StoryEditorOCM
Showbizvječni mladić

Đorđi Peruzović večeras će u Splitu reći ‘zbogom festivalima‘! Emotivan je, a brojka je ‘za pasti u nesvijest‘

Piše Klara Rožman/JL
2. srpnja 2023. - 18:28

Đorđi Peruzović večeras će reći ‘zbogom‘ festivalskim nastupima. Vitalni 83-godišnjak učinit će to na istom mjestu na kojem je 1963. godine otpjevao ‘Baladu o tovaru‘, a na splitskim Prokurativama danas će pjevati ‘Letim u svemir‘, skladbu čije su stihove na glazbu Predraga Martinjaka pisali Ivo Šćepanović i pokojni Juroslav Buljubašić, piše Jutarnji list.

image

Đorđi Peruzović u društvu novinara Ive Šćepanovića, jednog od koautora svoje posljednje festivalske skladbe

Duje Klarić/Cropix

- Bit će mi teško uspeti se na pozornicu jer ću dok pjevam cijelo vrijeme misliti o tome kako moj prijatelj nije uspio dočekati ni svoj let u svemir, niti izvedbu pjesme na Splitskom festivalu - govori najstariji sudionik ovogodišnjeg Splitskog festivala koji je sinoć, na večeri posvećenoj Nenadu Viloviću, izvedbom pjesama ‘Di si bija kad je grmilo‘ i ‘48 uri kad bi traja dan‘ pokazao da je u boljoj formi od nekih dvostruko mlađih kolega.

- Hvala na komplimentu, ali ja sam se sam sa sobom dogovorio da ovo večeras bude kraj moje festivalske karijere koja je bila uistinu bogata. Točno šezdeset godina sam na sceni, a drago mi je što neke moje pjesme znaju i ljudi koji se nisu ni rodili kada sam ih prvi puta otpjevao.

image

Đorđi snimljen sinoć na Prokurativama u društvu prijateljice i kolegice Helene Papić

Duje Klarić/Cropix

Tijekom tih šest desetljeća nastupao sam na mnogim pozornicama, na mnogim festivalima, ali Splitski festival za mene je uvijek bio najvažniji - govori Đorđi koji je nastupao na čak pedeset Splitskih festivala. S pjevanjem će, veli, nastaviti, ali više ne na festivalima.

image

Djordji Peruzović i Žarko Domjan

Duje Klarić/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. svibanj 2024 05:32