stdClass Object ( [id] => 1092764 [title] => Janko Popović Volarić o srpskom trileru u Splitu i projektima ‘sa strane‘: Neke stvari koje radim su mi mrske, ali želim živjeti i brinuti se za svoje. Fali mi život bez napada tjeskobe [alias] => janko-popovic-volaric-o-srpskom-trileru-u-splitu-i-projektima-sa-strane-neke-stvari-koje-radim-su-mi-mrske-ali-zelim-zivjeti-i-brinuti-se-za-svoje-fali-mi-zivot-bez-napada-tjeskobe [catid] => 262 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Janko Popović Volarić dočekao je radno kinodistribuciju svog novog filma "Jedini izlaz", snimljenog u srpskoj produkciji. Dobili smo ga na telefon u pripremama za novu sezonu showa "Supertalent", gdje će se opet naći u žiriju.

"Glumac u Hrvatskoj ne može samo glumiti", komentira Popović Volarić u polušali na vlastiti račun, ali srećom tražen je i u regiji, što potvrđuje njegova uloga u "Jedinom izlazu".

- Glumim Sašu Kolara, beogradskog odvjetnika iz klasične, “fine” odvjetničke obitelji, koji je poginuo pod sumnjivim okolnostima u požaru u noćnom klubu “Jedini izlaz”.

Sama radnja filma, dakle, počinje šest godina nakon moje smrti. Moja supruga (koju glumi u svojoj prvoj glavnoj filmskoj ulozi izvrsna Anđelka Prpić) uz pomoć policijskog inspektora (Ljubomir Bandović) istražuje moju smrt i ne smijem vam, naravno, previše toga otkrivati, ali moj lik se kroz “flashbackove” pojavljuje kroz film i bilo mi je jako zanimljivo raditi ga jer je takozvani “slojeviti” lik, a i prvi put sam glumio na srpskom jeziku.

Film je dijelom sniman i u Splitu, a osim mene tu su i Nives Ivanković i Marinko Prga od naših glumaca. Općenito, u filmu je puno odličnih uloga, prekrasno je snimljen, jako napet, zanimljivo posložen i smatram da je redatelj-debitant Darko Nikolić s ekipom napravio odličan posao.

Socijalne i ratne teme

Uloga vam je načelno normalna, za razliku od nekih prethodnih, kao u filmovima Nevija Marasovića poput "Gorana" i "Comic Sans". Ne tučete se goli na snijegu i ne nosite fiksator/zavoj na nosu. Što je najekstremnije što (bi)ste napravili za ulogu?

- Volim “nenormalne” uloge, ali ovaj put sam samo na početku filma bio zapaljen (smijeh). Šalim se, prepustio sam to zadovoljstvo kaskaderu, ali ako je potrebno nešto napraviti za ulogu što je u mojim mogućnostima, nemam nikakvih problema s tim.

Ako su scenarij, priča i projekt kvalitetni, uopće ne razmišljam tako i želim napraviti što god treba da što bolje ispričamo dobru priču. Do sada sam iskusio svašta, ali to se brzo zaboravi, a film ostaje.

Za promjenu, "Jedini izlaz" je triler, što je rijetki žanr na ovim prostorima, naročito u hrvatskoj kinematografiji. Kako to objašnjavate?

- Ne znam baš kako to objasniti. Mislim, razumljivo je da je većina autora zatrovana ovdašnjim temama, a možda i vanjski festivali očekuju i traže s ovih prostora isključivo socijalne ili ratne teme.

Ali, moje mišljenje je da bi bilo dobro da ima više žanrovskog filma i da bismo s većim rasponom tema koje se obrađuju u našem filmu dobili i više publike koja ga prati.

Volite li inače trilerske filmove?

- Da, baš jako volim dobru, zanatski vješto snimljenu “napeticu”. Jedan od najdražih mi je “Fargo” kao triler s još jednim pomakom koji mu je dao i posebnu draž, ali volim i sve one "noir" filmove koje ja ovako laički volim svrstavati u tu kategoriju, iako nisam siguran spadaju li u nju.

Sjećam se da sam, na primjer, kao klinac obožavao gledati “Malteškog sokola” ili “Mračni prolaz”.

---

image
Na snimanju filma 'Jedini izlaz'
CONTINENTAL FILM
---


"Jedini izlaz" je veliki kinohit u susjedstvu, s više od 70.000 gledatelja, što je za današnje uvjete sjajan rezultat, o kojem posljednjih godina, čak i prije korone, hrvatski filmovi gotovo da mogu samo sanjati. Kako gledate na to? Nedostaje li nam žanrovskih filmova?

