznim mjestima... Što je najegzotičnije što se probali, koje iskustvo ne biste ponovili i na koje jelo ste ono baš slabi?

– Najgore u životu me tek očekuje, naime legendarni osječki doktor Igor Berecki nabavio je dvije konzerve najsmrdljivijih finskih haringi, i samo čekamo bolje dane da to zajednički i probamo. Neće dugo trajati, vjerujte mi... Za sada definitivno vodi islandski specijalitet Hákarl, meso trulog morskog psa s izraženim nijansama amonijaka. Svatko malo stariji tko je imao u školi ONO i DSZ, sjetit će se o čemu govorim...

Ne znam jeste li fan Valentinova (nekako mislim da niste), ali eto prilike za jednu finiju večeru. Kako bi izgledao vaš romantični obrok u tri slijeda?

– Tu ću vas malo razočarati. I cura i ja ogromni smo fanovi ćevapa, pa nam je to postala valentinovska tradicija, tako da smo već rezervirali dostavu. Ljubav je za svaki dan, a ne kad nam to nalažu korporacije...

Zaljubljenik ste u piva, izučili ste i pivski somelijerski "zanat" u Londonu, ponosni ste vlasnik čak pet tisuća pivskih etiketa. Kao iskusni pivopija, znate li koji provjereni recept za rješavanje pivskog mamurluka i jeste li ikada razmišljali o proizvodnji vlastita piva?

– Uz svaku čašu piva popijte i čašu vode, kad dođete doma, napravite bogatog sendvu, popijte još malo vode i jedan kafetin. Rasol ili sirutka ujutro nikako neće biti vaš neprijatelj, dapače...

Nesuđeni profesor geografije

Vrlo ste svestran tip; po struci profesor geografije, bloger, novinar, svjetski putnik, TV voditelj... Sigurno smo još poprilično toga izostavili... Nekako ste od svojih brojnih hobija uspjeli razviti prava zanimanja i čini se kao da u svakoj od tih uloga uživate. No kako ste kreativac i uvijek puni ideja, sigurno ima i stvari, projekata koji su još na čekanju. Postoji li još nešto u čemu biste se htjeli okušati? Vlastiti restoran, možda?

– Svakih četiri-pet godina nešto mi novo padne na pamet. Tako sam pjevao po zborovima i klapama, igrao curling za reprezentaciju (jednom, ali se piše), a sad me sve više veseli mala barka i puno ješke. Jednog dana. Za restoran nisam. U svijetu bez birokracije da, ali u ovo doba na ovome mjestu – ne.

Kako vam pisana riječ leži, a često je i protkana humorom, što je s pisanjem nove knjige?

– Istina, u planu je odavno jedan roman o cuganju sredinom i krajem devedesetih, ali lijen sam za napisati prvu rečenicu, kasnije to samo krene...

Projekt RokOtok mnoge je zadivio, dirnuo... Ukratko, prekrasno i dojmljivo... Nastavlja li se ruta ovoga ljeta; kad i gdje je start?

– Hvala vam puno na tome, mislim da smo napravili jednu prekrasnu priču i ponosan sam kako je moja Dalmacija i cijela zemlja reagirala na pokušaj ispunjenja obećanja jednom prekrasnom klincu.

Iskreno, kad nam nisu dali da plivamo prošle godine, pao sam u dosta duboku depresiju, ali smo se uključili u akciju čišćenja Zagreba s ekipama "Čisteći medvjedići" i "Zlatna metla", pa svakoga vikenda pokupimo po pola tone smeća koje bacaju nesavjesni građani. To liječi, ali ako sve bude u redu, i ako se dekoroniziramo, start druge etape RokOtoka, kodnog naziva Srednja Dalmacija od Krapnja do Ugljana, 17 otoka, 60 kilometara, kreće iz Brodarice 3. srpnja. Nadam se da se vidimo, a možemo i zaplivati skupa tih 400 metara!

