stdClass Object ( [id] => 1189525 [title] => Ana Gruica je uzbudila kritičare, a naša novinarka se bavila većim spektaklom i zaključila: Kim, možeš se uvući u njezinu haljinu, ali nikad nećeš biti Marilyn! [alias] => ana-gruica-je-uzbudila-kriticare-a-nasa-novinarka-se-bavila-vecim-spektaklom-i-zakljucila-kim-mozes-se-uvuci-u-njezinu-haljinu-ali-nikad-neces-biti-marilyn [catid] => 262 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Još od 1948. posebnom se manifestacijom, koja nosi popularni naziv Met Gala, prikupljaju sredstva za Kostimografski institut newyorškog Metropolitan muzeja, a na vrhunsku svjetsku razinu podigla ga je Anna Wintour, glavna urednica američkog Voguea, koja je od 1999. predsjednica organizacijskog odbora i domaćica najvažnijeg modnog događaja godine koji nazivaju i "Oscarima Istočne obale".

Zvijezda i zvjezdica iz svijeta filma, televizije, glazbe, mode, društvenih mreža... nije manjkalo ni ove godine, nije nedostajalo ni blještavila, ali je nedostajalo glamura, pa je ovogodišnja Met Gala ostavila poprilično razočaravajući dojam.

Tema ovogodišnje priredbe bila je "Gilded Glamour" – "pozlaćeni glamur", trebala je to biti posveta zlatnom dobu New Yorka posljednjih desetljeća 19. stoljeća.

No mnogi koji su se popeli stubištem s crvenim tepihom ispred Metropolitan muzeja kao da nisu vodili previše računa o temi, pa je bilo zaista kojekakvih kreacija, od kojih su tek malobrojne zaslužile najvišu ocjenu.

---

image

Blake Lively

Angela Weiss
---


Među njima je nedvojbeno prekrasna bila Versace kreacija glumice Blake Lively koja se iz ružičaste pretvorila u plavu, a haljina i nakit su, kako je Blake objasnila, inspirirani newyorškom arhitekturom i klasičnim zgradama.

Hollywoodski preobražaj

Reality zvijezda i uspješna poduzetnica Kim Kardashian pokušala se preobraziti u hollywoodsku legendu Marilyn Monroe odjenuvši haljinu koju je najpoznatija filmska platinasta plavuša nosila prije gotovo 60 godina, 19. svibnja 1962., u newyorškom Madison Square Gardenu, kad je pred 15.000 gostiju na demokratskom donatorskom skupu pjevala "Sretan rođendan, gospodine predsjedniče" Johnu F. Kennedyju, koji je deset dana poslije napunio 45 godina.

---

image

Kim Kardashian u haljini Marilyn Monroe

Angela Weiss
---


Bio je to jedan od njezinih posljednjih javnih nastupa. Nakon manje od tri mjeseca Marilyn je pronađena mrtva u svojem domu, a preminula je najvjerojatnije od predoziranja u dobi od 36 godina.

---

---


Svjetlucava haljina, na koju je ručno ušiveno 2500 kristala, bila je toliko uska da su je zašivali tek kad ju je Marilyn odjenula.

Glumica je haljinu platila 1440 dolara, što bi danas bilo oko 12.400 dolara, a kreirao ju je Bob Mackie, koji je radio u studiju Oscarom nagrađivanog kostimografa Jeana Louisa.

Haljina je na aukciji 1999. prodana za 1,27 milijuna dolara, a na novoj ju je dražbi 2016. za 4,81 milijun dolara kupio muzejski lanac Ripley's Believe It Or Not.

Uska haljina u početku se činila nepremostivom preprekom za 41-godišnju Kim. Muzejski lanac pristao je posuditi joj haljinu za ovu prigodu, ali ona je nije mogla obući. Kako je čvrsto odlučila pojaviti se u njoj na Met Gali, zatražila je da joj daju tri tjedna da smršavi kako bi je mogla odjenuti.

Smršavjela sedam kilograma

Iz prehrane je izbacila šećer i ugljikohidrate, vježbala je i dva puta dnevno nosila "sauna odijelo". Smršavjela je sedam kilograma i uspjela se uvući u legendarnu haljinu.

---

---


Ali to je trajalo samo nekoliko minuta dok nije u njoj prošetala crvenim tepihom i popela se u Metropolitan muzej, nakon toga ju je skinula i zamijenila kopijom kako se osjetljiva originalna haljina, koja se čuva u posebnoj komori na određenoj temperaturi i vlažnosti, ne bi oštetila tijekom nošenja.

Koliko god se trudila izgledati poput jedne od najvećih hollywoodskih ikona, Kim nije niti će ikada biti Marilyn, a korisnici društvenih mreža vrlo brzo su je zasuli kritikama zbog ekstremne dijete i gubitka težine, kao i činjenice da je odmah nakon što je napustila Met Galu u svojem hotelu s društvom navalila na pizzu i krafne.

---

image

Kim je na instastoryju pričala koliko je uzbuđena što opet može jesti najdraže krafne u New Yorku...

---

---

image

... i pizzu, hranu od koje je tjednima apstinirala

---


Kritičari su pisali kako je neprimjereno na nacionalnoj televiziji govoriti o velikom gubitku težine u vrlo kratkom razdoblju samo da bi uspjela odjenuti željenu haljinu, jer time promovira nerealne tjelesne standarde i šalje pogrešnu poruku, naročito mladima koji imaju problema s poremećajem prehrane, a isticali su i njezinu odgovornost kao majke četvero djece.

Emily stigla s karnevala

Među onima koji su izazvali pozornost, ali iz pogrešnih modnih razloga, bile su Katy Perry, Emily Ratajkowski, Cara Delevingne, Camila Cabello, Kylie Jenner, Billie Eilish..., izazvavši brojne podrugljive komentare na društvenim mrežama.

---

image

Cara Delevingne

Angela Weiss
------
image

Emily Ratajkowski

Angela Weiss
------
image

Gigi Hadid

Angela Weiss
------
image

Kylie Jenner

Jamie Mccarthy
------
image

Cardi B

Angela Weiss
---

Emily je dospjela na listu najgore odjevenih zahvaljujući kreaciji koja bi bolje pristajala karnevalu, Kylie je odjenula vjenčanicu s okrenutom bejzbolskom kapom i velom na glavi, Cara je mnoge šokirala kad je skinula jaknu svojeg odijela i pokazala potpuno goli gornji dio tijela obojen u zlatno.