- Da, nevjerojatno je da s ovim mjerama film ima takve brojke. A što se hrvatskog filma tiče, to je već izlizana priča o našem filmu devedesetih koji je publiku odvikao od odlaska u kina i gledanja domaćeg filma, a ta navika se nikada nije vratila, osim kod nekih iznimnih kinohitova.

Naravno, žao mi je zbog toga, jer naš film ima dobre mlade autore i prokušane starije, živ je i nadam se da će s vremenom publika dati priliku i hrvatskom filmu koji, nažalost, bolje kotira vani nego kod nas.

Na velikim ekranima smo vas zadnji put vidjeli 2019. u "Dopunskoj nastavi", kad filmovi nisu igrali u kinima u skladu s epidemiološkim mjerama, kao "Jedini izlaz" danas. Kako gledate na veliku promjenu koja se dogodila u samo dvije godine i kako se snalazite u "novom (ne)normalnom"?

- Gledam na sve to kao i većina ljudi. Jako mi fali život bez tih silnih upitnika i povremenih napada tjeskobe, opuštenost tog “staronormalnog”. Snalazim se O.K., čekam kraj svega ovoga i pokušavam ovo vrijeme iskoristiti kako je najbolje moguće za sebe.

Bojim se za kina i kazališta jer ne znamo kada će se moći puniti dvorane, a ovako vjerojatno stvari neće moći baš dugo funkcionirati. Mislim da će se neke navike trajno promijeniti i to me ponekad brine.

Na setu sa sinom

Je li konstatacija "glumac u Hrvatskoj ne može samo glumiti" potencirana do krajnjih granica u vrijeme korone?

- Još davne, pretkoronične 2019. godine Barbara Nola mi je rekla ironičnu rečenicu koju sam zapamtio: “Film je za glumca u Hrvatskoj zapravo hobi”.

---

image
Janko Popović Volarić
Vedran Peteh/Cropix
---


Naravno da nije baš tako, ali tržište je malo, gledanost nevelika, pa time i zarada producenata nikakva, tako da se ne snima previše filmova.

Tu onda i nama, osim kazališta, ponekad ulete neki poslovi koji nemaju previše veze s našom profesijom. Neke stvari koje sam radio su mi mrske, većina nije, i to sam jednostavno prihvatio kao zadani okvir ako želim dobro živjeti i brinuti se za svoje.

Ipak, prilično ste zaposleni i glumite od "Jedinog izlaza" do serije "Crno-bijeli svijet" i "Dar Mar"...

- Jako sam sretan i zahvalan što imam neki kontinuitet u ovih petnaestak godina od Akademije. “Jedini izlaz” mi je bio, među ostalim, gušt zbog rada s ekipom iz regije, “Crno-bijeli svijet” je iz godine u godinu bio sve bolja i bolja serija i drago mi je da sam gostovao u ovoj zadnjoj sezoni i da sam glumio baš Tonija Maroševića koji je apsolutno zaslužio takav, svojevrsni hommage, i na kraju “Dar Mar” u kojem Momčilo Otašević i ja imamo kratko gostovanje u seriji kao dva iznimno blesava brata.

U tom formatu sam uglavnom imao više stereotipne uloge dobar/loš, a ovo je bilo zabavno iskusiti.

Na snimanju "Dar Mara" kao tonac radi vaš 22-godišnji sin. Kako vam je bilo biti na setu s njim? Je li vam drago što je ušao u svijet filma/serija i biste li radije da se i on okrene glumi?

- Ma naravno da ne. Mislim da on mora imati svoj neki put u kojem ću ja biti potpora i “rame za plakanje”, ali ne mislim da mu se imam pravo petljati u tu vrstu izbora. David studira audio inženjering, ali s obzirom na epidemiju, sve je “online” i time je dobio malo vremena i za praksu i tako se našao na setu “Dar Mara”.

Tu smo se, eto, i susreli i to nam je bilo jako zabavno. On se smijao meni i ja sam se smijao njemu. Kada je još bio jako mali, glumio je mene mlađeg u “flashbackovima” u “Ponosu Ratkajevih”, prije koju godinu smo bili zajedno na sceni u “Gričkoj vještici”, ali to je sve bilo stjecajem okolnosti.

Njemu gluma nije nimalo privlačna i on ima potpuno druge interese, što je meni super.