Vratimo se na onog profesora geografije... Izjavljivali ste da se niste okušali u struci jer niste imali veze, niti ste potkupljivali ikoga. Da vam se pruži prilika, biste li probali i kako zamišljate svoja predavanja?

– Bio bih najsretniji da nakon posjeta svim kontinentima mogu ući u razred i pričati djeci o bogatstvu rasa, vjera, kultura, običaja, muzike, hrane, pića... Ono, smatram da je nastava geografije stvorena da djeca zavole putovanja, ljude i svoj planet. Nažalost, uglavnom ih se tjera da nauče napamet broj rudnika u Zimbabveu i koliko ovaca ima Novi Zeland. Mislim da bih se našao s djecom, ali ne i s ljudima koji rade programe.

Kad ova pandemija završi, kamo biste voljeli otputovati?
– Kao prvo, idem mami i tati na Korčulu jer je i mene strah da im ne donesem štogod iz velikoga grada, a bogami me ni oni ne puštaju blizu. Kad se izguštam s ribama što je ulovio tata i kupusom na tabak koji mama radi najbolje na svijetu, vrijeme je za dvije destinacije: Moldaviju, kao posljednju državu Europe u kojoj nisam bio, i Južnu Ameriku, zadnji netaknuti kontinent. Onda možemo razmišljati o novoj sezoni!