---

image

Sarah Jessica Parker

Jamie Mccarthy
---


Sarah Jessica Parker izazvala je oprečne komentare, a njezina crno-bijela karirana haljina, kako je poslije objavljeno, bila je posveta Elizabeth Hobbs Keckley, koja se upisala u povijest kao prva tamnoputa modna dizajnerica u Bijeloj kući.

---

image

Anna Wintour

Jamie Mccarthy
---


Anna Wintour je, kao domaćica, bila među prvima koji su stigli na priredbu, nosila je kreaciju Chanela, a svoj glavni modni dodatak, tamne naočale, zamijenila je tijarom, kako i priliči kraljici ovog događaja.

Među muškim gostima posebnu je pozornost izazvao Fredrik Robertsson, kojeg su promatrači nakratko zamijenili za slavnoga glumca Jareda Letoa.

---

image

Fredrik Robertsson

Angela Weiss
---

Švedski modni poduzetnik i LGBTQ aktivist Robertsson, koji sebe predstavlja kao kreativnog direktora i modnog ovisnika, pojavio se u bizarnoj srebrnoj kreaciji Iris Van Herpen, s bodljikavim "krilima".

---

image

Friški bračni par Brooklyn Beckham i Nicola Peltz

Angela Weiss
---

 

---

DIZAJNER JURICA PIRIĆ:

Nedostajalo je ekstravagancije

– Ove je godine nedostajalo ekstravagancije, koju inače uvijek tražim u ovom događaju, jednoj od najvećih modnih manifestacija. Neke su kreacije vrlo zahtjevne i u njih je utrošeno puno vremena, ali ove me je godine Met Gala razočarala – kazao nam je poznati splitski dizajner Jurica Pirić.

I njemu je Blake Lively apsolutno na prvom mjestu u kreaciji koja "ostavlja bez daha", dok je na drugo mjesto uvrstio Gigi Hadid u avangardnom izdanju s dozom ekstravagancije kakvu upravo traži na ovom događaju.

– Treća mi je Anna Wintour, koja je bila prekrasna u Chanelu – kaže Pirić, kojeg je oduševio i Frederik Robertsson.

Što se tiče Kardashianke u haljini Marilyn Monroe, Pirić kaže kako ga, premda je pozadina priče u redu, nije posebno impresionirala i da je više očekivao od Kim.

---

[video] => [gallery] => [extra_fields] => [{"id":"1","value":""},{"id":"2","value":"ODJECI MET GALE"},{"id":"10","value":""},{"id":"65","value":""},{"id":"63","value":"2"},{"id":"80","value":""},{"id":"81","value":""},{"id":"82","value":""},{"id":"83","value":""},{"id":"84","value":""},{"id":"85","value":""},{"id":"86","value":""},{"id":"88","value":""},{"id":"95","value":"0"},{"id":"105","value":""},{"id":"106","value":""},{"id":"107","value":""},{"id":"112","value":"5727"},{"id":"78","value":"2"},{"id":"87","value":"2"},{"id":"61","value":"1"},{"id":"62","value":"1"},{"id":"64","value":"1"},{"id":"67","value":"1"},{"id":"68","value":"2"},{"id":"69","value":"1"},{"id":"70","value":"1"},{"id":"71","value":"1"},{"id":"73","value":"1"},{"id":"74","value":"1"},{"id":"77","value":"1"},{"id":"79","value":"1"},{"id":"91","value":"1"},{"id":"92","value":"1"},{"id":"93","value":"1"},{"id":"94","value":"1"},{"id":"96","value":"1"},{"id":"98","value":"1"}] [extra_fields_search] => ODJECI MET GALE 2 0 5727 2 2 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 [created] => 2022-05-03 14:20:45 [created_by] => 3163 [created_by_alias] => [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2022-05-03 16:40:15 [modified_by] => 3163 [publish_up] => 2022-05-03 16:06:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 952 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 262 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovija događanja i savjeti iz svijeta showbiznisa. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, savjeti, showbiz, trend, društvena mreža, život, zdravlje, moda, ljepota, putovanja, tehnologija, gastro, dom, obitelj, karijera, viral [secure] => 0 [obituaries_portal] => 0 [page_title] => Showbiz [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 0 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 0 [itemRelatedLimit] => 5 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 0 [itemRelatedImageSize] => 0 [itemRelatedIntrotext] => 1 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 0 [itemRelatedImageGallery] => 0 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => {"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/images\/slike\/2022\/05\/03\/21864380.jpg","\/images\/slike\/2022\/05\/03\/21861374.jpg","\/images\/slike\/2022\/05\/03\/21858958.jpg","\/images\/slike\/2022\/05\/03\/21859238.jpg","\/images\/slike\/2022\/05\/03\/21861256.jpg","\/images\/slike\/2022\/05\/03\/21858832.jpg","\/images\/slike\/2022\/05\/03\/21859712.jpg","\/images\/slike\/2022\/05\/03\/21862128.jpg","\/images\/slike\/2022\/05\/03\/21861766.jpg","\/images\/slike\/2022\/05\/03\/21861736.jpg","\/images\/slike\/2022\/05\/03\/21861048.jpg","\/images\/slike\/2022\/05\/03\/21861752.jpg","\/images\/slike\/2022\/05\/03\/21861482.jpg","\/images\/slike\/2022\/05\/03\/21861040.jpg","\/images\/slike\/2022\/05\/03\/21868154.jpg","\/images\/slike\/2022\/05\/03\/21868156.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["AFP","AFP","Jamie Mccarthy","Angela Weiss","Angela Weiss","Jamie Mccarthy","Jamie Mccarthy","Angela Weiss","Angela Weiss","Angela Weiss","Jamie Mccarthy","Angela Weiss","Angela Weiss","Angela Weiss","",""],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["

Kim Kardashian s de\u010dkom Peteom Davidsonom na Met Gali<\/p>","","

Blake Lively<\/p>","

Blake Lively<\/p>","