Glumu ste upisali kad niste upali na studij kamere. Kakav bi bio Janko kao kamerman, pomislite li ikad?

- Tu i tamo naravno da zamišljam kako bi mi život izgledao. Isto tako, radio sam godinama prije ta oba prijemna na Akademiji i kao grafičar u novinama i izdavačkim kućama, pa mi i taj povratak u redakciju tu i tamo padne na pamet.

---

image
Janko Popović Volarić
Vedran Peteh/Cropix
---


Ali, to je sada tako daleko da mi je teško zamisliti da sjedim za računalom ili stojim iza kamere, iako se volim prisjetiti tih faza svog života koje su bile neke etape u traženju profesije koja me ispunjava.

Dodjela Oscara je iza ugla. Imate li favorite među nominiranim filmovima, redateljima, glumcima...?

- "Mank" me oduševio, mislim da je napokon vrijeme da Oscara za režiju dobije Fincher kojeg jako volim, uvijek navijam za genijalnu Frances McDormand, a među glumcima za Oldmana i Hopkinsa.

---

Veselje zbog ‘Supertalenta‘


Drago mi je da snimamo novu sezonu “Supertalenta” i veselim se već uigranom druženju s ostalim članovima žirija, ali i cijele ekipe s Nove TV s kojom sad već četvrtu sezonu radim taj projekt.

A najviše me vesele dobri kandidati, loše šale nas za stolom, zalutali kandidati koji imaju nerealna očekivanja i dobra atmosfera koja vlada u studiju na snimanju naše emisije - govori Janko.