[video] => [gallery] => [extra_fields] => [{"id":"1","value":""},{"id":"2","value":"PUN JE POSLA"},{"id":"4","value":""},{"id":"5","value":""},{"id":"6","value":""},{"id":"8","value":"1"},{"id":"11","value":"1"},{"id":"12","value":"1"},{"id":"13","value":"1"},{"id":"65","value":""},{"id":"21","value":"1"},{"id":"63","value":"2"},{"id":"80","value":""},{"id":"81","value":""},{"id":"82","value":""},{"id":"83","value":""},{"id":"84","value":""},{"id":"85","value":""},{"id":"86","value":""},{"id":"88","value":""},{"id":"95","value":"0"},{"id":"61","value":"1"},{"id":"62","value":"1"},{"id":"64","value":"1"},{"id":"67","value":"1"},{"id":"68","value":"2"},{"id":"69","value":"1"},{"id":"70","value":"1"},{"id":"71","value":"1"},{"id":"73","value":"1"},{"id":"74","value":"1"},{"id":"77","value":"1"},{"id":"78","value":"1"},{"id":"79","value":"1"},{"id":"87","value":"1"},{"id":"91","value":"1"},{"id":"92","value":"1"},{"id":"93","value":"1"},{"id":"94","value":"1"}] [extra_fields_search] => PUN JE POSLA 1 1 1 1 1 2 0 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 [created] => 2021-02-12 12:06:02 [created_by] => 3095 [created_by_alias] => [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2021-02-12 21:18:00 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2021-02-12 21:18:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 0 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 262 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovija događanja i savjeti iz svijeta showbiznisa. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, savjeti, showbiz, trend, društvena mreža, život, zdravlje, moda, ljepota, putovanja, tehnologija, gastro, dom, obitelj, karijera, viral [secure] => 0 [obituaries_portal] => 0 [page_title] => Showbiz [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 0 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 0 [itemRelatedLimit] => 5 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 0 [itemRelatedImageSize] => 0 [itemRelatedIntrotext] => 1 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 0 [itemRelatedImageGallery] => 0 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => {"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/images\/slike\/2021\/02\/12\/16022230.jpg","\/images\/slike\/2021\/02\/12\/16022232.jpg","\/images\/slike\/2021\/02\/12\/16022234.jpg","\/images\/slike\/2021\/02\/12\/16022236.jpg","\/images\/slike\/2021\/02\/12\/16022238.jpg","\/images\/slike\/2021\/02\/12\/16022240.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["Maja Bota Za Rtl","Maja Bota Za Rtl","Maja Bota Za Rtl","Maja Bota Za Rtl","Maja Bota Za Rtl","Maja Bota Za Rtl"],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["Kor\u010dula, Moldavija, pa Ju\u017ena Amerika... To je plan kad zavr\u0161i pandemija
\n\u00a0","'Sve me vi\u0161e veseli mala barka i puno je\u0161ke. Jednog dana...'
\n\u00a0","Start druge etape RokOtoka, kodnog naziva Srednja Dalmacija od Krapnja do Ugljana, 17 otoka, 60 kilometara, kre\u0107e iz Brodarice 3. srpnja","","S ekipom \u017eirija
\n\u00a0","U akciji
\n\u00a0"],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1920x1280","k_16022230_1280.jpg":"1280x1280","k_16022230_1024.jpg":"1024x1024","k_16022230_640.jpg":"640x640","k_16022230_480.jpg":"480x480","k_16022230_340.jpg":"340x340","k_16022230_220.jpg":"220x220","o_16022230_1280.jpg":"1280x853","o_16022230_1024.jpg":"1024x682","o_16022230_640.jpg":"640x426","o_16022230_480.jpg":"480x320","o_16022230_340.jpg":"340x226","o_16022230_220.jpg":"220x146","h_16022230_1280.jpg":"1280x854","h_16022230_1024.jpg":"1024x683","h_16022230_640.jpg":"640x427","h_16022230_480.jpg":"480x320","h_16022230_340.jpg":"340x227","h_16022230_220.jpg":"220x147","pp_16022230_1280.jpg":"1006x1280","pp_16022230_1024.jpg":"805x1024","pp_16022230_640.jpg":"503x640","pp_16022230_480.jpg":"377x480","pp_16022230_340.jpg":"267x340","pp_16022230_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x2880","k_16022232_1280.jpg":"1280x1280","k_16022232_1024.jpg":"1024x1024","k_16022232_640.jpg":"640x640","k_16022232_480.jpg":"480x480","k_16022232_340.jpg":"340x340","k_16022232_220.jpg":"220x220","o_16022232_1280.jpg":"1280x1920","o_16022232_1024.jpg":"1024x1536","o_16022232_640.jpg":"640x960","o_16022232_480.jpg":"480x720","o_16022232_340.jpg":"340x510","o_16022232_220.jpg":"220x330","h_16022232_1280.jpg":"1280x854","h_16022232_1024.jpg":"1024x683","h_16022232_640.jpg":"640x427","h_16022232_480.jpg":"480x320","h_16022232_340.jpg":"340x227","h_16022232_220.jpg":"220x147","pp_16022232_1280.jpg":"1006x1280","pp_16022232_1024.jpg":"805x1024","pp_16022232_640.jpg":"503x640","pp_16022232_480.jpg":"377x480","pp_16022232_340.jpg":"267x340","pp_16022232_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x2880","k_16022234_1280.jpg":"1280x1280","k_16022234_1024.jpg":"1024x1024","k_16022234_640.jpg":"640x640","k_16022234_480.jpg":"480x480","k_16022234_340.jpg":"340x340","k_16022234_220.jpg":"220x220","o_16022234_1280.jpg":"1280x1920","o_16022234_1024.jpg":"1024x1536","o_16022234_640.jpg":"640x960","o_16022234_480.jpg":"480x720","o_16022234_340.jpg":"340x510","o_16022234_220.jpg":"220x330","h_16022234_1280.jpg":"1280x854","h_16022234_1024.jpg":"1024x683","h_16022234_640.jpg":"640x427","h_16022234_480.jpg":"480x320","h_16022234_340.jpg":"340x227","h_16022234_220.jpg":"220x147","pp_16022234_1280.jpg":"1006x1280","pp_16022234_1024.jpg":"805x1024","pp_16022234_640.jpg":"503x640","pp_16022234_480.jpg":"377x480","pp_16022234_340.jpg":"267x340","pp_16022234_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x2880","k_16022236_1280.jpg":"1280x1280