Kim Kardashian u haljini Marilyn Monroe<\/p>","

Anna Wintour<\/p>","

Sarah Jessica Parker<\/p>","

Cara Delevingne<\/p>","

Emily Ratajkowski<\/p>","

Gigi Hadid<\/p>","

Kylie Jenner<\/p>","

Fri\u0161ki bra\u010dni par Brooklyn Beckham i Nicola Peltz<\/p>","

Cardi B<\/p>","

Fredrik Robertsson<\/p>","

Kim je na instastoryju pri\u010dala koliko je uzbu\u0111ena \u0161to opet mo\u017ee jesti najdra\u017ee krafne u New Yorku...<\/p>","

... i pizzu, hranu od koje je tjednima apstinirala<\/p>"],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1920x1280","hd_21864380_1920.jpg":"1920x1080","k_21864380_1280.jpg":"1280x1280","k_21864380_1024.jpg":"1024x1024","k_21864380_640.jpg":"640x640","k_21864380_480.jpg":"480x480","k_21864380_340.jpg":"340x340","k_21864380_220.jpg":"220x220","o_21864380_1280.jpg":"1280x853","o_21864380_1024.jpg":"1024x682","o_21864380_640.jpg":"640x426","o_21864380_480.jpg":"480x320","o_21864380_340.jpg":"340x226","o_21864380_220.jpg":"220x146","h_21864380_1280.jpg":"1280x854","h_21864380_1024.jpg":"1024x683","h_21864380_640.jpg":"640x427","h_21864380_480.jpg":"480x320","h_21864380_340.jpg":"340x227","h_21864380_220.jpg":"220x147","pp_21864380_1280.jpg":"1006x1280","pp_21864380_1024.jpg":"805x1024","pp_21864380_640.jpg":"503x640","pp_21864380_480.jpg":"377x480","pp_21864380_340.jpg":"267x340","pp_21864380_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x2605","hd_21861374_1920.jpg":"1920x1080","k_21861374_1280.jpg":"1280x1280","k_21861374_1024.jpg":"1024x1024","k_21861374_640.jpg":"640x640","k_21861374_480.jpg":"480x480","k_21861374_340.jpg":"340x340","k_21861374_220.jpg":"220x220","o_21861374_1280.jpg":"1280x1736","o_21861374_1024.jpg":"1024x1389","o_21861374_640.jpg":"640x868","o_21861374_480.jpg":"480x651","o_21861374_340.jpg":"340x461","o_21861374_220.jpg":"220x298","h_21861374_1280.jpg":"1280x854","h_21861374_1024.jpg":"1024x683","h_21861374_640.jpg":"640x427","h_21861374_480.jpg":"480x320","h_21861374_340.jpg":"340x227","h_21861374_220.jpg":"220x147","pp_21861374_1280.jpg":"1006x1280","pp_21861374_1024.jpg":"805x1024","pp_21861374_640.jpg":"503x640","pp_21861374_480.jpg":"377x480","pp_21861374_340.jpg":"267x340","pp_21861374_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1536","hd_21858958_1920.jpg":"1920x1080","k_21858958_1280.jpg":"1280x1280","k_21858958_1024.jpg":"1024x1024","k_21858958_640.jpg":"640x640","k_21858958_480.jpg":"480x480","k_21858958_340.jpg":"340x340","k_21858958_220.jpg":"220x220","o_21858958_1280.jpg":"1280x1024","o_21858958_1024.jpg":"1024x819","o_21858958_640.jpg":"640x512","o_21858958_480.jpg":"480x384","o_21858958_340.jpg":"340x272","o_21858958_220.jpg":"220x176","h_21858958_1280.jpg":"1280x854","h_21858958_1024.jpg":"1024x683","h_21858958_640.jpg":"640x427","h_21858958_480.jpg":"480x320","h_21858958_340.jpg":"340x227","h_21858958_220.jpg":"220x147","pp_21858958_1280.jpg":"1006x1280","pp_21858958_1024.jpg":"805x1024","pp_21858958_640.jpg":"503x640","pp_21858958_480.jpg":"377x480","pp_21858958_340.jpg":"267x340","pp_21858958_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1280","hd_21859238_1920.jpg":"1920x1080","k_21859238_1280.jpg":"1280x1280","k_21859238_1024.jpg":"1024x1024","k_21859238_640.jpg":"640x640","k_21859238_480.jpg":"480x480","k_21859238_340.jpg":"340x340","k_21859238_220.jpg":"220x220","o_21859238_1280.jpg":"1280x853","o_21859238_1024.jpg":"1024x682","o_21859238_640.jpg":"640x426","o_21859238_480.jpg":"480x320","o_21859238_340.jpg":"340x226","o_21859238_220.jpg":"220x146","h_21859238_1280.jpg":"1280x854","h_21859238_1024.jpg":"1024x683","h_21859238_640.jpg":"640x427","h_21859238_480.jpg":"480x320","h_21859238_340.jpg":"340x227","h_21859238_220.jpg":"220x147","pp_21859238_1280.jpg":"1006x1280","pp_21859238_1024.jpg":"805x1024","pp_21859238_640.jpg":"503x640","pp_21859238_480.jpg":"377x480","pp_21859238_340.jpg":"267x340","pp_21859238_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x2880","hd_21861256_1920.jpg":"1920x1080","k_21861256_1280.jpg":"1280x1280","k_21861256_1024.jpg":"1024x1024","k_21861256_640.jpg":"640x640","k_21861256_480.jpg":"480x480","k_21861256_340.jpg":"340x340","k_21861256_220.jpg":"220x220","o_21861256_1280.jpg":"1280x1920","o_21861256_1024.jpg":"1024x1536","o_21861256_640.jpg":"640x960","o_21861256_480.jpg":"480x720","o_21861256_340.jpg":"340x510","o_21861256_220.jpg":"220x330","h_21861256_1280.jpg":"1280x854","h_21861256_1024.jpg":"1024x683","h_21861256_640.jpg":"640x427","h_21861256_480.jpg":"480x320","h_21861256_340.jpg":"340x227","h_21861256_220.jpg":"220x147","pp_21861256_1280.jpg":"1006x1280","pp_21861256_1024.jpg":"805x1024","pp_21861256_640.jpg":"503x640","pp_21861256_480.jpg":"377x480","pp_21861256_340.jpg":"267x340","pp_21861256_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x2880","hd_21858832_1920.jpg":"1920x1080","k_21858832_1280.jpg":"1280x1280","k_21858832_1024.jpg":"1024x1024","k_21858832_640.jpg":"640x640","k_21858832_480.jpg":"480x480","k_21858832_340.jpg":"340x340","k_21858832_220.jpg":"220x220","o_21858832_1280.jpg":"1280x1920","o_21858832_1024.jpg":"1024x1536","o_21858832_640.jpg":"640x960","o_21858832_480.jpg":"480x720","o_21858832_340.jpg":"340x510","o_21858832_220.jpg":"220x330","h_21858832_1280.jpg":"1280x854","h_21858832_1024.jpg":"1024x683","h_21858832_640.jpg":"640x427","h_21858832_480.jpg":"480x320","h_21858832_340.jpg":"340x227","h_21858832_220.jpg":"220x147","pp_21858832_1280.jpg":"1006x1280","pp_21858832_1024.jpg":"805x1024","pp_21858832_640.jpg":"503x640","pp_21858832_480.jpg":"377x480","pp_21858832_340.jpg":"267x340","pp_21858832_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x2880","hd_21859712_1920.jpg":"1920x1080","k_21859712_1280.jpg":"1280x1280","k_21859712_1024.jpg":"1024x1024","k_21859712_640.jpg":"640x640","k_21859712_480.jpg":"480x480","k_21859712_340.jpg":"340x340","k_21859712_220.jpg":"220x220