---

[video] => [gallery] => [extra_fields] => [{"id":"1","value":""},{"id":"2","value":"\u2018JEDINI IZLAZ\u2018"},{"id":"4","value":""},{"id":"5","value":""},{"id":"6","value":""},{"id":"8","value":"1"},{"id":"11","value":"1"},{"id":"12","value":"1"},{"id":"13","value":"1"},{"id":"65","value":""},{"id":"21","value":"1"},{"id":"63","value":"2"},{"id":"80","value":""},{"id":"81","value":""},{"id":"82","value":""},{"id":"83","value":""},{"id":"84","value":""},{"id":"85","value":""},{"id":"86","value":""},{"id":"88","value":""},{"id":"95","value":"0"},{"id":"78","value":"2"},{"id":"61","value":"1"},{"id":"62","value":"1"},{"id":"64","value":"1"},{"id":"67","value":"1"},{"id":"68","value":"2"},{"id":"69","value":"1"},{"id":"70","value":"1"},{"id":"71","value":"1"},{"id":"73","value":"1"},{"id":"74","value":"1"},{"id":"77","value":"1"},{"id":"79","value":"1"},{"id":"87","value":"1"},{"id":"91","value":"1"},{"id":"92","value":"1"},{"id":"93","value":"1"},{"id":"94","value":"1"},{"id":"96","value":"1"},{"id":"98","value":"1"}] [extra_fields_search] => ‘JEDINI IZLAZ‘ 1 1 1 1 1 2 0 2 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 [created] => 2021-04-15 10:52:53 [created_by] => 3175 [created_by_alias] => [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2021-04-20 16:14:47 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2021-04-20 15:56:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 1248 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 262 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovija događanja i savjeti iz svijeta showbiznisa. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, savjeti, showbiz, trend, društvena mreža, život, zdravlje, moda, ljepota, putovanja, tehnologija, gastro, dom, obitelj, karijera, viral [secure] => 0 [obituaries_portal] => 0 [page_title] => Showbiz [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 0 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 0 [itemRelatedLimit] => 5 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 0 [itemRelatedImageSize] => 0 [itemRelatedIntrotext] => 1 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 0 [itemRelatedImageGallery] => 0 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => {"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/images\/slike\/2021\/04\/15\/17515848.jpg","\/images\/slike\/2021\/04\/15\/17515850.jpg","\/images\/slike\/2021\/04\/15\/17515854.jpg","\/images\/slike\/2021\/04\/15\/17508164.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["Vedran Peteh\/Cropix","Vedran Peteh\/Cropix","Vedran Peteh\/Cropix","CONTINENTAL FILM"],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["Janko Popovi\u0107 Volari\u0107","Janko Popovi\u0107 Volari\u0107","Janko Popovi\u0107 Volari\u0107","Na snimanju filma 'Jedini izlaz'"],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1920x1280","hd_17515848_1920.jpg":"1920x1080","k_17515848_1280.jpg":"1280x1280","k_17515848_1024.jpg":"1024x1024","k_17515848_640.jpg":"640x640","k_17515848_480.jpg":"480x480","k_17515848_340.jpg":"340x340","k_17515848_220.jpg":"220x220","o_17515848_1280.jpg":"1280x853","o_17515848_1024.jpg":"1024x682","o_17515848_640.jpg":"640x426","o_17515848_480.jpg":"480x320","o_17515848_340.jpg":"340x226","o_17515848_220.jpg":"220x146","h_17515848_1280.jpg":"1280x854","h_17515848_1024.jpg":"1024x683","h_17515848_640.jpg":"640x427","h_17515848_480.jpg":"480x320","h_17515848_340.jpg":"340x227","h_17515848_220.jpg":"220x147","pp_17515848_1280.jpg":"1006x1280","pp_17515848_1024.jpg":"805x1024","pp_17515848_640.jpg":"503x640","pp_17515848_480.jpg":"377x480","pp_17515848_340.jpg":"267x340","pp_17515848_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1280","hd_17515850_1920.jpg":"1920x1080","k_17515850_1280.jpg":"1280x1280","k_17515850_1024.jpg":"1024x1024","k_17515850_640.jpg":"640x640","k_17515850_480.jpg":"480x480","k_17515850_340.jpg":"340x340","k_17515850_220.jpg":"220x220","o_17515850_1280.jpg":"1280x853","o_17515850_1024.jpg":"1024x682","o_17515850_640.jpg":"640x426","o_17515850_480.jpg":"480x320","o_17515850_340.jpg":"340x226","o_17515850_220.jpg":"220x146","h_17515850_1280.jpg":"1280x854","h_17515850_1024.jpg":"1024x683","h_17515850_640.jpg":"640x427","h_17515850_480.jpg":"480x320","h_17515850_340.jpg":"340x227","h_17515850_220.jpg":"220x147","pp_17515850_1280.jpg":"1006x1280","pp_17515850_1024.jpg":"805x1024","pp_17515850_640.jpg":"503x640","pp_17515850_480.jpg":"377x480","pp_17515850_340.jpg":"267x340","pp_17515850_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1280","hd_17515854_1920.jpg":"1920x1080","k_17515854_1280.jpg":"1280x1280","k_17515854_1024.jpg":"1024x1024","k_17515854_640.jpg":"640x640","k_17515854_480.jpg":"480x480","k_17515854_340.jpg":"340x340","k_17515854_220.jpg":"220x220","o_17515854_1280.jpg":"1280x853","o_17515854_1024.jpg":"1024x682","o_17515854_640.jpg":"640x426","o_17515854_480.jpg":"480x320","o_17515854_340.jpg":"340x226","o_17515854_220.jpg":"220x146","h_17515854_1280.jpg":"1280x854","h_17515854_1024.jpg":"1024x683","h_17515854_640.jpg":"640x427","h_17515854_480.jpg":