","k_16022236_1024.jpg":"1024x1024","k_16022236_640.jpg":"640x640","k_16022236_480.jpg":"480x480","k_16022236_340.jpg":"340x340","k_16022236_220.jpg":"220x220","o_16022236_1280.jpg":"1280x1920","o_16022236_1024.jpg":"1024x1536","o_16022236_640.jpg":"640x960","o_16022236_480.jpg":"480x720","o_16022236_340.jpg":"340x510","o_16022236_220.jpg":"220x330","h_16022236_1280.jpg":"1280x854","h_16022236_1024.jpg":"1024x683","h_16022236_640.jpg":"640x427","h_16022236_480.jpg":"480x320","h_16022236_340.jpg":"340x227","h_16022236_220.jpg":"220x147","pp_16022236_1280.jpg":"1006x1280","pp_16022236_1024.jpg":"805x1024","pp_16022236_640.jpg":"503x640","pp_16022236_480.jpg":"377x480","pp_16022236_340.jpg":"267x340","pp_16022236_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1281","k_16022238_1280.jpg":"1280x1280","k_16022238_1024.jpg":"1024x1024","k_16022238_640.jpg":"640x640","k_16022238_480.jpg":"480x480","k_16022238_340.jpg":"340x340","k_16022238_220.jpg":"220x220","o_16022238_1280.jpg":"1280x854","o_16022238_1024.jpg":"1024x683","o_16022238_640.jpg":"640x427","o_16022238_480.jpg":"480x320","o_16022238_340.jpg":"340x226","o_16022238_220.jpg":"220x146","h_16022238_1280.jpg":"1280x854","h_16022238_1024.jpg":"1024x683","h_16022238_640.jpg":"640x427","h_16022238_480.jpg":"480x320","h_16022238_340.jpg":"340x227","h_16022238_220.jpg":"220x147","pp_16022238_1280.jpg":"1006x1280","pp_16022238_1024.jpg":"805x1024","pp_16022238_640.jpg":"503x640","pp_16022238_480.jpg":"377x480","pp_16022238_340.jpg":"267x340","pp_16022238_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1280","k_16022240_1280.jpg":"1280x1280","k_16022240_1024.jpg":"1024x1024","k_16022240_640.jpg":"640x640","k_16022240_480.jpg":"480x480","k_16022240_340.jpg":"340x340","k_16022240_220.jpg":"220x220","o_16022240_1280.jpg":"1280x853","o_16022240_1024.jpg":"1024x682","o_16022240_640.jpg":"640x426","o_16022240_480.jpg":"480x320","o_16022240_340.jpg":"340x226","o_16022240_220.jpg":"220x146","h_16022240_1280.jpg":"1280x854","h_16022240_1024.jpg":"1024x683","h_16022240_640.jpg":"640x427","h_16022240_480.jpg":"480x320","h_16022240_340.jpg":"340x227","h_16022240_220.jpg":"220x147","pp_16022240_1280.jpg":"1006x1280","pp_16022240_1024.jpg":"805x1024","pp_16022240_640.jpg":"503x640","pp_16022240_480.jpg":"377x480","pp_16022240_340.jpg":"267x340","pp_16022240_220.jpg":"173x220"}]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 100 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 262 [name] => Showbiz [alias] => showbiz [description] => [parent] => 477 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 1 [params] => {"inheritFrom":"0","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 38 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 3 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 8168197 Threads: 7 Questions: 1616679017 Slow queries: 4953147 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 112957295 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 32 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front03 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => SELECT id, value, type FROM #__ocm_extra_fields ef WHERE ef.published = 1 [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /scena/showbiz ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 262 [name] => Showbiz [alias] => showbiz [parent] => 477 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /scena/showbiz ) ) [link] => /scena/showbiz/korcula-moldavija-pa-juzna-amerika-to-je-ribafishu-plan-kad-zavrsi-pandemija-namjerava-napisati-novu-knjigu-a-otkriva-i-planove-za-valentinovo-1077308 [printLink] => /scena/showbiz/korcula-moldavija-pa-juzna-amerika-to-je-ribafishu-plan-kad-zavrsi-pandemija-namjerava-napisati-novu-knjigu-a-otkriva-i-planove-za-valentinovo-1077308?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 630844 [name] => Domagoj Jakopović ribafish [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2021-02-12 22:18:17 [main_article_id] => 0 [alias] => domagoj-jakopovic-ribafish [link] => /tag/domagoj-jakopovic-ribafish ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Korčula, Moldavija pa Južna Amerika - to je Ribafishu plan kad završi pandemija. Namjerava napisati novu knjigu, a otkriva i planove za Valentinovo [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => 3095 [name] => Anita Matić [username] => anita-mati [email] => anita-mati@sd.hr [password] => $2y$10$GjpBtNa.YRMDPnrRjunSLO2dRI1pWs.zFfgFXxSc2DO6OWvNbQp1K [password_clear] => [block] => 0 [sendEmail] => 0 [registerDate] => 0000-00-00 00:00:00 [lastvisitDate] => 0000-00-00 00:00:00 [activation] => [params] => [groups] => Array ( [2] => 2 ) [guest] => 0 [lastResetTime] => 0000-00-00 00:00:00 [resetCount] => 0 [requireReset] => 0 [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [otpKey] => [otep] => [link] => /autor/anita-matic-3095 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1613 [gender] => m [description] => [image] => [url] => [group] => 1 [plugins] => ) [avatar] => https://secure.gravatar.com/avatar/ceaf3f62415cf4b539552b7ff1377124?s=100&default=https%3A%2F%2Ff03.slobodnadalmacija.hr%2Fcomponents%2Fcom_ocm%2Fimages%2Fplaceholder%2Fuser.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/02/12/16022230.jpg [galleryCount] => 6 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => Maja Bota Za Rtl [mainImageDesc] => Korčula, Moldavija, pa Južna Amerika... To je plan kad završi pandemija
  [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/02/12/16022230.jpg [title] => Maja Bota Za RtlKorčula, Moldavija, pa Južna Amerika... To je plan kad završi pandemija
 
) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/02/12/16022232.jpg [title] => Maja Bota Za Rtl'Sve me više veseli mala barka i puno ješke. Jednog dana...'
 
) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/02/12/16022234.jpg [title] => Maja Bota Za RtlStart druge etape RokOtoka, kodnog naziva Srednja Dalmacija od Krapnja do Ugljana, 17 otoka, 60 kilometara, kreće iz Brodarice 3. srpnja ) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/02/12/16022236.jpg [title] => Maja Bota Za Rtl ) [4] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/02/12/16022238.jpg [title] => Maja Bota Za RtlS ekipom žirija
 
) [5] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/02/12/16022240.jpg [title] => Maja Bota Za RtlU akciji
 
) ) [bgPosition] => [videoType] => allvideos [text] => {OCMSplitter}

Ribafish je olinjali hedonist, barba u pedesetima koji voli pojest, popit i nasmijavat ljude oko sebe... Ne, nisu to naše riječi, tako sebe predstavlja, malo je reći, svestrani Domagoj Jakopović Ribafish, voditelj nove sezone showa "Tri, dva, jedan – kuhaj!".
To nam je bio povod za razgovor, ali uz nezaobilaznu hranu i piće otišao je razgovor i u drugim smjerovima...

U ulozi voditelja showa "Tri, dva, jedan – kuhaj!" vi ste svoji na svome. Posao vam nije nov, hrana vam definitivno nije mrska, a i nije ni ekipa za bacit... Čini se kao posao iz snova... Kako biste ocijenili ovu sezonu, koje su njezine najveće specifičnosti i kako se vi nosite s iskušenjima koja nose sva ta jela? Teško je biti karakter u takvim situacija; je li vas ova sezona koštala kojeg kilograma?