","o_21859712_1280.jpg":"1280x1920","o_21859712_1024.jpg":"1024x1536","o_21859712_640.jpg":"640x960","o_21859712_480.jpg":"480x720","o_21859712_340.jpg":"340x510","o_21859712_220.jpg":"220x330","h_21859712_1280.jpg":"1280x854","h_21859712_1024.jpg":"1024x683","h_21859712_640.jpg":"640x427","h_21859712_480.jpg":"480x320","h_21859712_340.jpg":"340x227","h_21859712_220.jpg":"220x147","pp_21859712_1280.jpg":"1006x1280","pp_21859712_1024.jpg":"805x1024","pp_21859712_640.jpg":"503x640","pp_21859712_480.jpg":"377x480","pp_21859712_340.jpg":"267x340","pp_21859712_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x2790","hd_21862128_1920.jpg":"1920x1080","k_21862128_1280.jpg":"1280x1280","k_21862128_1024.jpg":"1024x1024","k_21862128_640.jpg":"640x640","k_21862128_480.jpg":"480x480","k_21862128_340.jpg":"340x340","k_21862128_220.jpg":"220x220","o_21862128_1280.jpg":"1280x1860","o_21862128_1024.jpg":"1024x1488","o_21862128_640.jpg":"640x930","o_21862128_480.jpg":"480x697","o_21862128_340.jpg":"340x494","o_21862128_220.jpg":"220x319","h_21862128_1280.jpg":"1280x854","h_21862128_1024.jpg":"1024x683","h_21862128_640.jpg":"640x427","h_21862128_480.jpg":"480x320","h_21862128_340.jpg":"340x227","h_21862128_220.jpg":"220x147","pp_21862128_1280.jpg":"1006x1280","pp_21862128_1024.jpg":"805x1024","pp_21862128_640.jpg":"503x640","pp_21862128_480.jpg":"377x480","pp_21862128_340.jpg":"267x340","pp_21862128_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x3158","hd_21861766_1920.jpg":"1920x1080","k_21861766_1280.jpg":"1280x1280","k_21861766_1024.jpg":"1024x1024","k_21861766_640.jpg":"640x640","k_21861766_480.jpg":"480x480","k_21861766_340.jpg":"340x340","k_21861766_220.jpg":"220x220","o_21861766_1280.jpg":"1280x2105","o_21861766_1024.jpg":"1024x1684","o_21861766_640.jpg":"640x1052","o_21861766_480.jpg":"480x789","o_21861766_340.jpg":"340x559","o_21861766_220.jpg":"220x361","h_21861766_1280.jpg":"1280x854","h_21861766_1024.jpg":"1024x683","h_21861766_640.jpg":"640x427","h_21861766_480.jpg":"480x320","h_21861766_340.jpg":"340x227","h_21861766_220.jpg":"220x147","pp_21861766_1280.jpg":"1006x1280","pp_21861766_1024.jpg":"805x1024","pp_21861766_640.jpg":"503x640","pp_21861766_480.jpg":"377x480","pp_21861766_340.jpg":"267x340","pp_21861766_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x2834","hd_21861736_1920.jpg":"1920x1080","k_21861736_1280.jpg":"1280x1280","k_21861736_1024.jpg":"1024x1024","k_21861736_640.jpg":"640x640","k_21861736_480.jpg":"480x480","k_21861736_340.jpg":"340x340","k_21861736_220.jpg":"220x220","o_21861736_1280.jpg":"1280x1889","o_21861736_1024.jpg":"1024x1511","o_21861736_640.jpg":"640x944","o_21861736_480.jpg":"480x708","o_21861736_340.jpg":"340x501","o_21861736_220.jpg":"220x324","h_21861736_1280.jpg":"1280x854","h_21861736_1024.jpg":"1024x683","h_21861736_640.jpg":"640x427","h_21861736_480.jpg":"480x320","h_21861736_340.jpg":"340x227","h_21861736_220.jpg":"220x147","pp_21861736_1280.jpg":"1006x1280","pp_21861736_1024.jpg":"805x1024","pp_21861736_640.jpg":"503x640","pp_21861736_480.jpg":"377x480","pp_21861736_340.jpg":"267x340","pp_21861736_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x2880","hd_21861048_1920.jpg":"1920x1080","k_21861048_1280.jpg":"1280x1280","k_21861048_1024.jpg":"1024x1024","k_21861048_640.jpg":"640x640","k_21861048_480.jpg":"480x480","k_21861048_340.jpg":"340x340","k_21861048_220.jpg":"220x220","o_21861048_1280.jpg":"1280x1920","o_21861048_1024.jpg":"1024x1536","o_21861048_640.jpg":"640x960","o_21861048_480.jpg":"480x720","o_21861048_340.jpg":"340x510","o_21861048_220.jpg":"220x330","h_21861048_1280.jpg":"1280x854","h_21861048_1024.jpg":"1024x683","h_21861048_640.jpg":"640x427","h_21861048_480.jpg":"480x320","h_21861048_340.jpg":"340x227","h_21861048_220.jpg":"220x147","pp_21861048_1280.jpg":"1006x1280","pp_21861048_1024.jpg":"805x1024","pp_21861048_640.jpg":"503x640","pp_21861048_480.jpg":"377x480","pp_21861048_340.jpg":"267x340","pp_21861048_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x2944","hd_21861752_1920.jpg":"1920x1080","k_21861752_1280.jpg":"1280x1280","k_21861752_1024.jpg":"1024x1024","k_21861752_640.jpg":"640x640","k_21861752_480.jpg":"480x480","k_21861752_340.jpg":"340x340","k_21861752_220.jpg":"220x220","o_21861752_1280.jpg":"1280x1962","o_21861752_1024.jpg":"1024x1570","o_21861752_640.jpg":"640x981","o_21861752_480.jpg":"480x736","o_21861752_340.jpg":"340x521","o_21861752_220.jpg":"220x337","h_21861752_1280.jpg":"1280x854","h_21861752_1024.jpg":"1024x683","h_21861752_640.jpg":"640x427","h_21861752_480.jpg":"480x320","h_21861752_340.jpg":"340x227","h_21861752_220.jpg":"220x147","pp_21861752_1280.jpg":"1006x1280","pp_21861752_1024.jpg":"805x1024","pp_21861752_640.jpg":"503x640","pp_21861752_480.jpg":"377x480","pp_21861752_340.jpg":"267x340","pp_21861752_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x2863","hd_21861482_1920.jpg":"1920x1080","k_21861482_1280.jpg":"1280x1280","k_21861482_1024.jpg":"1024x1024","k_21861482_640.jpg":"640x640","k_21861482_480.jpg":"480x480","k_21861482_340.jpg":"340x340","k_21861482_220.jpg":"220x220","o_21861482_1280.jpg":"1280x1908","o_21861482_1024.jpg":"1024x1526","o_21861482_640.jpg":"640x954","o_21861482_480.jpg":"480x715","o_21861482_340.jpg":"340x506","o_21861482_220.jpg":"220x328","h_21861482_1280.jpg":"1280x854","h_21861482_1024.jpg":"1024x683","h_21861482_640.jpg":"640x427","h_21861482_480.jpg":"480x320","h_21861482_340.jpg":"340x227","h_21861482_220.jpg":"220x147","pp_21861482_1280.jpg":"1006x1280","pp_21861482_1024.jpg":"805x1024","pp_21861482_640.jpg":"503x640","pp_21861482_480.jpg":"377x480","pp_21861482_340.jpg":"267x340","pp_21861482_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x2704","hd_21861040_1920.jpg":"1920x1080","k_21861040_1280.jpg":"1280x1280","k_21861040_1024.jpg":"1024x1024","k_21861040_640.jpg":"640x640","k_21861040_480.jpg":"480