"480x320","h_17515854_340.jpg":"340x227","h_17515854_220.jpg":"220x147","pp_17515854_1280.jpg":"1006x1280","pp_17515854_1024.jpg":"805x1024","pp_17515854_640.jpg":"503x640","pp_17515854_480.jpg":"377x480","pp_17515854_340.jpg":"267x340","pp_17515854_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1281","hd_17508164_1920.jpg":"1920x1080","k_17508164_1280.jpg":"1280x1280","k_17508164_1024.jpg":"1024x1024","k_17508164_640.jpg":"640x640","k_17508164_480.jpg":"480x480","k_17508164_340.jpg":"340x340","k_17508164_220.jpg":"220x220","o_17508164_1280.jpg":"1280x854","o_17508164_1024.jpg":"1024x683","o_17508164_640.jpg":"640x427","o_17508164_480.jpg":"480x320","o_17508164_340.jpg":"340x226","o_17508164_220.jpg":"220x146","h_17508164_1280.jpg":"1280x854","h_17508164_1024.jpg":"1024x683","h_17508164_640.jpg":"640x427","h_17508164_480.jpg":"480x320","h_17508164_340.jpg":"340x227","h_17508164_220.jpg":"220x147","pp_17508164_1280.jpg":"1006x1280","pp_17508164_1024.jpg":"805x1024","pp_17508164_640.jpg":"503x640","pp_17508164_480.jpg":"377x480","pp_17508164_340.jpg":"267x340","pp_17508164_220.jpg":"173x220"}]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 204 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 262 [name] => Showbiz [alias] => showbiz [description] => [parent] => 477 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 1 [params] => {"inheritFrom":"0","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 38 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 3 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 38596390 Threads: 3 Questions: 7110977754 Slow queries: 3304728 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 608696798 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 32 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front01 [password] => Y2AfBGoJRKhS9HNdMJ [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => SELECT id, value, type FROM #__ocm_extra_fields ef WHERE ef.published = 1 [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /scena/showbiz ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 262 [name] => Showbiz [alias] => showbiz [parent] => 477 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /scena/showbiz ) ) [link] => /scena/showbiz/janko-popovic-volaric-o-srpskom-trileru-u-splitu-i-projektima-sa-strane-neke-stvari-koje-radim-su-mi-mrske-ali-zelim-zivjeti-i-brinuti-se-za-svoje-fali-mi-zivot-bez-napada-tjeskobe-1092764 [printLink] => /scena/showbiz/janko-popovic-volaric-o-srpskom-trileru-u-splitu-i-projektima-sa-strane-neke-stvari-koje-radim-su-mi-mrske-ali-zelim-zivjeti-i-brinuti-se-za-svoje-fali-mi-zivot-bez-napada-tjeskobe-1092764?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 265420 [name] => Janko Popović Volarić [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => janko-popovic-volaric [link] => /tag/janko-popovic-volaric ) [1] => stdClass Object ( [id] => 636319 [name] => Jedini izlaz [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2021-04-17 21:05:05 [main_article_id] => 0 [alias] => jedini-izlaz [link] => /tag/jedini-izlaz ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Janko Popović Volarić o srpskom trileru u Splitu i projektima ‘sa strane‘: Neke stvari koje radim su mi mrske, ali želim živjeti i brinuti se za svoje. Fali mi život bez napada tjeskobe [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => 3175 [name] => Marko Njegić [username] => marko-njegi [email] => marko-njegi@sd.hr [password] => $2y$10$InymkgzsoQ8yBIABvfFbSu.rpTzqylffc4TDDFaRUJ8zdZUOeS5dS [password_clear] => [block] => 0 [sendEmail] => 0 [registerDate] => 0000-00-00 00:00:00 [lastvisitDate] => 0000-00-00 00:00:00 [activation] => [params] => [groups] => Array ( [2] => 2 ) [guest] => 0 [lastResetTime] => 0000-00-00 00:00:00 [resetCount] => 0 [requireReset] => 0 [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [otpKey] => [otep] => [link] => /autor/marko-njegic-3175 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1693 [gender] => m [description] => [image] => 1693.png [url] => [group] => 4 [plugins] => {"customparams_author_school":"","customparams_author_title":"","customparams_author_title_categoryid":"28","customparams_fb_link":"","customparams_tw_link":""} ) [avatar] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/authors/1693.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/04/15/17515848.jpg [galleryCount] => 4 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => Vedran Peteh/Cropix [mainImageDesc] => Janko Popović Volarić [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/04/15/17515848.jpg [title] => Vedran Peteh/CropixJanko Popović Volarić ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/04/15/17515850.jpg [title] => Vedran Peteh/CropixJanko Popović Volarić ) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/04/15/17515854.jpg [title] => Vedran Peteh/CropixJanko Popović Volarić ) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/04/15/17508164.jpg [title] => CONTINENTAL FILMNa snimanju filma 'Jedini izlaz' ) ) [bgPosition] => [videoType] => allvideos [text] => {OCMSplitter}