– Morali ste vi odmah u slabu točku... Nikad deblji nisam bio, pripisat ćemo to "lockdownu" i zatvorenim bazenima, ali i inače mi je zima slaba točka. Logično, i posao voditelja apsolutno nikako ne pomaže mojim trbušnjacima, koji su sigurno skriveni negdje u dubini mog tijela, ali kad su tamo svi nasmijani i dobre volje, a uvijek se ogrebem za koji okrajak kolača ili malo pohanog. Sezona? Zanimljiva, intrigantna, raspjevana i, po mojemu mišljenju, s podosta neočekivanim završetkom!

---

image
S ekipom žirija
 
Maja Bota Za Rtl
---

Kakvi su kandidati i koliko ste se pokazali vještima u prognozi tko bi od njih mogao biti pobjednik? Kako po tom pitanju stoje članovi žirija? Jeste li odmah u startu mogli pretpostaviti tko bi mogao daleko dogurati ili je ipak bilo iznenađenja?

– Prije dvije godine sam na jednom portalu trebao javno prognozirati utakmice Svjetskog prvenstva u nogometu. Da skratim, izblamirao sam se. Kad trebam razlikovati dobrog od lošeg čovjeka, redovito se zeznem, a da počnem pričati o bivšima, plakalo bi pola čitateljstva, tako da sam i ovaj put – sve promašio. Ali, u tome i jest čar, ima li gore stvari nego kad znaš tko će biti pobjednik od prvog trenutka?

Možda mnogi nisu ni svjesni da se pola našeg života odnosi na hranu; te što za ručak, pa što za večeru, a često još obrok nije ni do kraja konzumiran kad slijedi "majka" svih pitanja: A šta ćemo sutra? Mnogi zato, premda vole kuhati, upadnu u kolotečinu. Događa li se to kad i vama, zaljubljeniku u kužinu, i imate li kakav savjet kako doskočiti toj kulinarskoj rutini?

– Ili kad baba kaže: Jesi, gladan si! Imam izvrstan savjet. Našao sam curu koja kuha bolje od mene, a kako ima i svoju foodie stranicu Vilicom kroz Hrvatsku, ja samo tu i tamo predložim što bismo mogli jesti i obavim spizu. Mislim da i tu leži još pokoji kilogram od prvog pitanja...

---

image
U akciji
 
Maja Bota Za Rtl
---

Proputovali ste svijeta i jeli na raznim mjestima... Što je najegzotičnije što se probali, koje iskustvo ne biste ponovili i na koje jelo ste ono baš slabi?

– Najgore u životu me tek očekuje, naime legendarni osječki doktor Igor Berecki nabavio je dvije konzerve najsmrdljivijih finskih haringi, i samo čekamo bolje dane da to zajednički i probamo. Neće dugo trajati, vjerujte mi... Za sada definitivno vodi islandski specijalitet Hákarl, meso trulog morskog psa s izraženim nijansama amonijaka. Svatko malo stariji tko je imao u školi ONO i DSZ, sjetit će se o čemu govorim...

Ne znam jeste li fan Valentinova (nekako mislim da niste), ali eto prilike za jednu finiju večeru. Kako bi izgledao vaš romantični obrok u tri slijeda?

– Tu ću vas malo razočarati. I cura i ja ogromni smo fanovi ćevapa, pa nam je to postala valentinovska tradicija, tako da smo već rezervirali dostavu. Ljubav je za svaki dan, a ne kad nam to nalažu korporacije...

Zaljubljenik ste u piva, izučili ste i pivski somelijerski "zanat" u Londonu, ponosni ste vlasnik čak pet tisuća pivskih etiketa. Kao iskusni pivopija, znate li koji provjereni recept za rješavanje pivskog mamurluka i jeste li ikada razmišljali o proizvodnji vlastita piva?

– Uz svaku čašu piva popijte i čašu vode, kad dođete doma, napravite bogatog sendvu, popijte još malo vode i jedan kafetin. Rasol ili sirutka ujutro nikako neće biti vaš neprijatelj, dapače...