x480","k_21861040_340.jpg":"340x340","k_21861040_220.jpg":"220x220","o_21861040_1280.jpg":"1280x1802","o_21861040_1024.jpg":"1024x1442","o_21861040_640.jpg":"640x901","o_21861040_480.jpg":"480x676","o_21861040_340.jpg":"340x478","o_21861040_220.jpg":"220x309","h_21861040_1280.jpg":"1280x854","h_21861040_1024.jpg":"1024x683","h_21861040_640.jpg":"640x427","h_21861040_480.jpg":"480x320","h_21861040_340.jpg":"340x227","h_21861040_220.jpg":"220x147","pp_21861040_1280.jpg":"1006x1280","pp_21861040_1024.jpg":"805x1024","pp_21861040_640.jpg":"503x640","pp_21861040_480.jpg":"377x480","pp_21861040_340.jpg":"267x340","pp_21861040_220.jpg":"173x220"},{"size0":"600x900","hd_21868154_1920.jpg":"1920x1080","k_21868154_1280.jpg":"1280x1280","k_21868154_1024.jpg":"1024x1024","k_21868154_640.jpg":"640x640","k_21868154_480.jpg":"480x480","k_21868154_340.jpg":"340x340","k_21868154_220.jpg":"220x220","o_21868154_1280.jpg":"1280x1920","o_21868154_1024.jpg":"1024x1536","o_21868154_640.jpg":"640x960","o_21868154_480.jpg":"480x720","o_21868154_340.jpg":"340x510","o_21868154_220.jpg":"220x330","h_21868154_1280.jpg":"1280x854","h_21868154_1024.jpg":"1024x683","h_21868154_640.jpg":"640x427","h_21868154_480.jpg":"480x320","h_21868154_340.jpg":"340x227","h_21868154_220.jpg":"220x147","pp_21868154_1280.jpg":"1006x1280","pp_21868154_1024.jpg":"805x1024","pp_21868154_640.jpg":"503x640","pp_21868154_480.jpg":"377x480","pp_21868154_340.jpg":"267x340","pp_21868154_220.jpg":"173x220"},{"size0":"600x900","hd_21868156_1920.jpg":"1920x1080","k_21868156_1280.jpg":"1280x1280","k_21868156_1024.jpg":"1024x1024","k_21868156_640.jpg":"640x640","k_21868156_480.jpg":"480x480","k_21868156_340.jpg":"340x340","k_21868156_220.jpg":"220x220","o_21868156_1280.jpg":"1280x1920","o_21868156_1024.jpg":"1024x1536","o_21868156_640.jpg":"640x960","o_21868156_480.jpg":"480x720","o_21868156_340.jpg":"340x510","o_21868156_220.jpg":"220x330","h_21868156_1280.jpg":"1280x854","h_21868156_1024.jpg":"1024x683","h_21868156_640.jpg":"640x427","h_21868156_480.jpg":"480x320","h_21868156_340.jpg":"340x227","h_21868156_220.jpg":"220x147","pp_21868156_1280.jpg":"1006x1280","pp_21868156_1024.jpg":"805x1024","pp_21868156_640.jpg":"503x640","pp_21868156_480.jpg":"377x480","pp_21868156_340.jpg":"267x340","pp_21868156_220.jpg":"173x220"}]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 204 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 262 [name] => Showbiz [alias] => showbiz [description] => [parent] => 477 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 1 [params] => {"inheritFrom":"0","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 38 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 3 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 8034397 Threads: 4 Questions: 1599638047 Slow queries: 4890773 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 112525886 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 32 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front03 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => SELECT id, value, type FROM #__ocm_extra_fields ef WHERE ef.published = 1 [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /scena/showbiz ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 262 [name] => Showbiz [alias] => showbiz [parent] => 477 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /scena/showbiz ) ) [link] => /scena/showbiz/ana-gruica-je-uzbudila-kriticare-a-nasa-novinarka-se-bavila-vecim-spektaklom-i-zakljucila-kim-mozes-se-uvuci-u-njezinu-haljinu-ali-nikad-neces-biti-marilyn-1189525 [printLink] => /scena/showbiz/ana-gruica-je-uzbudila-kriticare-a-nasa-novinarka-se-bavila-vecim-spektaklom-i-zakljucila-kim-mozes-se-uvuci-u-njezinu-haljinu-ali-nikad-neces-biti-marilyn-1189525?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 676205 [name] => MET Gala 2022 [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2022-05-03 09:56:57 [main_article_id] => 0 [alias] => met-gala-2022 [link] => /tag/met-gala-2022 ) [1] => stdClass Object ( [id] => 280821 [name] => kim kardashian [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => kim-kardashian [link] => /tag/kim-kardashian ) [2] => stdClass Object ( [id] => 627241 [name] => marylin monroe [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2021-01-04 14:56:45 [main_article_id] => 0 [alias] => marylin-monroe [link] => /tag/marylin-monroe ) [3] => stdClass Object ( [id] => 304163 [name] => Emily Ratajkowski [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => emily-ratajkowski [link] => /tag/emily-ratajkowski ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Ana Gruica je uzbudila kritičare, a naša novinarka se bavila većim spektaklom i zaključila: Kim, možeš se uvući u njezinu haljinu, ali nikad nećeš biti Marilyn! [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => 3163 [name] => Marija Čović [username] => marija-ovi [email] => marija-ovi@sd.hr [password] => $2y$10$7PNE1DYGzR71UkBIdOWYs.DbD8zG9H.RL2TYXIfO7QsnJveJNmMim [password_clear] => [block] => 0 [sendEmail] => 0 [registerDate] => 0000-00-00 00:00:00 [lastvisitDate] => 0000-00-00 00:00:00 [activation] => [params] => [groups] => Array ( [2] => 2 ) [guest] => 0 [lastResetTime] => 0000-00-00 00:00:00 [resetCount] => 0 [requireReset] => 0 [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [otpKey] => [otep] => [link] => /autor/marija-covic-3163 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1681 [gender] => m [description] => [image] => [url] => [group] => 1 [plugins] => ) [avatar] => https://secure.gravatar.com/avatar/eb621dfb812b621676ad954686f6535d?s=100&default=https%3A%2F%2Ff03.slobodnadalmacija.hr%2Fcomponents%2Fcom_ocm%2Fimages%2Fplaceholder%2Fuser.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/05/03/21864380.jpg [galleryCount] => 16 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => AFP [mainImageDesc] =>