Janko Popović Volarić dočekao je radno kinodistribuciju svog novog filma "Jedini izlaz", snimljenog u srpskoj produkciji. Dobili smo ga na telefon u pripremama za novu sezonu showa "Supertalent", gdje će se opet naći u žiriju.

"Glumac u Hrvatskoj ne može samo glumiti", komentira Popović Volarić u polušali na vlastiti račun, ali srećom tražen je i u regiji, što potvrđuje njegova uloga u "Jedinom izlazu".

- Glumim Sašu Kolara, beogradskog odvjetnika iz klasične, “fine” odvjetničke obitelji, koji je poginuo pod sumnjivim okolnostima u požaru u noćnom klubu “Jedini izlaz”.

Sama radnja filma, dakle, počinje šest godina nakon moje smrti. Moja supruga (koju glumi u svojoj prvoj glavnoj filmskoj ulozi izvrsna Anđelka Prpić) uz pomoć policijskog inspektora (Ljubomir Bandović) istražuje moju smrt i ne smijem vam, naravno, previše toga otkrivati, ali moj lik se kroz “flashbackove” pojavljuje kroz film i bilo mi je jako zanimljivo raditi ga jer je takozvani “slojeviti” lik, a i prvi put sam glumio na srpskom jeziku.

Film je dijelom sniman i u Splitu, a osim mene tu su i Nives Ivanković i Marinko Prga od naših glumaca. Općenito, u filmu je puno odličnih uloga, prekrasno je snimljen, jako napet, zanimljivo posložen i smatram da je redatelj-debitant Darko Nikolić s ekipom napravio odličan posao.

Socijalne i ratne teme

Uloga vam je načelno normalna, za razliku od nekih prethodnih, kao u filmovima Nevija Marasovića poput "Gorana" i "Comic Sans". Ne tučete se goli na snijegu i ne nosite fiksator/zavoj na nosu. Što je najekstremnije što (bi)ste napravili za ulogu?

- Volim “nenormalne” uloge, ali ovaj put sam samo na početku filma bio zapaljen (smijeh). Šalim se, prepustio sam to zadovoljstvo kaskaderu, ali ako je potrebno nešto napraviti za ulogu što je u mojim mogućnostima, nemam nikakvih problema s tim.

Ako su scenarij, priča i projekt kvalitetni, uopće ne razmišljam tako i želim napraviti što god treba da što bolje ispričamo dobru priču. Do sada sam iskusio svašta, ali to se brzo zaboravi, a film ostaje.

Za promjenu, "Jedini izlaz" je triler, što je rijetki žanr na ovim prostorima, naročito u hrvatskoj kinematografiji. Kako to objašnjavate?

- Ne znam baš kako to objasniti. Mislim, razumljivo je da je većina autora zatrovana ovdašnjim temama, a možda i vanjski festivali očekuju i traže s ovih prostora isključivo socijalne ili ratne teme.

Ali, moje mišljenje je da bi bilo dobro da ima više žanrovskog filma i da bismo s većim rasponom tema koje se obrađuju u našem filmu dobili i više publike koja ga prati.

Volite li inače trilerske filmove?

- Da, baš jako volim dobru, zanatski vješto snimljenu “napeticu”. Jedan od najdražih mi je “Fargo” kao triler s još jednim pomakom koji mu je dao i posebnu draž, ali volim i sve one "noir" filmove koje ja ovako laički volim svrstavati u tu kategoriju, iako nisam siguran spadaju li u nju.

Sjećam se da sam, na primjer, kao klinac obožavao gledati “Malteškog sokola” ili “Mračni prolaz”.

---

image
Na snimanju filma 'Jedini izlaz'
CONTINENTAL FILM
---


"Jedini izlaz" je veliki kinohit u susjedstvu, s više od 70.000 gledatelja, što je za današnje uvjete sjajan rezultat, o kojem posljednjih godina, čak i prije korone, hrvatski filmovi gotovo da mogu samo sanjati. Kako gledate na to? Nedostaje li nam žanrovskih filmova?

- Da, nevjerojatno je da s ovim mjerama film ima takve brojke. A što se hrvatskog filma tiče, to je već izlizana priča o našem filmu devedesetih koji je publiku odvikao od odlaska u kina i gledanja domaćeg filma, a ta navika se nikada nije vratila, osim kod nekih iznimnih kinohitova.

Naravno, žao mi je zbog toga, jer naš film ima dobre mlade autore i prokušane starije, živ je i nadam se da će s vremenom publika dati priliku i hrvatskom filmu koji, nažalost, bolje kotira vani nego kod nas.

Na velikim ekranima smo vas zadnji put vidjeli 2019. u "Dopunskoj nastavi", kad filmovi nisu igrali u kinima u skladu s epidemiološkim mjerama, kao "Jedini izlaz" danas. Kako gledate na veliku promjenu koja se dogodila u samo dvije godine i kako se snalazite u "novom (ne)normalnom"?

- Gledam na sve to kao i većina ljudi. Jako mi fali život bez tih silnih upitnika i povremenih napada tjeskobe, opuštenost tog “staronormalnog”. Snalazim se O.K., čekam kraj svega ovoga i pokušavam ovo vrijeme iskoristiti kako je najbolje moguće za sebe.

Bojim se za kina i kazališta jer ne znamo kada će se moći puniti dvorane, a ovako vjerojatno stvari neće moći baš dugo funkcionirati. Mislim da će se neke navike trajno promijeniti i to me ponekad brine.