Nesuđeni profesor geografije

Vrlo ste svestran tip; po struci profesor geografije, bloger, novinar, svjetski putnik, TV voditelj... Sigurno smo još poprilično toga izostavili... Nekako ste od svojih brojnih hobija uspjeli razviti prava zanimanja i čini se kao da u svakoj od tih uloga uživate. No kako ste kreativac i uvijek puni ideja, sigurno ima i stvari, projekata koji su još na čekanju. Postoji li još nešto u čemu biste se htjeli okušati? Vlastiti restoran, možda?

– Svakih četiri-pet godina nešto mi novo padne na pamet. Tako sam pjevao po zborovima i klapama, igrao curling za reprezentaciju (jednom, ali se piše), a sad me sve više veseli mala barka i puno ješke. Jednog dana. Za restoran nisam. U svijetu bez birokracije da, ali u ovo doba na ovome mjestu – ne.

Kako vam pisana riječ leži, a često je i protkana humorom, što je s pisanjem nove knjige?

– Istina, u planu je odavno jedan roman o cuganju sredinom i krajem devedesetih, ali lijen sam za napisati prvu rečenicu, kasnije to samo krene...

Projekt RokOtok mnoge je zadivio, dirnuo... Ukratko, prekrasno i dojmljivo... Nastavlja li se ruta ovoga ljeta; kad i gdje je start?

– Hvala vam puno na tome, mislim da smo napravili jednu prekrasnu priču i ponosan sam kako je moja Dalmacija i cijela zemlja reagirala na pokušaj ispunjenja obećanja jednom prekrasnom klincu.

Iskreno, kad nam nisu dali da plivamo prošle godine, pao sam u dosta duboku depresiju, ali smo se uključili u akciju čišćenja Zagreba s ekipama "Čisteći medvjedići" i "Zlatna metla", pa svakoga vikenda pokupimo po pola tone smeća koje bacaju nesavjesni građani. To liječi, ali ako sve bude u redu, i ako se dekoroniziramo, start druge etape RokOtoka, kodnog naziva Srednja Dalmacija od Krapnja do Ugljana, 17 otoka, 60 kilometara, kreće iz Brodarice 3. srpnja. Nadam se da se vidimo, a možemo i zaplivati skupa tih 400 metara!

Vratimo se na onog profesora geografije... Izjavljivali ste da se niste okušali u struci jer niste imali veze, niti ste potkupljivali ikoga. Da vam se pruži prilika, biste li probali i kako zamišljate svoja predavanja?

– Bio bih najsretniji da nakon posjeta svim kontinentima mogu ući u razred i pričati djeci o bogatstvu rasa, vjera, kultura, običaja, muzike, hrane, pića... Ono, smatram da je nastava geografije stvorena da djeca zavole putovanja, ljude i svoj planet. Nažalost, uglavnom ih se tjera da nauče napamet broj rudnika u Zimbabveu i koliko ovaca ima Novi Zeland. Mislim da bih se našao s djecom, ali ne i s ljudima koji rade programe.

Kad ova pandemija završi, kamo biste voljeli otputovati?
– Kao prvo, idem mami i tati na Korčulu jer je i mene strah da im ne donesem štogod iz velikoga grada, a bogami me ni oni ne puštaju blizu. Kad se izguštam s ribama što je ulovio tata i kupusom na tabak koji mama radi najbolje na svijetu, vrijeme je za dvije destinacije: Moldaviju, kao posljednju državu Europe u kojoj nisam bio, i Južnu Ameriku, zadnji netaknuti kontinent. Onda možemo razmišljati o novoj sezoni!

[jcfields] => Array ( ) [event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
Maja Bota Za Rtl Maja Bota Za Rtl Maja Bota Za Rtl Maja Bota Za Rtl Maja Bota Za Rtl Maja Bota Za Rtl
Maja Bota Za Rtl
Korčula, Moldavija, pa Južna Amerika... To je plan kad završi pandemija
 
Maja Bota Za Rtl
'Sve me više veseli mala barka i puno ješke. Jednog dana...'
 
