StoryEditorOCM

Morski kuharNa koliko načina znate pripremiti srdelu? Zašto ne biste napravili brudet od nje, i to pikantni, poznati kuhar podijelio je s nama recept

Piše Đorđe Stošić
14. listopada 2021. - 11:16

Poznati kuhar Sanel Berbić iz 'Stara konobe' u Fažani podijelio je s nama recept za pikantni brudet od srdela.

Potrebno je za 2 osobe:

• Srdele 0.5 kg
• Kapula 1 glavica
• Češnjak 4 režnja
• Maslinovo ulje
• Malvazija ili drugo bijelo vino
• Sol, papar
• Peperončin
• Pelati
• Palenta
• Kadulja, bosiljak
• Grana padano 50 g
• Riblji temeljac

Priprema:

Na zagrijanom ulju prepržite sitno sjeckanu kapulu i češnjak. Kada kapula potamni dodajte malo pelata, zalijte s bijelim vinom i ribljim temeljcem. Dodajte sol, papar, peperončin i kadulju i kuhajte pet minuta.

U dobiveni umak dodajte sardele i kuhajte još pet minuta na laganoj vatri.

Na laganoj vatri skuhajte palentu i dok je vruća dodajte ribani sir (Grana padano), kadulju i bosiljak. Istresite u pleh i pust...

18. travanj 2024 11:01