StoryEditor
Promo arhivGRADSKO KAZALIŠTE LUTAKA SPLIT

6. ljetno kazalište za djecu<br />  

Piše PROMO
3. srpnja 2019. - 11:21

Od 4. do 11. srpnja 2019. Gradsko kazalište lutka Split i ovu sezonu završava revijom Ljetno kazalište za djecu. Od 4. do 11. srpnja 2019. publika će gledati pet naslova GKL-a i jedan gostujući Gradskog kazališta Zorin dom iz Karlovca.

Prve dvije izvedbe splitski lutkari posvećuju velikom Jakši Fiamengu koji je svojom poezijom obogatio i ovo kazalište. Nagrađivana predstava More iz ormara, nastala prema njegovim stihovima o djetinjstvu, zvonima s kampanela, otvorenim prozorima, prijateljstvu i ljubavi u kojoj je more u glavnoj ulozi, igrat će u četvrtak 4. srpnja i petak 5. srpnja.
Iz programa izdvajamo i gostovanje Gradskog kazališta Zorin dom iz Karlovca s predstavom Bajka o Ribaru i ribici A.S.Puškina, u režiji Ane Prolić. Što će se dogoditi kada siromašni Ribar u mrežu uhvati neobičnu Zlatnu ribicu pogledajte u predstavi karlovačkog kazališta u utorak 9.srpnja.

I preostali naslovi iz repertoara GKL-a Split su omiljene i nagrađivane ovosezonske predstave. Igrat će Stonoga Goga, Ružno pače, Moj razred 2. B i Mali Rakun koji će 11. srpnja okruglom pedesetom izvedbom (od premijere u ožujku), zatvoriti ljetni program, a ujedno i kazališnu sezonu 2018./2019.

Kao i proteklih godina, ljetni je program obogaćen izložbama i radionicama za djecu, u organizaciji splitskih muzeja. U suradnji s Hrvatskim pomorskim muzejom Split bit će održane radionice „More, amfore, brodovi…“ i „Otkrijmo tajne koje muzej skriva“, a u Galeriji Meštrović kreativne radionice– „Morske životinje“, „Maske / lica – portreti / autoportreti“ i „Brkovi, brade, očale i šeširi“.

Detaljne informacije o ulaznicama, predstavama i radionicama možete pronaći na internetskim stranicama kazališta www.gkl-split.hr ili telefonom 021 395 968. Sve predstave počinju u 20 sati, a cijena ulaznice je 25,00 kn.

Online prodaja ulaznica http://www.croatia-tickets.com/hr/search/gkl.

 

 

6. LJETNO KAZALIŠTE ZA DJECU PROGRAM:

  • 4.7. Čet i 5.7. Pet Jakša Fiamengo: MORE IZ ORMARA
  • 6.7. Sub Andrijana Grgičević: STONOGA GOGA
  • 8.7. Pon H.C. Andersen: Pričaonica: RUŽNO PAČE
  • 9.7. Uto Gostovanje Gradskog kazalište Zorin dom, Karlovac
  • A.S. Puškin: BAJKA O RIBARU I RIBICI
  • 10.7. Sri Anica Tomić i Jelena Kovačić: MOJ RAZRED 2.B
  • 11.7. Čet Ljudmila Fedorova: MALI RAKUN

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. srpanj 2021 06:39