Kim Kardashian s dečkom Peteom Davidsonom na Met Gali

[popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/05/03/21864380.jpg [title] => AFP

Kim Kardashian s dečkom Peteom Davidsonom na Met Gali

) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/05/03/21861374.jpg [title] => AFP ) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/05/03/21858958.jpg [title] => Jamie Mccarthy

Blake Lively

) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/05/03/21859238.jpg [title] => Angela Weiss

Blake Lively

) [4] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/05/03/21861256.jpg [title] => Angela Weiss

Kim Kardashian u haljini Marilyn Monroe

) [5] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/05/03/21858832.jpg [title] => Jamie Mccarthy

Anna Wintour

) [6] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/05/03/21859712.jpg [title] => Jamie Mccarthy

Sarah Jessica Parker

) [7] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/05/03/21862128.jpg [title] => Angela Weiss

Cara Delevingne

) [8] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/05/03/21861766.jpg [title] => Angela Weiss

Emily Ratajkowski

) [9] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/05/03/21861736.jpg [title] => Angela Weiss

Gigi Hadid

) [10] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/05/03/21861048.jpg [title] => Jamie Mccarthy

Kylie Jenner

) [11] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/05/03/21861752.jpg [title] => Angela Weiss

Friški bračni par Brooklyn Beckham i Nicola Peltz

) [12] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/05/03/21861482.jpg [title] => Angela Weiss

Cardi B

) [13] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/05/03/21861040.jpg [title] => Angela Weiss

Fredrik Robertsson

) [14] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/05/03/21868154.jpg [title] =>

Kim je na instastoryju pričala koliko je uzbuđena što opet može jesti najdraže krafne u New Yorku...

) [15] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/05/03/21868156.jpg [title] =>

... i pizzu, hranu od koje je tjednima apstinirala

) ) [bgPosition] => [videoType] => allvideos [text] => {OCMSplitter}

Još od 1948. posebnom se manifestacijom, koja nosi popularni naziv Met Gala, prikupljaju sredstva za Kostimografski institut newyorškog Metropolitan muzeja, a na vrhunsku svjetsku razinu podigla ga je Anna Wintour, glavna urednica američkog Voguea, koja je od 1999. predsjednica organizacijskog odbora i domaćica najvažnijeg modnog događaja godine koji nazivaju i "Oscarima Istočne obale".

Zvijezda i zvjezdica iz svijeta filma, televizije, glazbe, mode, društvenih mreža... nije manjkalo ni ove godine, nije nedostajalo ni blještavila, ali je nedostajalo glamura, pa je ovogodišnja Met Gala ostavila poprilično razočaravajući dojam.

Tema ovogodišnje priredbe bila je "Gilded Glamour" – "pozlaćeni glamur", trebala je to biti posveta zlatnom dobu New Yorka posljednjih desetljeća 19. stoljeća.

