StoryEditorOCM
ShowbizTužno

Celine Dion se bori protiv rijetkog neurološkog poremećaja, izgleda kako ‘sindrom ukočene osobe‘ pobjeđuje

Piše Mozaik SD
24. travnja 2024. - 07:01

Legendarna je pjevačica božanskog glasa svoje pratitelje i obožavatelje obavijestila kako boluje od iznimno rijetkog neurološkog poremećaja. Dijagnosticiran joj je naime "sindrom ukočene osobe", koji uzrokuje ukočenost mišića u torzu, rukama i nogama. Najgore je od svega što grčeve izaziva i buka i emocionalni stres, a Celine Dion kao da živi uz oboje.

image
Valerie Macon/Afp

Publika je od prve vijesti bila jako zabrinuta, jer se pjevačici i na fotografijama jasno vidjelo kako nešto nije kako treba. Njena sestra Claudette je potvrdila kako Celine više nema ‘kontrolu nad svojim mišićima‘ i da bolest može utjecati na njezine glasnice i karijeru.

Dion koja je božanski iznijela legendarne ‘The Power Of Love‘ i ‘My Heart Will Go On‘, ne odustaje, ona se tiho bori sa strašnom bolešću još od 2022. godine.

image
Cao Ji/Imaginechina Via Afp

No, ipak je bila prisiljena otkazati svjetsku turneju prošlog prosinca. Sestra joj je medijima otkrila kako Celine usprkos svemu naporno radi, ali nema kontrolu nad svojim mišićima.

- Ono što mi slama srce je to što je uvijek bila disciplinirana - kazala je.

image
Mehdi Taamallah/Nurphoto Via Afp

Bolest koja ju je zarobila nije dovoljno istražena, jako je rijetka, oboljeva tek jedan čovjek u milijun, i nitko od liječnika se ne usudi davati prognoze. Nije poznato ni kako će bolest napredovati.

No bez obzira na njezine probleme, Claudette za svoju sestru vjeruje kako je mentalno jaka.

- Uopće nije depresivna, ona zaista uživa u životu. Prebrodit ćemo ovo. - kazala je kako prenosi Tyla.

image
Vince Bucci/Afp
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. svibanj 2024 20:41