Na setu sa sinom

Je li konstatacija "glumac u Hrvatskoj ne može samo glumiti" potencirana do krajnjih granica u vrijeme korone?

- Još davne, pretkoronične 2019. godine Barbara Nola mi je rekla ironičnu rečenicu koju sam zapamtio: “Film je za glumca u Hrvatskoj zapravo hobi”.

---

image
Janko Popović Volarić
Vedran Peteh/Cropix
---


Naravno da nije baš tako, ali tržište je malo, gledanost nevelika, pa time i zarada producenata nikakva, tako da se ne snima previše filmova.

Tu onda i nama, osim kazališta, ponekad ulete neki poslovi koji nemaju previše veze s našom profesijom. Neke stvari koje sam radio su mi mrske, većina nije, i to sam jednostavno prihvatio kao zadani okvir ako želim dobro živjeti i brinuti se za svoje.

Ipak, prilično ste zaposleni i glumite od "Jedinog izlaza" do serije "Crno-bijeli svijet" i "Dar Mar"...

- Jako sam sretan i zahvalan što imam neki kontinuitet u ovih petnaestak godina od Akademije. “Jedini izlaz” mi je bio, među ostalim, gušt zbog rada s ekipom iz regije, “Crno-bijeli svijet” je iz godine u godinu bio sve bolja i bolja serija i drago mi je da sam gostovao u ovoj zadnjoj sezoni i da sam glumio baš Tonija Maroševića koji je apsolutno zaslužio takav, svojevrsni hommage, i na kraju “Dar Mar” u kojem Momčilo Otašević i ja imamo kratko gostovanje u seriji kao dva iznimno blesava brata.

U tom formatu sam uglavnom imao više stereotipne uloge dobar/loš, a ovo je bilo zabavno iskusiti.

Na snimanju "Dar Mara" kao tonac radi vaš 22-godišnji sin. Kako vam je bilo biti na setu s njim? Je li vam drago što je ušao u svijet filma/serija i biste li radije da se i on okrene glumi?

- Ma naravno da ne. Mislim da on mora imati svoj neki put u kojem ću ja biti potpora i “rame za plakanje”, ali ne mislim da mu se imam pravo petljati u tu vrstu izbora. David studira audio inženjering, ali s obzirom na epidemiju, sve je “online” i time je dobio malo vremena i za praksu i tako se našao na setu “Dar Mara”.

Tu smo se, eto, i susreli i to nam je bilo jako zabavno. On se smijao meni i ja sam se smijao njemu. Kada je još bio jako mali, glumio je mene mlađeg u “flashbackovima” u “Ponosu Ratkajevih”, prije koju godinu smo bili zajedno na sceni u “Gričkoj vještici”, ali to je sve bilo stjecajem okolnosti.

Njemu gluma nije nimalo privlačna i on ima potpuno druge interese, što je meni super.

Glumu ste upisali kad niste upali na studij kamere. Kakav bi bio Janko kao kamerman, pomislite li ikad?

- Tu i tamo naravno da zamišljam kako bi mi život izgledao. Isto tako, radio sam godinama prije ta oba prijemna na Akademiji i kao grafičar u novinama i izdavačkim kućama, pa mi i taj povratak u redakciju tu i tamo padne na pamet.

---

image
Janko Popović Volarić
Vedran Peteh/Cropix
---


Ali, to je sada tako daleko da mi je teško zamisliti da sjedim za računalom ili stojim iza kamere, iako se volim prisjetiti tih faza svog života koje su bile neke etape u traženju profesije koja me ispunjava.

Dodjela Oscara je iza ugla. Imate li favorite među nominiranim filmovima, redateljima, glumcima...?

- "Mank" me oduševio, mislim da je napokon vrijeme da Oscara za režiju dobije Fincher kojeg jako volim, uvijek navijam za genijalnu Frances McDormand, a među glumcima za Oldmana i Hopkinsa.

---

Veselje zbog ‘Supertalenta‘


Drago mi je da snimamo novu sezonu “Supertalenta” i veselim se već uigranom druženju s ostalim članovima žirija, ali i cijele ekipe s Nove TV s kojom sad već četvrtu sezonu radim taj projekt.

A najviše me vesele dobri kandidati, loše šale nas za stolom, zalutali kandidati koji imaju nerealna očekivanja i dobra atmosfera koja vlada u studiju na snimanju naše emisije - govori Janko.