No mnogi koji su se popeli stubištem s crvenim tepihom ispred Metropolitan muzeja kao da nisu vodili previše računa o temi, pa je bilo zaista kojekakvih kreacija, od kojih su tek malobrojne zaslužile najvišu ocjenu.

---

image

Blake Lively

Angela Weiss
---


Među njima je nedvojbeno prekrasna bila Versace kreacija glumice Blake Lively koja se iz ružičaste pretvorila u plavu, a haljina i nakit su, kako je Blake objasnila, inspirirani newyorškom arhitekturom i klasičnim zgradama.

Hollywoodski preobražaj

Reality zvijezda i uspješna poduzetnica Kim Kardashian pokušala se preobraziti u hollywoodsku legendu Marilyn Monroe odjenuvši haljinu koju je najpoznatija filmska platinasta plavuša nosila prije gotovo 60 godina, 19. svibnja 1962., u newyorškom Madison Square Gardenu, kad je pred 15.000 gostiju na demokratskom donatorskom skupu pjevala "Sretan rođendan, gospodine predsjedniče" Johnu F. Kennedyju, koji je deset dana poslije napunio 45 godina.

---

image

Kim Kardashian u haljini Marilyn Monroe

Angela Weiss
---


Bio je to jedan od njezinih posljednjih javnih nastupa. Nakon manje od tri mjeseca Marilyn je pronađena mrtva u svojem domu, a preminula je najvjerojatnije od predoziranja u dobi od 36 godina.

---

---


Svjetlucava haljina, na koju je ručno ušiveno 2500 kristala, bila je toliko uska da su je zašivali tek kad ju je Marilyn odjenula.

Glumica je haljinu platila 1440 dolara, što bi danas bilo oko 12.400 dolara, a kreirao ju je Bob Mackie, koji je radio u studiju Oscarom nagrađivanog kostimografa Jeana Louisa.

Haljina je na aukciji 1999. prodana za 1,27 milijuna dolara, a na novoj ju je dražbi 2016. za 4,81 milijun dolara kupio muzejski lanac Ripley's Believe It Or Not.

Uska haljina u početku se činila nepremostivom preprekom za 41-godišnju Kim. Muzejski lanac pristao je posuditi joj haljinu za ovu prigodu, ali ona je nije mogla obući. Kako je čvrsto odlučila pojaviti se u njoj na Met Gali, zatražila je da joj daju tri tjedna da smršavi kako bi je mogla odjenuti.

Smršavjela sedam kilograma

Iz prehrane je izbacila šećer i ugljikohidrate, vježbala je i dva puta dnevno nosila "sauna odijelo". Smršavjela je sedam kilograma i uspjela se uvući u legendarnu haljinu.

---

---


Ali to je trajalo samo nekoliko minuta dok nije u njoj prošetala crvenim tepihom i popela se u Metropolitan muzej, nakon toga ju je skinula i zamijenila kopijom kako se osjetljiva originalna haljina, koja se čuva u posebnoj komori na određenoj temperaturi i vlažnosti, ne bi oštetila tijekom nošenja.

Koliko god se trudila izgledati poput jedne od najvećih hollywoodskih ikona, Kim nije niti će ikada biti Marilyn, a korisnici društvenih mreža vrlo brzo su je zasuli kritikama zbog ekstremne dijete i gubitka težine, kao i činjenice da je odmah nakon što je napustila Met Galu u svojem hotelu s društvom navalila na pizzu i krafne.

---

image

Kim je na instastoryju pričala koliko je uzbuđena što opet može jesti najdraže krafne u New Yorku...

---

---

image

... i pizzu, hranu od koje je tjednima apstinirala

---


Kritičari su pisali kako je neprimjereno na nacionalnoj televiziji govoriti o velikom gubitku težine u vrlo kratkom razdoblju samo da bi uspjela odjenuti željenu haljinu, jer time promovira nerealne tjelesne standarde i šalje pogrešnu poruku, naročito mladima koji imaju problema s poremećajem prehrane, a isticali su i njezinu odgovornost kao majke četvero djece.

Emily stigla s karnevala

Među onima koji su izazvali pozornost, ali iz pogrešnih modnih razloga, bile su Katy Perry, Emily Ratajkowski, Cara Delevingne, Camila Cabello, Kylie Jenner, Billie Eilish..., izazvavši brojne podrugljive komentare na društvenim mrežama.

---

image

Cara Delevingne

Angela Weiss
------
image

Emily Ratajkowski

Angela Weiss
------
image

Gigi Hadid

Angela Weiss
------
image

Kylie Jenner

Jamie Mccarthy
------
image

Cardi B

Angela Weiss
---

Emily je dospjela na listu najgore odjevenih zahvaljujući kreaciji koja bi bolje pristajala karnevalu, Kylie je odjenula vjenčanicu s okrenutom bejzbolskom kapom i velom na glavi, Cara je mnoge šokirala kad je skinula jaknu svojeg odijela i pokazala potpuno goli gornji dio tijela obojen u zlatno.

---

image

Sarah Jessica Parker

Jamie Mccarthy
---


Sarah Jessica Parker izazvala je oprečne komentare, a njezina crno-bijela karirana haljina, kako je poslije objavljeno, bila je posveta Elizabeth Hobbs Keckley, koja se upisala u povijest kao prva tamnoputa modna dizajnerica u Bijeloj kući.

---

image

Anna Wintour

Jamie Mccarthy
---


Anna Wintour je, kao domaćica, bila među prvima koji su stigli na priredbu, nosila je kreaciju Chanela, a svoj glavni modni dodatak, tamne naočale, zamijenila je tijarom, kako i priliči kraljici ovog događaja.

Među muškim gostima posebnu je pozornost izazvao Fredrik Robertsson, kojeg su promatrači nakratko zamijenili za slavnoga glumca Jareda Letoa.

---

image

Fredrik Robertsson

Angela Weiss
---

Švedski modni poduzetnik i LGBTQ aktivist Robertsson, koji sebe predstavlja kao kreativnog direktora i modnog ovisnika, pojavio se u bizarnoj srebrnoj kreaciji Iris Van Herpen, s bodljikavim "krilima".

