StoryEditorOCM

prestrašnoKod Šolte je sinoć ubijen dupin: fotografije otkrivaju dvije rane, netko je pucao u nesretne životinje!?

Piše OM
11. kolovoza 2023. - 11:04

Iz šoltanskog akvatorija stiže nam zastrašujući video. Čitatelj nam je poslao zapis na kojem se vidi upucan dupin, a pretpostavlja se da su ga upucali ribari koji na taj način tjeraju dupine od mreža i srdela.

Kako svjedoči naš čitatelj, na tom su području jučer lovili ribu pa je pretpostavka da je nesretni dupin stradao upravo od njegovih metaka.

Na fotografijama koje su nam stigle vide se dvije prostrijelne rane, a o detaljima događaja i znaju li uopće što se događa na moru koje je pod njihovom jurisdikcijom pitat ćemo nadležne i prenijeti njihov odgovor.

Primjera neodgovornog ponašanja prema životinjama u moru je bezbroj, a jedan sličan dogodio s baš jučer kod Rovinja o čemu smo i pisali.

Posadu Nautičkog jedra, naime, dočekao je predivan prizor kada su se oko 20 sati pred njima najprije pojavila dva-tri zaigrana dupina, a zatim i cijelo jato. Izbrojali su ih više od deset. Smjesta su, zatim, zaustavili motore, i uživali u njihovoj igri pazeći da ih ne uznemire.

Ipak, nisu svi bili tako obazrivi pa su se u roku od pola sata na lokaciji spočele pojavljivati brodice, cijela flota različitih motornjaka, turističkih brodica, jahti... Neki su se držali na razdaljini, no drugi su krenuli juriti prema njima, a jedan gliser doslovce je pratio čitavo jato.c

 O slučaju je obaviještena i policija.

- Sinoć oko 19.30 sati zaprimljena je dojava kako se u blizini otoka Šolte, u moru nalazi leš dupina za kojeg se sumnja da je usmrćen iz vatrenog oružja. Policijski službenici poduzimaju mjere i radnje iz svoje nadležnosti kako bi utvrdili sve činjenice i okolnosti u događaju - kazali su iz splitske policije.

27. travanj 2024 13:48