---

[jcfields] => Array ( ) [event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
Vedran Peteh/Cropix Vedran Peteh/Cropix Vedran Peteh/Cropix CONTINENTAL FILM
Vedran Peteh/Cropix
Janko Popović Volarić
Vedran Peteh/Cropix
Janko Popović Volarić
Vedran Peteh/Cropix
Janko Popović Volarić
CONTINENTAL FILM
Na snimanju filma 'Jedini izlaz'
[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/scena/showbiz/janko-popovic-volaric-o-srpskom-trileru-u-splitu-i-projektima-sa-strane-neke-stvari-koje-radim-su-mi-mrske-ali-zelim-zivjeti-i-brinuti-se-za-svoje-fali-mi-zivot-bez-napada-tjeskobe-1092764 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=f041a3e5f381cfa68904cfb0c1394412fcbaee3f [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Janko+Popovi%C4%87+Volari%C4%87+o+srpskom+trileru+u+Splitu+i+projektima+%E2%80%98sa+strane%E2%80%98%3A+Neke+stvari+koje+radim+su+mi+mrske%2C+ali+%C5%BEelim+%C5%BEivjeti+i+brinuti+se+za+svoje.+Fali+mi+%C5%BEivot+bez+napada+tjeskobe&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fscena%2Fshowbiz%2Fjanko-popovic-volaric-o-srpskom-trileru-u-splitu-i-projektima-sa-strane-neke-stvari-koje-radim-su-mi-mrske-ali-zelim-zivjeti-i-brinuti-se-za-svoje-fali-mi-zivot-bez-napada-tjeskobe-1092764 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fscena%2Fshowbiz%2Fjanko-popovic-volaric-o-srpskom-trileru-u-splitu-i-projektima-sa-strane-neke-stvari-koje-radim-su-mi-mrske-ali-zelim-zivjeti-i-brinuti-se-za-svoje-fali-mi-zivot-bez-napada-tjeskobe-1092764 )
[{"id":"1","value":""},{"id":"2","value":"\u2018JEDINI IZLAZ\u2018"},{"id":"4","value":""},{"id":"5","value":""},{"id":"6","value":""},{"id":"8","value":"1"},{"id":"11","value":"1"},{"id":"12","value":"1"},{"id":"13","value":"1"},{"id":"65","value":""},{"id":"21","value":"1"},{"id":"63","value":"2"},{"id":"80","value":""},{"id":"81","value":""},{"id":"82","value":""},{"id":"83","value":""},{"id":"84","value":""},{"id":"85","value":""},{"id":"86","value":""},{"id":"88","value":""},{"id":"95","value":"0"},{"id":"78","value":"2"},{"id":"61","value":"1"},{"id":"62","value":"1"},{"id":"64","value":"1"},{"id":"67","value":"1"},{"id":"68","value":"2"},{"id":"69","value":"1"},{"id":"70","value":"1"},{"id":"71","value":"1"},{"id":"73","value":"1"},{"id":"74","value":"1"},{"id":"77","value":"1"},{"id":"79","value":"1"},{"id":"87","value":"1"},{"id":"91","value":"1"},{"id":"92","value":"1"},{"id":"93","value":"1"},{"id":"94","value":"1"},{"id":"96","value":"1"},{"id":"98","value":"1"}]
StoryEditorOCM
Showbiz‘JEDINI IZLAZ‘

Janko Popović Volarić o srpskom trileru u Splitu i projektima ‘sa strane‘: Neke stvari koje radim su mi mrske, ali želim živjeti i brinuti se za svoje. Fali mi život bez napada tjeskobe

20. travnja 2021. - 17:56

Janko Popović Volarić dočekao je radno kinodistribuciju svog novog filma "Jedini izlaz", snimljenog u srpskoj produkciji. Dobili smo ga na telefon u pripremama za novu sezonu showa "Supertalent", gdje će se opet naći u žiriju.

"Glumac u Hrvatskoj ne može samo glumiti", komentira Popović Volarić u polušali na vlastiti račun, ali srećom tražen je i u regiji, što potvrđuje njegova uloga u "Jedinom izlazu".

- Glumim Sašu Kolara, beogradskog odvjetnika iz klasične, “fine” odvjetničke obitelji, koji je poginuo pod sumnjivim okolnostima u požaru u noćnom klubu “Jedini izlaz”.

Sama radnja filma, dakle, počinje šest godina nakon moje smrti. Moja supruga (koju glumi u svojoj prvoj glavnoj filmskoj ulozi izvrsna Anđelka Prpić) uz pomoć policijskog inspektora...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. svibanj 2024 06:45