Maja Bota Za Rtl
Start druge etape RokOtoka, kodnog naziva Srednja Dalmacija od Krapnja do Ugljana, 17 otoka, 60 kilometara, kreće iz Brodarice 3. srpnja
Maja Bota Za Rtl
S ekipom žirija
 
Maja Bota Za Rtl
U akciji
 
[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/scena/showbiz/korcula-moldavija-pa-juzna-amerika-to-je-ribafishu-plan-kad-zavrsi-pandemija-namjerava-napisati-novu-knjigu-a-otkriva-i-planove-za-valentinovo-1077308 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=5c30ddec5eb69088c276a3a7ac3c3f93536e7261 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Kor%C4%8Dula%2C+Moldavija+pa+Ju%C5%BEna+Amerika+-+to+je+Ribafishu+plan+kad+zavr%C5%A1i+pandemija.+Namjerava+napisati+novu+knjigu%2C+a+otkriva+i+planove+za+Valentinovo&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fscena%2Fshowbiz%2Fkorcula-moldavija-pa-juzna-amerika-to-je-ribafishu-plan-kad-zavrsi-pandemija-namjerava-napisati-novu-knjigu-a-otkriva-i-planove-za-valentinovo-1077308 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fscena%2Fshowbiz%2Fkorcula-moldavija-pa-juzna-amerika-to-je-ribafishu-plan-kad-zavrsi-pandemija-namjerava-napisati-novu-knjigu-a-otkriva-i-planove-za-valentinovo-1077308 )
[{"id":"1","value":""},{"id":"2","value":"PUN JE POSLA"},{"id":"4","value":""},{"id":"5","value":""},{"id":"6","value":""},{"id":"8","value":"1"},{"id":"11","value":"1"},{"id":"12","value":"1"},{"id":"13","value":"1"},{"id":"65","value":""},{"id":"21","value":"1"},{"id":"63","value":"2"},{"id":"80","value":""},{"id":"81","value":""},{"id":"82","value":""},{"id":"83","value":""},{"id":"84","value":""},{"id":"85","value":""},{"id":"86","value":""},{"id":"88","value":""},{"id":"95","value":"0"},{"id":"61","value":"1"},{"id":"62","value":"1"},{"id":"64","value":"1"},{"id":"67","value":"1"},{"id":"68","value":"2"},{"id":"69","value":"1"},{"id":"70","value":"1"},{"id":"71","value":"1"},{"id":"73","value":"1"},{"id":"74","value":"1"},{"id":"77","value":"1"},{"id":"78","value":"1"},{"id":"79","value":"1"},{"id":"87","value":"1"},{"id":"91","value":"1"},{"id":"92","value":"1"},{"id":"93","value":"1"},{"id":"94","value":"1"}]
StoryEditorOCM
ShowbizPUN JE POSLA

Korčula, Moldavija pa Južna Amerika - to je Ribafishu plan kad završi pandemija. Namjerava napisati novu knjigu, a otkriva i planove za Valentinovo

12. veljače 2021. - 22:18

Ribafish je olinjali hedonist, barba u pedesetima koji voli pojest, popit i nasmijavat ljude oko sebe... Ne, nisu to naše riječi, tako sebe predstavlja, malo je reći, svestrani Domagoj Jakopović Ribafish, voditelj nove sezone showa "Tri, dva, jedan – kuhaj!".
To nam je bio povod za razgovor, ali uz nezaobilaznu hranu i piće otišao je razgovor i u drugim smjerovima...

U ulozi voditelja showa "Tri, dva, jedan – kuhaj!" vi ste svoji na svome. Posao vam nije nov, hrana vam definitivno nije mrska, a i nije ni ekipa za bacit... Čini se kao posao iz snova... Kako biste ocijenili ovu sezonu, koje su njezine najveće specifičnosti i kako se vi nosite s iskušenjima koja nose sva ta jela? Teško je biti karakter u takvim situacija; je li vas ova sezona koštala kojeg kilograma?

–...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. svibanj 2024 22:12