---

image

Friški bračni par Brooklyn Beckham i Nicola Peltz

Angela Weiss
---

 

---

DIZAJNER JURICA PIRIĆ:

Nedostajalo je ekstravagancije

– Ove je godine nedostajalo ekstravagancije, koju inače uvijek tražim u ovom događaju, jednoj od najvećih modnih manifestacija. Neke su kreacije vrlo zahtjevne i u njih je utrošeno puno vremena, ali ove me je godine Met Gala razočarala – kazao nam je poznati splitski dizajner Jurica Pirić.

I njemu je Blake Lively apsolutno na prvom mjestu u kreaciji koja "ostavlja bez daha", dok je na drugo mjesto uvrstio Gigi Hadid u avangardnom izdanju s dozom ekstravagancije kakvu upravo traži na ovom događaju.

– Treća mi je Anna Wintour, koja je bila prekrasna u Chanelu – kaže Pirić, kojeg je oduševio i Frederik Robertsson.

Što se tiče Kardashianke u haljini Marilyn Monroe, Pirić kaže kako ga, premda je pozadina priče u redu, nije posebno impresionirala i da je više očekivao od Kim.

---

[jcfields] => Array ( ) [event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
AFP AFP Jamie Mccarthy Angela Weiss Angela Weiss Jamie Mccarthy Jamie Mccarthy Angela Weiss Angela Weiss Angela Weiss Jamie Mccarthy Angela Weiss Angela Weiss Angela Weiss
AFP

Kim Kardashian s dečkom Peteom Davidsonom na Met Gali

AFP
Jamie Mccarthy

Blake Lively

Angela Weiss

Blake Lively

Angela Weiss

Kim Kardashian u haljini Marilyn Monroe

Jamie Mccarthy

Anna Wintour

Jamie Mccarthy

Sarah Jessica Parker

Angela Weiss

Cara Delevingne

Angela Weiss

Emily Ratajkowski

Angela Weiss

Gigi Hadid

Jamie Mccarthy

Kylie Jenner

Angela Weiss

Friški bračni par Brooklyn Beckham i Nicola Peltz

Angela Weiss

Cardi B

Angela Weiss

Fredrik Robertsson


Kim je na instastoryju pričala koliko je uzbuđena što opet može jesti najdraže krafne u New Yorku...


... i pizzu, hranu od koje je tjednima apstinirala

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/scena/showbiz/ana-gruica-je-uzbudila-kriticare-a-nasa-novinarka-se-bavila-vecim-spektaklom-i-zakljucila-kim-mozes-se-uvuci-u-njezinu-haljinu-ali-nikad-neces-biti-marilyn-1189525 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=c69585d6f10205a1d79a80e6964b446a4f28f0e3 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Ana+Gruica+je+uzbudila+kriti%C4%8Dare%2C+a+na%C5%A1a+novinarka+se+bavila+ve%C4%87im+spektaklom+i+zaklju%C4%8Dila%3A+Kim%2C+mo%C5%BEe%C5%A1+se+uvu%C4%87i+u+njezinu+haljinu%2C+ali+nikad+ne%C4%87e%C5%A1+biti+Marilyn%21&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fscena%2Fshowbiz%2Fana-gruica-je-uzbudila-kriticare-a-nasa-novinarka-se-bavila-vecim-spektaklom-i-zakljucila-kim-mozes-se-uvuci-u-njezinu-haljinu-ali-nikad-neces-biti-marilyn-1189525 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fscena%2Fshowbiz%2Fana-gruica-je-uzbudila-kriticare-a-nasa-novinarka-se-bavila-vecim-spektaklom-i-zakljucila-kim-mozes-se-uvuci-u-njezinu-haljinu-ali-nikad-neces-biti-marilyn-1189525 )
[{"id":"1","value":""},{"id":"2","value":"ODJECI MET GALE"},{"id":"10","value":""},{"id":"65","value":""},{"id":"63","value":"2"},{"id":"80","value":""},{"id":"81","value":""},{"id":"82","value":""},{"id":"83","value":""},{"id":"84","value":""},{"id":"85","value":""},{"id":"86","value":""},{"id":"88","value":""},{"id":"95","value":"0"},{"id":"105","value":""},{"id":"106","value":""},{"id":"107","value":""},{"id":"112","value":"5727"},{"id":"78","value":"2"},{"id":"87","value":"2"},{"id":"61","value":"1"},{"id":"62","value":"1"},{"id":"64","value":"1"},{"id":"67","value":"1"},{"id":"68","value":"2"},{"id":"69","value":"1"},{"id":"70","value":"1"},{"id":"71","value":"1"},{"id":"73","value":"1"},{"id":"74","value":"1"},{"id":"77","value":"1"},{"id":"79","value":"1"},{"id":"91","value":"1"},{"id":"92","value":"1"},{"id":"93","value":"1"},{"id":"94","value":"1"},{"id":"96","value":"1"},{"id":"98","value":"1"}]
StoryEditorOCM
ShowbizODJECI MET GALE

Ana Gruica je uzbudila kritičare, a naša novinarka se bavila većim spektaklom i zaključila: Kim, možeš se uvući u njezinu haljinu, ali nikad nećeš biti Marilyn!

3. svibnja 2022. - 18:06

Još od 1948. posebnom se manifestacijom, koja nosi popularni naziv Met Gala, prikupljaju sredstva za Kostimografski institut newyorškog Metropolitan muzeja, a na vrhunsku svjetsku razinu podigla ga je Anna Wintour, glavna urednica američkog Voguea, koja je od 1999. predsjednica organizacijskog odbora i domaćica najvažnijeg modnog događaja godine koji nazivaju i "Oscarima Istočne obale".

Zvijezda i zvjezdica iz svijeta filma, televizije, glazbe, mode, društvenih mreža... nije manjkalo ni ove godine, nije nedostajalo ni blještavila, ali je nedostajalo glamura, pa je ovogodišnja Met Gala ostavila poprilično razočaravajući dojam.

Tema ovogodišnje priredbe bila je "Gilded Glamour" – "pozlaćeni glamur", trebala je to biti posveta zlatnom dobu New Yorka posljednjih desetljeća...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. svibanj 2024 09:02